Suste Bonnén

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Suste Bonnén
Født 25. oktober 1948 Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Mor Tone Bonnén Rediger på Wikidata
Søskende Peter Bonnén Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Billedhugger, fotograf, forfatter Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Suste Bonnéns hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Suste Bonnén (født 25. oktober 1948 i København) er en dansk portrætfotograf, billedhugger og forfatter. Hun er datter af kostumier, scenograf Tone Bonnén og arkitekt Alf Refer, søster til billedhugger Peter Bonnén og tante til kunstmaler Kaspar Bonnén.

Bonnén er særligt kendt for sin undervandsskulpturgruppe Agnete og Havmanden fra 1992, der hviler på bunden af Frederiksholms Kanal i København ved Christiansborg.

Karnaphuset i Rønne som Bonnén købte i 2008.

I 2008 købte hun Karnaphuset i Østergade i Rønne. Bygningen er et fredet bindingsværkhus fra 1753. Det er det sidste hus i Rønne, der har karnap. Bonnén købte det for 1,9 mio. kr. af Kulturarvsstyrelsen, der havde renoveret det 2004-2008 for omkring 5 mio. kr.[1].I 2011 blev huset sat til salg for 2,5 mio. kr.[2] men fik det ikke solgt før 2017. I 2014 udgav hun bogen De bevarer Danmark - kærlighed til fredede huse om at bo i fredede huse.[3] Hun lod i 2016 sin 6. mand bo i huset, mens hun boede i hans hus i Hellerup. De var gift i syv uger. Ægtemanden indstævnede Suste Bonnén for at sende private filmklip af ham til hans nærmeste familie. Retten på Frederiksberg idømte hende i november 2018 20 dages betinget fængsel og at betale eksmanden en torterstatning på 10.000 kr.[4][5]

Suste Bonnén deltog aktivt i en kampagne for at kalde BornholmsTrafikkens færge Leonora Christina.

Suste Bonnén blev i 2018 ved Retten på Frederiksberg idømt 20 dages betinget fængsel og en torteerstatning på 10.000 kroner for deling af krænkende optagelser af sin eksmand i december 2016.[1] Delingen gennem et lukket link var sket til 13 medlemmer af eksmandens familie og den nærmeste vennekreds, som alle havde deltaget i parrets bryllupsfest på Bornholm. Retten fandt ikke, at der var tale om kunst, som påstået af Bonnén, men hævn og en ulovlig krænkelse af eksmanden.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

KunstnerSpire
Denne kunstnerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi