Stenaldercentret

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stenaldercenter Ertebølle
Generelle informationer
Type Kulturhistorie
Adresse Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø
Kurator Louise Villadsen
Eksterne henvisninger
Centrets hjemmeside

Stenaldercenter Ertebølle er et museum i ved Limfjorden som beskæftiger sig med Ertebøllekulturen. Museet har som idegrundlag at skildre naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Udstillingen rummer en række arkæologiske fund f.eks. redskaber udført i flint eller i ben.

Ertebøllesamlingen er navnet på en særudstilling med en stor samling genstande fra både jernalder, bronzealder og hele stenalderperioden.

Et udsnit af en rekonstrueret køkkenmødding fortæller om datidens føde. Her afsløres det, at man fra fjorden hentede fisk og østers, og at man i de store skove kunne jage vildsvin, kronhjort, rådyr, elg og urokse.

En rekonstrueret boplads giver eksempler på, hvordan datidens hytter kan have set ud. Man kan her opleve, hvordan flint forarbejdes til økser og andre redskaber.

Per 29. juni 2013 blev museet overtaget af Vesthimmerlands Museum.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MuseumStub
Denne artikel relateret til museer er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°48′37.03″N 9°10′39.57″Ø / 56.8102861°N 9.1776583°Ø / 56.8102861; 9.1776583