Frilandsmuseum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Et frilandsmuseum er et museum med bygninger naturlig størrelse fra forskellige tidsperioder. De vil typisk fokusere på den historiske udvikling over en periode, gennem de bygninger og det liv der var i disse bygninger. Traditionelle frilandsmuseer består af gamle huse og andre bygninger, der enten altid har stået på område, eller som er blevet pillet fra hinanden og genopført på frilandsmuseets område.

Bygningerne kan enten være på det sted hvor de historisk set hører hjemme eller være samlet i et givet område, som dermed kommer til at vise den historiske udvikling.

Arkæologiske frilandsmuseer består ligeledes af bygninger i naturlig størrelse, men er nyopførte bygninger, der er konstrueret ved hjælp af historiske metoder fra bestemte periode, ofte ud fra arkæologiske fund, for at vise en bestemt periode.

Frilandsmuseer[redigér | redigér wikikode]

Danmark[redigér | redigér wikikode]

I Danmark er de mest kendte eksempler på frilandsmuseer følgende:

Bygningerne i disse museer vil som regel i perioder være beboet af personer, der lever og arbejder på den måde, som man gjorde da bygningen blev opført. De besøgende kan dermed få et indblik i livet, som det var i tidsperioden.

Norden[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]