Tryghed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Ambox important.svgFørstehåndsforskning
Denne artikel eller dette afsnit indeholder muligvis passager med førstehånds- eller originalforskning. Se artiklens diskussionsside eller historik. Indholdet bør opdateres, så faktuelle forhold er underbygget af konkrete kilder. Påstande, der udelukkende består af førstehåndsforskning, bør fjernes.

Tryghed er en psykologisk tilstand[kilde mangler] karakteriseret ved fraværet af angst.

Tryghed i den tidlige barndom.

Det er et skandinavisk koncept (svensk: trygghet), som ikke har nogen direkte oversættelse til andre sprog.[kilde mangler] Begrebet "Psychological Safety" er i et erhvervspsykologisk perspektiv omtrent synonymt. Det er et kernekoncept i dansk kultur,[kilde mangler] selvom det ikke blev valgt ind i Danmarkskanonen,[bør uddybes] omend de relaterede begreber hygge og tillid blev valgt ind.

Det indgår i formålsparagraffen for danske dagtilbud i Dagtilbudsloven:[1]

§7 Stk.2 Dagtilbud skal i samarbejde med forældrene give børn omsorg og understøtte det enkelte barns alsidige udvikling og selvværd samt bidrage til, at børn får en god og tryg opvækst.

[bør uddybes]

Måling af tryghed[redigér | rediger kildetekst]

Trygfonden foretager med jævne mellemrum spørgeskemabaserede tryghedsmålinger[2] og konstaterede ved seneste måling i 2015[3], at trygheden ifølge fondens metode har været jævnt faldende siden 2004.

År Tryghedsscore
2004 87,8
2005 81,5
2007 81,1
2009 79,8
2011 75,9
2013 74,2
2015 73,4

Københavns Kommune har siden 2009 årligt foretaget målinger af trygheden i kommunen og fundet denne jævnt stigende, omend den er faldet i 2017[4].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • "Tryghed" i Ordbog over det danske Sprog hos Ordnet.dk
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.