Tønnes Bekker-Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tønnes Bekker-Nielsen
Født 1955 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Odense Katedralskole,
Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Historiker Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Syddansk Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tønnes Bekker-Nielsen (født 1955) er en dansk historiker.

Han er cand.mag. i historie og kunsthistorie 1981, ph.d. 1989 og dr.phil. 2004. Han har været redaktør på tidsskriftet Sfinx, direktør for Aarhus Universitetsforlag og lektor ved universitetet i Bergen. Han er nu lektor i historie på Syddansk Universitet.[1] Han underviser i antikkens historie samt i informationssøgning og latinsk epigrafik ved Syddansk Universitet. I årene 2012-2015 var han leder af det arkæologisk-historiske forskningsprojekt Where East meets West støttet af Det Frie Forskningsråd for Kultur og Kommunikation. Hans forskningsområde knytter sig til specielle emner i antikken.[2]

Han har bidraget til flere opslagsværker, blandt andre International Encyclopedia of Book Publishing (1995), Den Store Danske Encyklopædi, Gads Historieleksikon (4. udgave, 2009) [3] og Encyclopedia of Ancient History (2012) samt den danske, tyske og engelske Wikipedia. Han har skrevet eller redigeret en række faglitterære bøger. Hans bog Mare nostrum: Romerne og Middelhavet blev nomineret til "Årets historiske bog 2018".

Han har desuden været redaktør af Classica et mediaevalia: Danish Journal of Philology and History, som udgives af Museum Tusculanums Forlag. Han var i en årrække formand for International Association of Scholarly Publishers og sidder nu i bestyrelsen for det populærarkæologiske tidsskrift Skalk.

I juni 2011 udtalte han om den danske udgave af Wikipedia: "Wikipedia er forældet og fyldt med fejl", efter at hans studerende havde oprettet artikler på encyklopædien. Ved at følge artiklerne i 380 dage viste det sig, at mere end 90% af redigeringerne vedrørte formalia, og at blandt de få indholdsmæssige rettelser gik nogle den gale vej – dvs. at korrekte oplysninger blev rettet til forkerte.[4] Tønnes Bekker-Nielsen kritiserede endvidere den danske Wikipedia for dens genbrug af artikler fra Salmonsen og første udgave af Dansk biografisk Lexikon, som efter hans opfattelse var forældede,[5] for eksempel artiklen om Leopold 1. af Belgien.[6]

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Udvalgte værker

Eksterne link[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Laura Labarca Clausen og Bent Blüdnikow (3. juni 2011). "Lektor: Wikipedia er forældet og fyldt med fejl". Berlingske. 
  2. ^ "Tønnes Bekker-Nielsen". Syddansk Universitet. Hentet 5. juni 2011. 
  3. ^ Gads Forlag | GadsForlag.dk
  4. ^ Tønnes Bekker-Nielsen. "Historie på wikipedia" (PDF). Noter om historie og undervisning nr. 188, s. 48-52. 
  5. ^ Jens Ramskov (3. juni 2011). "SDU-lektor: Fejl bliver hængende i artikler på wikipedia.dk". Ingeniøren. 
  6. ^ Dalgaard, Bente. "Kan vi stole på Wikipedia?" (PDF). Ny Viden. SDU. Juni 2011: 6-8. Hentet 2011-06-07. .