Trave (flod)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Travemünde
Parti fra Trave.
Lübeck, Trave
For alternative betydninger, se Trave. (Se også artikler, som begynder med Trave)

Trave er en flod i det nordlige Tyskland, der løber ud i Østersøen i byen Travemünde. Floden løber gennem Lübeck, som ligger 15 km sydvest for udløbet.

Forløb[redigér | rediger kildetekst]

Trave udspringer 5 km vest for Gleschendorf i den oldenburgske provins Lübeck, flyder i en-mod-vest rettet bue gennem Holsten, idet den gennemstrømmer Warder-Søen og passerer Segeberg og Bad Oldesloe, træder dernæst ind i fristaden Lübecks landomraade og udmunder ved Travemünde i Østersøen.

Neden for Lübeck udvider Trave sig til en indsø og danner før udmundingen Pötenitzer Wiek med en sidebugt mod sydøst (Dassower sø).

Bifloder[redigér | rediger kildetekst]

Trave optager i venstre bred Schwartau, i højre bred Beste, Wakenitz og Stepenitz, der udmunder i Dassower sø.

Flodfart[redigér | rediger kildetekst]

Længden beløber sig til 112 km, hvoraf 16 km fra Oldesloe til Lübeck er sejlbare for små skibe, 23 km fra Lübeck til mundingen for skibe på indtil 5 m’s dybgang.

Trave er forbundet med Elben via Stecknitzkanalen ved Lauenburg.

Fauna[redigér | rediger kildetekst]

Blandt fiskearter i Trave kan nævnes ål, skalle, gedde, brasen, havørred, rimte, bækørred, nipigget hundestejle, elritse, suder, hork, regnbueørred, stalling, asp, karusse, karper og aborre. Inden for Lübeck stiger saltholdigheden i floden, derfor finder man her tillige skrubbe, sild og hornfisk.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Tysk geografiSpire
Denne artikel om Tysklands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 53°57′36.45″N 10°53′5.55″Ø / 53.9601250°N 10.8848750°Ø / 53.9601250; 10.8848750