Liberal Alliance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Liberal Alliance  
 
Partileder Anders Samuelsen
Politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll
Gruppeformand i Folketinget Simon Emil Ammitzbøll
 
Grundlagt 7. maj 2007
Hovedkontor Christiansborg
1241 København K
Antal medlemmer 5.398 (20-04-2013)[1]
Ungdomsorganisation Liberal Alliances Ungdom
Pladser i Folketinget
13 / 179
Pladser i byrådene:
38 / 2.444
Pladser i regionsrådene:
5 / 205
 
Politisk ideologi Liberalisme[2]
Klassisk liberalisme
Økonomisk liberalisme
Politisk placering Centrum-højre
Partifarve(r) Marineblå og orange
Partibogstav i
 
Website www.liberalalliance.dk

Liberal Alliance (LA) er et liberalistisk og klassisk liberalistisk dansk parti med 13 mandater i Folketinget. Partiet har fire grundlæggende mærkesager: Lavere skat (maksimalt 40% på arbejde), mere personlig frihed, mere vækst og mindre offentligt bureaukrati. Mere konkret betyder det, at partiet ønsker topskatten fjernet, men også, at der ikke skal betales skat af de første 7.000 tjente kroner hver måned. Samtidig vil man fjerne registreringsafgiften på biler, arveafgiften, skatten på fri telefon og sænke selskabsskatten til 12,5%. Liberal Alliance arbejder samtidigt for såkaldt afbureaukratisering og for effektiviseringer af den offentlige sektor.[2][3][4]

Anders Samuelsen er partiets politiske leder og står sammen med partiets gruppeformand og politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll og landsformand Leif Mikkelsen i spidsen for partiet. Blandt partiets medlemmer af Folketinget findes også den liberale meningsdanner Ole Birk Olesen, sociologen Henrik Dahl og den tidligere OL-kuglestøder Joachim B. Olsen. Partiet støttede inden det seneste folketingsvalg, der blev afholdt torsdag den 18. juni 2015, en regering ledet af Venstres formand Lars Løkke Rasmussen. Lars Løkke Rasmussen blev ny statsminister efter valget den 18. juni 2015 og dannede en mindretalsregering bestående af hans eget parti Venstre. Denne regerings parlamentariske grundlag er partierne Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Partiet blev stiftet den 7. maj 2007 under navnet Ny Alliance af Naser Khader og Anders Samuelsen, der begge havde forladt det Radikale Venstre, samt Gitte Seeberg fra det Konservative Folkeparti. Den 28. august 2008 skiftede partiet navn fra Ny Alliance til Liberal Alliance og fik et helt nyt principprogram.

Ny Alliance blev betegnet som et midteroprør vendt mod blokpolitik og til fordel for en "borgerlig anstændighed", dvs. en integrations- og asylpolitik baseret på midterpartierne og ikke på Dansk Folkeparti. Meningsmålinger viste en betydelig opbakning til Ny Alliance, som den 1. oktober 2007 rundede ca. 17.000 medlemmer, men usikkerhed om partiets politik og en række uheldige sager under valgkampen 2007 gav ikke det ventede resultat, idet partiet fik 2,8% af stemmerne og fem mandater.[5]

Intern uenighed om partiets placering i dansk politik og om bl.a. forholdet til Dansk Folkeparti fik Gitte Seeberg til at forlade folketingsgruppen og partiet den 29. januar 2008.[6] En uge efter skiftede folketingsmedlemmet Malou Aamund til partiet Venstre, og den 24. juni 2008 blev folketingsmedlemmet Jørgen Poulsen ekskluderet af folketingsgruppen.[7][8] I januar 2009 valgte Naser Khader at træde tilbage som formand og forlade partiet, og Anders Samuelsen overtog posten som formand den 6. januar 2009. Den 16. juni 2009 forlod MF'er Simon Emil Ammitzbøll partiet Borgerligt Centrum og indtrådte i Liberal Alliances folketingsgruppe.

Ved folketingsvalget i 2011 fik Liberal Alliance ni mandater (5% af stemmerne). Partiets mærkesager er bl.a. lavere skatter, mere vækst, færre forbud, mindre bureaukrati, en mere effektiv offentlig sektor og større personlig frihed. Liberal Alliance er i dag repræsenteret i alle fem regioner og har 36 byrådsmedlemmer i 31 af landets 98 kommunalbestyrelser.

