Stibo DX

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stibo DX
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Grundlagt 25. februar 1927 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Højbjerg, Danmark Rediger på Wikidata
Regnskab
Omsætning 196 mio. DKK Rediger på Wikidata
Organisation
Ejer Stibo A/S Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 41915811 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/41915811 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Stibo DX A/S (tidligere CCI Europe A/S, Stibo A/S og Aarhus Stiftsbogtrykkerie. Aktieselskab[1]) er en software virksomhed, som udvikler og leverer redaktionelle systemer til medie- og marketingbranchen. Virksomheden er kendt for sin CUE platform, som medier bruger til at producere og publicere indhold til hjemmesider, smartphones, sociale medier, apps, print, mm.[kilde mangler]

Stibo DX har hovedkontor i Højbjerg ved Aarhus[1] og har derudover kontorer i Norge, Tyskland, USA og Bangladesh. Selskabet ejer tre datterselskaber: Escenic[2], RedBadge Consulting[3] og Digital Collections[4].

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Stibo A/S fører deres historie tilbage til 1794 hvor trykkeren Niels Lund grundlagde Aarhuus Stiftsbogtrykkerie og udgav den første udgave af Aarhuus Stifts Tidender.[5] I 1927 bliver Aarhuus Stiftsbogtrykkerie solgt til Hans Kiær og det nuværende aktieselskab blev oprettet med navnet Aarhus Stiftsbogtrykkerie. Aktieselskab.[1] Fra 1988 har Stibo DX været specialiseret i at udvikle redaktionelle systemer til mediebranchen.

I 1991 lancerede virksomheden et af verdens første it-baserede værktøjer til redaktionelt sidedesign: CCI LayoutChamp. Siden da har CCI udviklet en række indholdsstyringssystemer (CMS), såsom CCI NewsDesk, CCI NewsGate[6] og CCI Digital Publishing Solution.

Indtil 2004 angav virksomheden sin primære branche som bogtrykkeri og offsettrykkeri. Herefter blev det ændret til kundespecifikt software for i 2013 at bliver ændret til computerprogrammering.[1]

I 2013 købte CCI den norske virksomhed Escenic, som udvikler online CMS-systemer. Sammen har de to virksomheder udviklet platformen CUE, der blev lanceret i 2016.

I 2019 blev CUE yderligere introduceret som en digital oplevelsesplatform til større virksomheder inden for detail og forbrugsvarer[7].

Organisation og ejerskab[redigér | rediger kildetekst]

Administrerende direktør er Dan Korsgaard, mens bestyrelsesformand er Carsten Nygaard Knudsen.[1] Firmaet er ejet af Stibo A/S,[1] der er ejet af Stibo Holding A/S, som er ejet at Stibo-Fonden. Stibo Systems og Stibo Complete er søsterselskaber.

Teknik[redigér | rediger kildetekst]

CCI har integreret løsninger fra

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.