Sten Byriel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sten Byriel (født 14. juni 1957 i Horsens) er en dansk bas-bariton-operasanger. Han er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium (1978 – 1982) og på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater (1982 – 1986).

Han debuterede på Det Kongelige Teater 18. november 1985 som Papageno i Mozarts Tryllefløjten – og var i 34 år ansat som operasolist på teatret. Sidste optræden var 8. juni 2019 på Det Kongelige Teater i Turandot.

Optrædener[1][redigér | rediger kildetekst]

Sten Byriel har desuden optrådt på bl.a. flg. scener: Royal Opera, Covent Garden, London; Salzburger Festspiele; Bayeriche Staatsoper, München; Staatsoper unter den Linden, Berlin; Volksoper, Wien; Vlaamse Oper, Antwerpen; Chatelet Theatre Musical de Paris; Opera Real, Madrid; Den Norske Opera, Oslo; Grande Teatre de Geneve;

Han har derudover arbejdet med Holland House, Hotel Pro Forma, Rialto, Undergrunden, Det Ny Teater, Den Jyske Opera, Århus; Copenhagen Opera Festival.

Væsentlige roller[2][redigér | rediger kildetekst]

Lokalpolitik[redigér | rediger kildetekst]

Sten Byriel blev 10. maj 2021 valgt som Liberal Alliances spidskandidat til Regionsrådsvalget i Region Syddanmark 2021. Han stiller desuden op som spidskandidat til byrådet i Vejle Kommune ved kommunalvalget 2021.

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
  1. ^ Kraks Blå Bog
  2. ^ Kraks Blå Bog