I skrivende stund (27/11-16) er LA i forhandlinger på Marienborg om at indtræde i en ny regering med V og K.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Ny Alliance blev stiftet af Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg i 2007.

Partiet blev stiftet den 7. maj 2007 under navnet Ny Alliance af folketingsmedlem, Naser Khader, og europaparlamentarikeren Anders Samuelsen, der begge forlod Det Radikale Venstre, sammen med europaparlamentarikeren Gitte Seeberg, der forlod Det Konservative Folkeparti. Naser Khader var fra begyndelsen partiets leder[9]. Partiet havde listebogstavet Y.

Partiet oplevede fra begyndelsen en stor medvind i meningsmålingerne og fik på ganske kort tid over 10.000 medlemmer[10].

Den 10. maj tilsluttede venstremanden Leif Mikkelsen sig partiet[11], og den 11. august samme år forlod folketingsmedlem Inge-Lene Ebdrup ligeledes Venstre for at tilslutte sig Ny Alliance[12].

Partiet afleverede den 25. juni 2007, halvanden måned efter lanceringen, 21.516 underskriftet til Indenrigsministeriet,[13] som gjorde det muligt at opstille ved næste folketingsvalg. Kravet var 19.185 gyldige underskrifter (1/175 af stemmerne ved sidste folketingsvalg, svarende til et mandat).

Den 12. maj 2007 samlede tre partistiftere over 2.000 underskrifter i Horsens.[14] Den 6. juni 2007 havde partiet samlet i alt 26.000 underskrifter, hvoraf 8.500 var klar til Indenrigsministeriet.

I løbet af sommeren mistede partiet pusten i meningsmålingerne, men i løbet af efteråret steg opbakningen igen. Derfor så det umiddelbart godt ud, da statsminister Anders Fogh Rasmussen udskrev folketingsvalg til afholdelse den 13. november, men valgkampen blev en hård og uskøn affære for det nye parti.

Ved folketingsvalget 2007 opnåede partiet således kun 2,8 % af stemmerne, hvilket gav fem mandater. Der var genvalg til Naser Khader, og han fik følge af begge de to medstiftere, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg. Derudover blev erhvervskvinden Malou Aamund og generalsekretæren for Dansk Røde Kors, Jørgen Poulsen, valgt ind. Ingen af de to folketingsmedlemmer, der var skiftet fra Venstre til Ny Alliance, opnåede valg.

VK-regeringen kunne lige akkurat fortsætte med absolut flertal med Dansk Folkeparti, så Ny Alliances mandater så ikke ud til at få den store betydning. Det ændrede sig dog hurtigt, da den tidligere leder af Det Konservative Folkeparti, Pia Christmas-Møller[15], forlod sit parti i vrede over at blive fyret fra posten som politisk ordfører.

Dermed opstod der en situation, hvor Ny Alliances centrale valgløfte om en ændret asylpolitik kom i spil, men Naser Khader rystede på hånden, da Anders Fogh Rasmussen satte hårdt imod hårdt, og det endte med en asylaftale, som ikke levede op til Ny Alliances ønske om, at asylansøgerne kunne komme til at bo uden for centrene[16].

Herefter brød partiet reelt sammen. Meningsmålingerne viste, at Ny Alliance ville glide ud af Folketinget ved et nyvalg, og den 29. januar forlod folketingsmedlem og partistifter, Gitte Seeberg, partiet for at blive løsgænger[17]. Præcis en uge efter, den 5. februar, forlod også Malou Aamund partiet og tilsluttede sig Venstres folketingsgruppe[18].

I foråret 2008 forsøgte man at styrke partiet ved at dele ledelsesposterne ud på flere personer. I marts blev Anders Samuelsen udnævnt til partiets første politiske ordfører[19], og ved partiets første landsmøde i maj blev Leif Mikkelsen valgt som landsformand for partiorganisationen[20]. Naser Khader fortsatte som politisk leder og gruppeformand.

