Ølstykke Stationsby: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
sprogret
m (stilret)
m (sprogret)
Ølstykke stationsby opstod på bar mark der, hvor landevejen mellem [[Slangerup]] og [[Roskilde]] krydsede jernbanen fra [[København]] til [[Frederikssund]]. Stedet var ikke så gunstig for byudvikling, idet det mod nordøst blev begrænset af et stort moseområde, Lyngen (Storesø).
 
Endnu ved århundreedeskriftetårhundredeskriftet blev forholdene beskrevet således: "Udlejre med Ølstykke Jærnbanestation og Kro".<ref>[http://runeberg.org/trap/3-2/0171.html Trap (1898), s. 155]</ref> Imidlertid skete der hurtigt fremvæksten af et mindre bysamfund i tilknytning til stationen, i 1906 boede der 169 indbyggere, i 1911 279 og i 1916 296 indbyggere i byen. Byen var fra begyndelsen fordelt på [[Udlejre]] ejerlav mod sydvest, Ølstykke ejerlav mod sydøst (begge [[Ølstykke Sogn]]) og [[Skenkelsø]] ejerlav ([[Jørlunde Sogn]]) mod nord.
 
Ølstykke stationsby fortsatte sin udvikling i mellemkrigstiden og efter 2. verdenskrig. I 1960-erne blev Ølstykke stationsby for alvor inddraget i den fremadskridende byudvikling i tilknytning til [[Storkøbenhavn]].
95.108

redigeringer

Navigationsmenu