The Legend of Zelda: Majora's Mask

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
The Legend of Zelda: Majora's Mask
Del af The Legend of Zelda-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Nintendo EAD
Udgiver Nintendo
Serie The Legend of Zelda
Regissør Eiji Aonuma Rediger på Wikidata
Designer Shigeru Miyamoto
Eiji Aonuma
Producent Shigeru Miyamoto Rediger på Wikidata
Komponist Koji Kondo Rediger på Wikidata
Distributør Nintendo eShop Rediger på Wikidata
Motor Opgraderet Ocarina of Time motor
Udgivet Japan 27. april 2000
USA 26. oktober 2000
Den Europæiske Union 17. november 2000[1]
Genre Action-adventure
Spiltype Singleplayer
Platforme Nintendo 64
Nintendo GameCube
Medier 256 Mbit cartridge
(32 MB) N64 cartridge
Nintendo GameCube Game Disc
Aldersgrænse ESRB: E
ELSPA: 11+
OFLC: G8+
Eksterne links
The Legend of Zelda: Majora's Masks hjemmeside
The Legend of Zelda: Majora's Masks hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Legend of Zelda: Majora's Mask (ゼルダの伝説 ムジュラの仮面 Zeruda no Densetsu Mujura no Kamen) er et konsolspil til spilkonsollen Nintendo 64. Det blev udgivet i Europa d. 17. november 2000.[2] Der blev i løbet af spillets første uge i Japan solgt omtrent 314.000 kopier [3] og der blev solgt tre millioner kopier på verdensplan.[4] Spillet udkom også i 2003 som en del af The Legend of Zelda: Collector's Edition til GameCube.

Majora's Mask er det sjette spil i The Legend of Zelda-serien og det andet med 3-D-grafik. Selvom det ikke var en så stor salgssucces som sin forgænger, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, har Majora's Mask en bredere historie. Seriens helt, Link, befinder sig denne gang i landet Termina i stedet for Hyrule. Her har en gådefuld maskebærende dreng, der i spillene er kendt som Skull Kid, overtalt månen til at forlade sin omløbsbane og styrte ned på Termina. Spilleren gennemlever adskillige gange de samme tre dage ved hjælp af tidsrejse for at forhindre katastrofen. Majora's Mask er blevet anført som det til dato mørkeste spil i Zelda-serien, hvilket i høj grad skyldes plottet, der lagde vægt på landets apokalyptiske skæbne.

Spillet drejer sig for spillerens vedkommende primært om tredagescyklussen og brugen af adskillige masker, af hvilke nogle kræves for at fortsætte i og gennemføre spillet. Derudover benyttes en række sange til at kontrollere tidens gang samt åbne passager til de fire templer, Link må igennem. I modsætning til Ocarina of Time, kræver Majora's Mask, at man benytter Expansion Pak, der tillader, at flere figurer kan befinde sig på skærmen på samme tid, såvel som en grafikmæssig kvalitetsforøgelse. Majora's Mask blev generelt modtaget vel af kritikerne, der lagde vægt på de grafiske forbedringer og den dybere historie. Spillet har imidlertid fået ringere placeringer end Ocarina of Time på de fleste kritikeres lister over tidens bedste konsolspil, grundet de mange store spilmæssige innovationer i forgængeren.

Genudgivelse[redigér | rediger kildetekst]

I februar 2015 udkom genudgivelsen The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D for den håndholdte spillekonsol Nintendo 3DS[5].

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Legend of Zelda: Majora's Mask Review". IGN. 25. oktober 2000. Arkiveret fra originalen 25. oktober 2006. Hentet 28. oktober 2006.
  2. ^ GameSpot.com. udgivelsesdatoer Arkiveret 5. september 2006 hos Wayback Machine. 19. august, 1999. Hentet 18. januar, 2006.
  3. ^ The Legend of Zelda: Majora's Mask. Salg i Japan i ugen, der endte den 2. marts 2003. Oplysning fra http://www.n-sider.com/ fra 3. december, 2005. (2002/2003).
  4. ^ Bekendtgørelse med Zelda-salgsdiagrammer og -opfølger. OptiGamer. Fra http://www.optigamer.com/ den 3. december, 2005.
  5. ^ Official Site - The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D for Nintendo 3DS - Home


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.