Suste Bonnén

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Suste Bonnén
Født 25. oktober 1948Rediger på Wikidata
KøbenhavnRediger på Wikidata
Mor Tone BonnénRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Billedhugger, fotografRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Suste Bonnén (født 25. oktober 1948 i København) er en dansk portrætfotograf, billedhugger og forfatter. Hun er datter af kostumier, scenograf Tone Bonnén og arkitekt Alf Refer, søster til billedhugger Peter Bonnén og tante til kunstmaler Kaspar Bonnén.

Bonnén er særligt kendt for sin undervandsskulpturgruppe Agnete og Havmanden fra 1992, der hviler på bunden af Frederiksholms Kanal i København ved Christiansborg.

Karnaphuset i Rønne som Bonnén købte i 2008.

I 2008 købte hun Karnaphuset i Østergade i Rønne. Bygningen er et fredet bindingsværkhus fra 1753. Det er det sidste hus i Rønne, der har karnap. Bonnén købte det for 1,9 mio. kr. af Kulturarvsstyrelsen, der havde renoveret det 2004-2008 for omkring 5 mio. kr.[1].I 2011 blev huset sat til salg for 2,5 mio. kr.[2] men fik det ikke solgt før 2017. I 2014 udgav hun bogen De bevarer Danmark - kærlighed til fredede huse om at bo i fredede huse.[3] Hun lod i 2016 sin 6. mand bo i huset, mens hun boede i hans hus i Hellerup. De var gift i syv uger. Ægtemanden indstævnede Suste Bonnén for at sende private filmklip af ham til hans nærmeste familie. Retten på Frederiksberg idømte hende i november 2018 20 dages betinget fængsel og at betale eksmanden en torterstatning på 10.000 kr.[4][5]

Suste Bonnén deltog aktivt i en kampagne for at kalde BornholmsTrafikkens færge Leonora Christina.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

KunstnerStub
Denne kunstnerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi