Stjerneskud (smørrebrød)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Stjerneskud smørrebrød)
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Stjerneskud (flertydig).

Et stjerneskud er en type smørrebrød med stegt og kogt rødspættefiletfranskbrød garneret med fx kaviar, rejer og citron.

Sjerneskudet blev opfundet af Ida Davidsen, da kosmonauten Jurij Gagarin besøgte København i 1962, hvor hun serverede et stykke højt belagt smørrebrød med fiskefileter formet som en raket, som hun kaldte et stjerneskud.[1][2]

I 2005 blev den danske kok Rasmus Kofoed fyret fra Hotel D'Angleterre, da han nægtede sætte stjerneskud, pariserbøf og club sandwich på menukortet i hotellets restaurant.[3][4][5]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Smørrebrødets grand old lady. [Berlingske]]. Hentet 6/11-2020
  2. ^ Stjerneskud. hurtigmums.dk Hentet 6/11-2020
  3. ^ D'Angleterre fyrer mesterkok. TV 2. Hentet 27/2-2020
  4. ^ D'Angleterre slår tilbage mod mesterkok. Ekstra Bladet. Hentet 27/2-2020
  5. ^ Stjerneskud kostede stjernekok jobbet. Ekstra Bladet. Hentet 27/2-2020
Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.