Efter flere offentlige diskussioner mellem de to tilbageværende partistiftere, Naser Khader og Anders Samuelsen, og folketingsmedlem Jørgen Poulsen blev sidstnævnte den 24. juni ekskluderet af Ny Alliances folketingsgruppe[21] men ikke af partiet, som han dog selv meldte sig ud af den 29. juni[22]. Efter en kort periode som løsgænger blev han medlem af Det Radikale Venstres folketingsgruppe den 11. august samme år[23].

Den 29. august præsenterede partiet et nyt principprogram, der havde en mere liberal profil. Samtidig foretog man et navneskifte til Liberal Alliance[24] og skiftede partibogstavet Y ud med I.

Næsten samtidig blev Gitte Seeberg generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden og forlod Folketinget[25], hvormed der blev plads til hendes suppleant, Villum Christensen, der indtrådte i Liberal Alliances folketingsgruppe den 1. september 2008[26].

Partiets problemer var dog langtfra slut. Den 5. januar forlod Liberal Alliances politiske leder, Naser Khader, det parti, han selv havde været med til at stifte[27]. Efter en kort tid som løsgænger tilsluttede han sig Det Konservative Folkeparti den 17. marts 2009[28].

Liberal Alliance stod tilbage med to folketingsmedlemmer, Anders Samuelsen og Villum Christensen. Anders Samuelsen overtog Khaders poster som politisk leder og gruppeformand for det lille parti[29].

Den 7. juni 2009 var der Europaparlamentsvalg i Danmark. Liberal Alliance var på stemmesedlen med den unge økonomistuderende, Benjamin Dickow, som spidskandidat. Selvom han klarede sig godt i debatten med de mere garvede kandidater, var valgresultatet skuffende. Liberal Alliance fik kun 0,6 % af stemmerne og var meget langt fra at blive repræsenteret i Europaparlamentet.

Lidt over en uge senere, den 16. juni, præsenterede Anders Samuelsen og folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll på et pressemøde, at de slog kræfterne sammen og at sidstnævnte trådte ind i Liberal Alliances folketingsgruppe som ny politisk ordfører. Ammitzbøll kom, ligesom Samuelsen, oprindeligt fra Det Radkale Venstre, hvis folketingsgruppe han havde forladt den 8. oktober 2008. Den 6. januar havde han stiftet sit eget parti, Borgerligt Centrum, som dog havde stort besvær med at indsamle de krævede 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettiget til Folketinget[30].

Ved partiets sommergruppemøde i august 2009 præsenterede Liberal Alliance en plan for, at de tre folketingsmedlemmer ville stille op til de lokale valg i Horsens, København og Slagelse[31]. Partiet opstillede i 28 kommuner ved kommunalvalget[32] og i Region Sjælland og Region Hovedstaden ved det samtidige regionsvalg[33]. Endnu engang måtte Liberal Alliance se et dårligt valgresultat i øjnene. Partiet fik på landsplan 0,3 % af stemmerne ved kommunalvalget[34] og 0,2 % af stemmerne ved valget til Regionsrådene[35]. Det eneste sted, partiet opnåede valg, var i Horsens, hvor partileder Anders Samuelsen blev valgt ind med 3,7 % af stemmerne[36].

I december 2009 vedtog partiets hovedbestyrelse en ny strategi, der skulle få partiet over spærregrænsen og gøre det muligt at forblive i Folketinget efter det valg, der skulle afholdes senest i november 2011. Man lagde sig fast på fire mærkesager om lavere skat, mere personlig frihed, mere vækst og en mere effektiv offentlig sektor. Fra marts 2010 lancerede man en omfattende reklamekampagne med store og teksttunge annoncer i en række af landets aviser. Relativt hurtigt begyndte Liberal Alliance at få succes, og allerede i april kom den første måling, der viste at partiet lå over spærregrænsen[37].

I juni 2010 skiftede kommunalbestyrelsesmedlem i Ringsted Kommune, Kisser Franciska Lehnert, fra Venstre til Liberal Alliance[38]. Hun blev det første af en række lokalpolitikere, som landet over har skiftet til Liberal Alliance[39], heriblandt de to tidligere folketingsmedlemmer Troels Christensen, Slagelse[40] og Jørgen S. Lundsgaard, Svendborg[41] samt de to borgerrepræsentanter Lars Berg Dueholm og Heidi Wang fra København[42].

