Tønnes Bekker-Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tønnes Bekker-Nielsen
Født 1955 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Odense Katedralskole,
Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Historiker Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Syddansk Universitet Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Tønnes Bekker-Nielsens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tønnes Bekker-Nielsen (født 1955) er en dansk historiker.

Han er cand.mag. i historie og kunsthistorie 1981, ph.d. 1989 og dr.phil. 2004. Han har været redaktør på tidsskriftet Sfinx, direktør for Aarhus Universitetsforlag og lektor ved universitetet i Bergen. Han er nu lektor i historie på Syddansk Universitet.[1] Han underviser i antikkens historie samt i informationssøgning og latinsk epigrafik ved Syddansk Universitet. I årene 2012-2015 var han leder af det arkæologisk-historiske forskningsprojekt Where East meets West støttet af Det Frie Forskningsråd for Kultur og Kommunikation. Hans forskningsområde knytter sig til specielle emner i antikken.[2]

Han har bidraget til flere opslagsværker, blandt andre International Encyclopedia of Book Publishing (1995), Den Store Danske Encyklopædi, Gads Historieleksikon (4. udgave, 2009) [3] og Encyclopedia of Ancient History (2012) samt den danske, tyske og engelske Wikipedia. Han har skrevet eller redigeret en række faglitterære bøger. Hans bog Mare nostrum: Romerne og Middelhavet blev nomineret til "Årets historiske bog 2018".

Han har desuden været redaktør af Classica et mediaevalia: Danish Journal of Philology and History, som udgives af Museum Tusculanums Forlag. Han var i en årrække formand for International Association of Scholarly Publishers og sidder nu i bestyrelsen for det populærarkæologiske tidsskrift Skalk.

I juni 2011 udtalte han om den danske udgave af Wikipedia: "Wikipedia er forældet og fyldt med fejl", efter at hans studerende havde oprettet artikler på encyklopædien. Ved at følge artiklerne i 380 dage viste det sig, at mere end 90% af redigeringerne vedrørte formalia, og at blandt de få indholdsmæssige rettelser gik nogle den gale vej – dvs. at korrekte oplysninger blev rettet til forkerte.[4] Tønnes Bekker-Nielsen kritiserede endvidere den danske Wikipedia for dens genbrug af artikler fra Salmonsen og første udgave af Dansk biografisk Lexikon, som efter hans opfattelse var forældede,[5] for eksempel artiklen om Leopold 1. af Belgien.[6]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Udvalgte værker

Eksterne link[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Laura Labarca Clausen og Bent Blüdnikow (3. juni 2011). "Lektor: Wikipedia er forældet og fyldt med fejl". Berlingske. 
  2. ^ "Tønnes Bekker-Nielsen". Syddansk Universitet. Hentet 5. juni 2011. 
  3. ^ Gads Forlag | GadsForlag.dk
  4. ^ Tønnes Bekker-Nielsen. "Historie på wikipedia" (PDF). Noter om historie og undervisning nr. 188, s. 48-52. 
  5. ^ Jens Ramskov (3. juni 2011). "SDU-lektor: Fejl bliver hængende i artikler på wikipedia.dk". Ingeniøren. 
  6. ^ Dalgaard, Bente. "Kan vi stole på Wikipedia?" (PDF). Ny Viden. SDU. Juni 2011: 6-8. Arkiveret (PDF) fra originalen 20. januar 2012. Hentet 2011-06-07. .