The Legend of Zelda: The Wind Waker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Legend of Zelda: The Wind Waker
Del af The Legend of Zelda-serien
The Legend of Zelda The Wind Waker.svg
Generelle oplysninger
Udvikler Nintendo EAD
Udgiver Nintendo
Designer Eiji Aonuma (leder)
Shigeru Miyamoto (producer)
Yoshiyuki Oyama (figurdesign)
Komponist Tōru MinegishiRediger på Wikidata
Udgivet Japan 13. december 2002
USA 24. marts 2003
Den Europæiske Union 3. maj 2003
Genre Action-adventure
Spiltype Singleplayer
Multiplayer (med et GCN/GBA-link)
Platforme Nintendo GameCube
Medier 1 × GameCube Optical Disc
Input Game Boy Advance
Aldersgrænse ESRB: E (Everyone)
ELSPA: 3+
PEGI: 7+
OFLC: G8+
Eksterne links
The Legend of Zelda: The Wind Wakers hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Legend of Zelda: The Wind Waker (ゼルダの伝説 風のタクト Zeruda no Densetsu Kaze no Takuto, lit. "The Legend of Zelda: Baton of Wind"), er det niende spil i Nintendos The Legend of Zelda-serie. Spillet udkom til Nintendo GameCube i Japan i 2002 og i USA og Europa i 2003.

I dette spil styrer man en dreng ved navn Link, der er en efterkommer af helten af samme navn i Ocarina of Time til Nintendo 64. Link modtager på sin ti års fødselsdag noget grønt tøj, samt et sværd og et skjold, og hans lillesøster bliver bortført af en stor fugl. Link drager nu ud for at redde hende, og i løbet af spillet modtager han mange forskellige genstande, bl.a. bue, boomerang, hjernstøvler, gribesnor mm. I modsætning til de tidligere spil i serien, hvor helten ridder rundt på hesten Epona, bruger Link i dette spil en talende båd til at komme fra ø til ø. Ved hjælp af en Wind Waker, en slags musikstok, kan Link skifte vindens retning og dermed manurere sig rundt i sin sejlbåd.

Spillet gør brug af den meget omtalte cel-shading grafikstil, som er en slags blanding af håndtegninger og computeranimation. Spillet minder om en slags tegneserieverden. Mange fans af serien har ikke været begrejsterede for dette spring i forhold til de tidligere spil, og deres klager til Nintendo har delvist resulteret i The Legend of Zelda: Twilight Princess, som benytter sig af en mere realistisk grafik.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]


computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.