I efteråret 2010 præsenterede Liberal Alliance sine spidskandidater, som ud over den daværende folketingsgruppe og landsformand, Leif Mikkelsen, blandt andet bestod af den tidligere OL-medaljevinder, Joachim B. Olsen, redaktøren af den liberale internetavis 180grader, Ole Birk Olesen, og Anders Samuelsens søster, Mette Bock, der tidligere havde været både redaktør for JyskeVestkysten og siddet i Danmarks Radios direktion[43]. I februar 2011 præsenteredes den anerkendte plejehjemsleder Thyra Frank som spidskandidat[44].

I december 2010 overtog Simon Emil Ammitzbøll posten som gruppeformand fra Anders Samuelsen, som fortsatte som partiets politiske leder[45].

Efter grundlovsdag 2011 forlod Malou Aamund Folketinget, og derfor blev Liberal Alliances folketingsgruppe forøget til fire mand, da Aamunds suppleant, professor Niels Høiby, kom ind i stedet for hende[46].

Ved folketingsvalget den 15. september 2011 gik Liberal Alliance markant frem med hele 80 % (svarende til 2,2 %-point) og fik 5,0 % af stemmerne og ni mandater i Folketinget. Der var genvalg til Anders Samuelsen, Simon Emil Ammitzbøll og Villum Christensen. Leif Mikkelsen var tilbage på tinge, mens Joachim B. Olsen, Merete Riisager, Mette Bock, Ole Birk Olesen og Thyra Frank kom i Folketinget for første gang. Niels Høiby genopstillede ikke.

Liberal Alliance blev repræsenteret i alle fem regioner og i 29 ud af 98 kommuner ved kommunal- og regionsvalget den 19. november 2013.

Ved Europa-Parlamentsvalget i 2014 var partiets spidskandidat erhvervskvinden Christina Egelund, som fik 32.406 personlige stemmer[47]. Partiet gik betydeligt frem i forhold til valget i 2009. Liberal Alliances stemmetal blev øget med 377 % svarende til en ændring på +2,3 %-point[48]. Fremgangen var dog ikke nok til, at Liberal Alliance kunne få et mandat i Europa-Parlamentet. For at undgå at de, der stemte på Liberal Alliance, ville ende med at støtte Venstre og Konservative, valgte Liberal Alliance ikke at indgå et valgforbund med Venstre og Konservative, som politisk afviger fra Liberal Alliance på centrale europapolitiske dagsordener.[49]

Organisation[redigér | redigér wikikode]

Økonomi[redigér | redigér wikikode]

Af større bidrag fra erhvervslivet kom der ved Ny Alliances opstart 1 mio. kroner fra investeringsbanken Saxo Bank og 100.000 kr,- fra erhvervsmanden Lars Kolind. Derudover koster det i alt 300 kroner om året at være medlem af partiet, som i 2012 talte i alt 6.732 personer. Samtidig er partiet berettiget til den offentlige partistøtte, der i 2013 var på 5,2 mio. kroner for Liberal Alliance.

Ved partiets fremlæggelse af regnskabet ved landsmødet i 2011 kom det frem, at partiets hovedsponsorer dengang var store danske virksomheder og organisationer såsom: A.P. Møller - Mærsk, DI - Dansk Industri, Provinsindustriens Arbejdsgiverforening, Saxo Bank samt mange andre små og mellemstore virksomheder i Danmark. Liberal Alliance fik i 2010 i alt 6,5 mio. kr,- fra fra private støtter. [50]

Af partiets regnskab fra 2013 fremgår det, at Liberal Alliance modtog donationer på over 20.000 kr fra Saxo Bank, A.P. Møller - Mærsk, DI - Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, Mads Eg Gensman og Aakjær Gods. I alt et beløb på 2,12 mio. kr.[51]

Liberal Alliances Ungdom[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Liberal Alliances Ungdom

Liberal Alliances Ungdom blev stiftet den 21. februar 2008. Ungdomsorganisationen har lokalforeninger flere steder i landet, blandt andet i København, Odense og Aarhus. Per 3. marts 2013 havde organisationen 768 medlemmer fordelt på 24 afdelinger i Danmark.[52]

