T. Hansen Gruppen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Thansen.dk)
Spring til navigation Spring til søgning
T. Hansen Gruppen A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche Detailhandel af autoudstyr, scootere og cykler
Grundlagt 1991
Grundlægger Bent Jensen
Hovedsæde Danmark Danmark, Middelfart
Antal salgssteder
83
Virksom i
Danmark og Norge
Nøglepersoner Stifter og direktør Bent Jensen
Slogan Så kører det for dig!
Regnskab
Omsætning 819 mio. DKK (2010)[1]
Resultat 075 mio. DKK (2010)[1]
Aktiver 558 mio. DKK (2010)[1]
Egenkapital 139 mio. DKK (2010)[1]
Organisation
Antal ansatte
800 (2020)[1]
Ejer Bent Jensen
Moderselskab B. J. Holding Middelfart A/S
Datterselskaber BilXperten Franchise A/S
L-Team ApS
Eksterne henvisninger
http://www.thansen.dk/

T. Hansen Gruppen A/S er en dansk butikskæde grundlagt i 1991, der under navnet thansen.dk sælger autoudstyr og reservedele, scootere, cykler, fyrværkeri, samt forskellige gadgets. Hovedkontoret ligger i Middelfart og kæden beskæftiger omtrent 500 personer.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Virksomhedens hovedgrundlag var oprindeligt beskæftiget med salg af reservedele til knallerter via postordre, og blev dannet i 1988, mens grundlæggeren Bent Jensen var under uddannelse. I november 1991 blev T. Hansen Gruppen A/S etableret i den nu kendte form. Navnet stammer fra hans daværende kæreste Trine Hansen, som dog blev købt ud ved stiftelsen.[2]

I 1995 blev produktsortimentet udvidet til også at omfatte tilbehør til mobiltelefoner, og samtidigt oprettes en række virksomheder i udlandet. Sortimentet udvides også til reservedele til biler.

Det første opkøb skete i 2002 hvor gruppen overtog DK Autodele ApS i Kolding, som desuden havde butikker i Esbjerg, Odense og Glostrup. Samme år lancerede man den 15. november konceptet thansen.dk i Kolding, og ved udgangen af året havde thansen.dk i alt syv butikker i Danmark.

Året efter opnåede T. Hansen Gruppen A/S stor succes med import og salg af scootere. Samme år startede byggeriet af nyt domicil i Middelfart. I 2004 introduceredes en række landsdækkende markedsføringsaktiviteter, som øgede kendskabet til kæden.[2] Ligeledes startede man et landsdækkende salg af fyrværkeri.

Høyer Autodele blev opkøbt i 2005. Ved udgangen af året havde man nu 52 butikker i Danmark. Året efter startede egen import af dæk og fælge. Samme år udvidede man salget af cykler med 18 varenumre.

Hovedkontoret i Middelfart rådede i 2008 over et døgnbemandet centrallager med 12 haller, med et samlet areal på 28.500 .

Gennem finanskrisen 2007-2010 er virksomheden blevet styrket, da kunderne traditionelt under lavkonjunktur søger mod lavere priser – et krav, som thansen.dk kan honorere. Endvidere kunne Bent Jensen se hvordan bankerne strammede kravene til deres kunder, så han traf en beslutning om at reducere lagerbeholdninger, for at frigøre penge. Den fremtidige vækst forventes desuden til dels at foregå gennem opkøb af konkurrenter.[2]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d e Årsregnskab 2010
  2. ^ a b c Dahl Nielsen, Kim (30. juni 2011). "Her er manden bag thansen". Business.dk. Hentet 12. november 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]