Forskel mellem versioner af "Død"

Spring til navigation Spring til søgning
114 bytes tilføjet ,  for 1 år siden
Link
(dødsdagen er det rigtige)
(Link)
Tags: Visuel redigering Mobilredigering Mobilwebredigering
'''Død''' er betegnelsen for afslutningen på alle biologiske organismers [[liv]]. Død kan enten betegne en hændelse eller en tilstand. Mange forskellige faktorer kan resultere i en organismes død; [[jagt]], [[sygdom]], ødelagte livsbetingelser, [[alderdom]], [[kost (ernæring)|underernæring]] eller [[traume|fysiske skader]]. De primære dødsårsager for mennesker i [[vesten|den vestlige verden]] er sygdomme i forbindelse med alderdom, idet organismen så at sige har "slidt sig op", og de enkelte organer derfor ikke længere formår at udføre deres normale funktioner.
 
[[Tradition]]er og praksisser, der er relateret til død, er udbredte. De er en vigtig del af den menneskelige [[kultur]], og de er centrale i mange [[religion]]er og filosofiske livsanskuelser<ref>Jf kapitlet “Dødskunsten” i Anders Dræby: “Livskunsten”, 2018 Akademisk Forlag</ref>.
 
Inden for [[lægevidenskab]]en er kriterierne for definitionen af død blevet mere komplicerede, efterhånden som videnskaben og teknologien har udviklet sig.
 
== Dødsprocessen ==
Anonym bruger

Navigationsmenu