Af Liberal Alliances Ungdoms parti- og arbejdsprogrammer fremgår, at de unge vil legalisere våben og al narkotika, afskaffe ulandsbistand, åbne grænserne, privatisere uddannelsesinstitutioner og sygehusvæsen og nedlægge folkekirken, kongehuset og Kulturministeriet.[53]

Medlemmer og støtter[redigér | redigér wikikode]

Medlemmer af folketinget efter valget i 2015[redigér | redigér wikikode]

Medlemmer af Folketinget efter valget i 2011[redigér | redigér wikikode]

Tidligere medlemmer af Folketinget for Ny Alliance eller Liberal Alliance[redigér | redigér wikikode]

Nuværende kommunalpolitikere[redigér | redigér wikikode]

 • HP Beck, byrådsmedlem i Aalborg Kommune.
 • Uffe Korsgaard, byrådsmedlem i Morsø Kommune.
 • Bo Ritterbusch, byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune.
 • Morten Høgh, byrådsmedlem i Silkeborg Kommune.
 • Jens Meilvang, byrådsmedlem i Norddjurs Kommune
 • Per Zeidler, byrådsmedlem i Syddjurs Kommune
 • Flemming Hansen, byrådsmedlem i Syddjurs Kommune
 • Lars Boje Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus Kommune.
 • Dan Ingemann Jensen, byrådsmedlem i Horsens Kommune.
 • Peter Harboe, byrådsmedlem i Vejle Kommune.
 • Carl Andersen, byrådsmedlem i Vejen Kommune.
 • Birthe Frikke, byrådsmedlem i Tønder Kommune
 • Benny Bonde, byrådsmedlem i 1. viceborgmester i Haderslev Kommune.
 • Jens Otto Dalhøj, byrådsmedlem i Nordfyns Kommune
 • Jørgen S. Lundsgaard, byrådsmedlem i Svendborg Kommune
 • Jan Heine, byrådsmedlem og 1. viceborgmester i Lejre Kommune
 • Troels Christensen, byrådsmedlem i Slagelse Kommune
 • Villum Christensen, byrådsmedlem i Slagelse Kommune og medlem af Folketinget.
 • Henrik Klem Lassen, byrådsmedlem i Greve Kommune.
 • Henrik Boye Jørgensen, byrådsmedlem i Solrød Kommune.
 • Poul V. Jensen, byrådsmedlem i Gentofte Kommune.
 • Michelle Fejø, byrådsmedlem i Gladsaxe kommune.
 • Anne Jeremiassen, byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk kommune.
 • Laura Lindal, byrådsmedlem og rådmand i Frederiksberg Kommune
 • Bendt Tranekær, byrådsmedlem i Egedal Kommune
 • Jonathan Nielsen, byrådsmedlem i Hillerød Kommune.
 • Marco Oehlensläger, byrådsmedlem i Hillerød Kommune. (Skiftede fra Venstre den 13. maj 2014)[54]
 • Elisabeth Ildal, byrådsmedlem i Rudersdal Kommune.
 • Troels Moe, byrådsmedlem i Hørsholm Kommune.
 • Anders Vestergaard, byrådsmedlem i Hørsholm Kommune (skiftede til LA den 15. februar 2016)
 • Helle Abild Hansen, byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.
 • Asger Larsen, byrådsmedlem i Dragør Kommune. (Skiftede til LA den 8. januar 2015)
 • Jeppe Lindberg, byrådsmedlem i Køge Kommune (Skiftede til LA den 17. marts 2015)
 • Bente Bencix, byrådsmedlem i Esbjerg Kommune (Skiftede til LA den 7. august 2015)
 • Christian Ahlefeldt-Laurvig, byrådsmedlem i Holbæk Kommune (skiftede til LA den 25. september 2015)
 • Søren Stavnskær, byrådsmedlem i Holbæk Kommune (skiftede til LA den 25. september 2015)
 • Jimmy Sørensen, byrådsmedlem i Kalundborg Kommune (skiftede til LA den 8. december 2015)
 • Michael Vajhøj, byrådsmedlem i Hjørring Kommune (skiftede til LA den 28. januar 2016)

Kommunalpolitikere frem til 31. december 2013[redigér | redigér wikikode]

Valgt for Liberal Alliance:

 • Anders Samuelsen, byrådsmedlem i Horsens Kommune, valgt for Liberal Alliance ved kommunalvalget i november 2009. Sidder i Økonomiudvalget.

Gået over til Liberal Alliance i valgperioden:

Regionsrådsmedlemmer fra 1. januar 2014[redigér | redigér wikikode]

 • Niels Høiby, Region Hovedstaden
 • Egon Bo, Region Sjælland
 • Marianne Mørk Mathiesen, Region Syddanmark
 • Keld Marstrand Christensen, Region Midtjylland
 • Agnethe Benedikt Mørch, Region Nordjylland

Europa-Parlamentskandidater ved valget i 2009[redigér | redigér wikikode]

 • Benjamin Dickow
 • Filip Berghamar
 • Peter Hjortkjær Jørgensen

Øvrige[redigér | redigér wikikode]

Politiske ledere[redigér | redigér wikikode]

Naser Khader maj 2007 – januar 2009
Anders Samuelsen januar 2009 –

Politiske ordførere[redigér | redigér wikikode]

Anders Samuelsen marts 2008 - Juni 2009
Simon Emil Ammitzbøll juni 2009 -

Gruppeformænd[redigér | redigér wikikode]

Naser Khader maj 2007 - januar 2009
Anders Samuelsen januar 2009 - december 2010
Simon Emil Ammitzbøll december 2010 -

Landsformænd[redigér | redigér wikikode]

Leif Mikkelsen maj 2008 -

Valgresultater[redigér | redigér wikikode]

Valg til Folketinget[redigér | redigér wikikode]

År Procent Mandater ±
2007 2,8 % 5 +5
2011 5,0 % 9 +4
2015 7,5 % 13 +4

Valg til Europaparlamentet[redigér | redigér wikikode]

År Procent Pladser ±
2009 0,6 % 0 ±0
2014 2,9 % 0 ±0

Kommunalvalg[redigér | redigér wikikode]

År Procent Pladser ±
2009 0,3 % 1* +1
2013 2,9 % 33** +32

* En række kommunalpolitikere skiftede siden til Liberal Alliance, som i slutningen af valgperioden var repræsenteret med 22 medlemmer i 18 ud af 98 byråd.

** 10 byrådsmedlemmer i hhv Hillerød, Slagelse, Dragør, Køge, Esbjerg, Holbæk (to), Kalundborg, Hjørring og Hørsholm har skiftet til Liberal Alliance efter kommunalvalget. Partiet har til gengæld mistet to byrådsmedlemmer i København, et i Ringsted, et i Slagelse og et i Norddjurs. Partiet har nu 38 byrådsmedlemmer i 36 af 98 byråd.

Valg til Regioner[redigér | redigér wikikode]

År Procent Pladser ±
2009 0,2 % 0 ±0
2013 3,0 % 5 +5

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Lille tilbagegang i Liberal Alliances medlemstal, Altinget.dk, hentet 04-10-2013
 2. ^ a b Parties and Elections in Europe: The database about parliamentary elections and political parties in Europe, by Wolfram Nordsieck
 3. ^ Hans Slomp (2011). Europe, a Political Profile: An American Companion to European Politics. ABC-CLIO. s. 415–. ISBN 978-0-313-39181-1. Hentet 27. juli 2013. 
 4. ^ Liberal Alliances Mærkesager, Kristeligt Dagblad
 5. ^ MIKAEL BØRSTING (14. MAJ. 2007). Ny Alliance har 10.300 betalende medlemmer. Politiken. 
 6. ^ Claus Kaae-Nielsen (29. JAN. 2008). Gitte Seeberg forlader Ny Alliance. DR Nyheder. 
 7. ^ Malou Aamund forlader Ny Alliance, Kristeligt Dagblad, 5. februar 2008
 8. ^ Jørgen Poulsen ekskluderes, Jyllands-Posten, 24.06.08
 9. ^ Khader stifter Ny Alliance - Nationalt | www.b.dk
 10. ^ Ny Alliance har 10.300 betalende medlemmer - Politiken.dk
 11. ^ Venstres Leif Mikkelsen skifter til Ny Alliance - Politik - Netavisen 180Grader.dk
 12. ^ Inge-Lene Ebdrup skifter til Ny Alliance | Dansk-politik.dk
 13. ^ Ny Alliance har afleveret underskrifter, DR Nyheder, 25. JUN. 2007
 14. ^ Ny Alliance samlede 2.000 underskrifter, DR Nyheder, 12. MAJ 2007
 15. ^ Pia Christmas-Møller forlader K - Politik | www.bt.dk
 16. ^ Ny Alliance står bag regeringen i asylaftale - Politik - Netavisen 180Grader.dk
 17. ^ Gitte Seeberg forlader Ny Alliance | Politik | DR
 18. ^ Malou Aamund forlader Ny Alliance - Politiken.dk
 19. ^ Samuelsens partikup — Politik og spin
 20. ^ Leif Mikkelsen bliver landsformand for NA | Dansk-politik.dk
 21. ^ Jørgen Poulsen ekskluderes - Politik
 22. ^ Jørgen Poulsen forlader Ny Alliance - Politiken.dk
 23. ^ Jørgen Poulsen bliver radikal - Politiken.dk
 24. ^ Ny Alliance bliver til Liberal Alliance | Kristeligt Dagblad
 25. ^ Gitte Seeberg bliver ny generalsekretær for WWF Danmark | U-landsnyt.dk
 26. ^ Ukendt NA-medlem afløser Seeberg | Politik | DR
 27. ^ Naser Khader forlader Liberal Alliance - Politiko | www.b.dk
 28. ^ Khader går til de konservative - Politiken.dk
 29. ^ »Samuelsen er den naturlige leder af Liberal Alliance« - Politiko | www.b.dk
 30. ^ Ammitzbøll går til Liberal Alliance - Avisen.dk
 31. ^ Liberal Alliance med ved kommunalvalg - Politiko | www.b.dk
 32. ^ KMD-Valg
 33. ^ KMD-Valg
 34. ^ kommunalvalg 2009 | Search Results | 175
 35. ^ Regionalvalg 2009 | 175
 36. ^ Kommunalvalg Horsens kommune
 37. ^ Liberal Alliance kravler over spærregrænsen - Politik | www.bt.dk
 38. ^ Byrådsmedlem skifter til Liberal Alliance | Dansk-politik.dk
 39. ^ Liberal Alliance - Byrådsmedlemmer
 40. ^ Troels Christensen skifter til Liberal Alliance - dr.dk/P4/Sjælland/Nyheder/Slagelse
 41. ^ Altinget.dk - Mest om politik - Tidligere konservativ MF'er skifter til Liberal Alliance
 42. ^ Venstremedlemmer skifter til Liberal Alliance - Avisen.dk
 43. ^ Liberal Alliance klar med kandidater | Politik | DR
 44. ^ Thyra Frank spidskandidat for Liberal Alliance - Politik | www.bt.dk
 45. ^ Samuelsen stopper som gruppeformand - Politik | www.bt.dk
 46. ^ Liberal Alliance - LA får et ekstra mandat: Professor Niels Høiby indtræder i LA's folketingsgruppe
 47. ^ Så mange personlige stemmer fik de 100 EU-kandidater | Berlingske Politiko
 48. ^ Resultater - Hele landet - Europa-Parlamentsvalg søndag 25. maj 2014 - Danmarks Statistik
 49. ^ Liberal Alliance dropper V og K: Går solo ved EU-valget | Politik | DR
 50. ^ Irene Stelling (5. marts 2011). Liberal Alliance takker sponsorer. Avisen.dk. 
 51. ^ Årsregnskab, Liberal Alliance 2013
 52. ^ MORTEN SKJOLDAGER (3. MAR. 2013). De unge er vilde med Liberal Alliance. Politiken. 
 53. ^ Unge strømmer til Liberal Alliance, DR Nyheder, 04. MAR. 2013
 54. ^ Jensen (2014-05-13). "Venstrepolitiker går til LA". sn.dk. Arkiveret Anna Törnqvist. Fejl: Hvis du angiver |archivedate=, må du også angive |archiveurl=. Hentet 2014-05-25. 
 55. ^ a b Lasse Skytt (7. december 2010). Politikere forlader Venstre i protest. jp.dk. 
 56. ^ Partiet, der nedlagde sig selv, Jyllands-Posten, den 23. maj 2007.