Uhlsport

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Uhlsport
Virksomhedsinformation
Selskabsform GmbH
Grundlagt 1948
Hovedsæde Tyskland Balingen, Tyskland
Eksterne henvisninger
www.uhlsport.com

Uhlsport producerer udstyr til brug ved fodbold. Virksomheden grundlagdes af møbelsnedker Uhl i 1948 og startede med produktion af knopper til fodboldstøvler. Den nuværende produktserie indeholder bl.a. knopper, målmandshandsker, benskinner, fodboldstøvler mv.

Uhlsports målmandsudstyr bruger patenterede latex- og "supportframe"-teknologier. I handskeserien indgår også handsker, hvor gribeevnen betydeligt forbedres ved våde handsker – f.eks. ved regnvejr. Handskerne er ikke så populære som andre produkter i Storbritannien, men på det europæiske kontinent er de blandt de mest brugte.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Virksomheden grundlagdes af møbelsnedker Uhl i 1948 og startede med produktion af knopper til fodboldstøvler. I 1953 udvidedes produktionen til også at omfatte såler til fodboldstøvler, og Uhlsport blev en førende leverandør på dette område. Fra 1968 begyndte målmænd så småt at bruge målmandshandsker, dette førte til at målmandshandsker fik en fremtrædende plads hos Uhlsport fra ca 1970. I 1995 introducerede Uhlsport fodboldstøvler, og havde således nu et fuldt udstyrstilbud til fodboldspillere. [1]

Sponsorater[redigér | rediger kildetekst]

Klubhold[redigér | rediger kildetekst]

Uhlsport sponsorerer i øjeblikket bl.a. dragter til følgende klubhold:

Landshold[redigér | rediger kildetekst]

Uhlsport sponsorerer i øjeblikket bl.a. dragter til følgende landshold:

Danske målmænd[redigér | rediger kildetekst]

Uhlsports målmandshandsker benyttes i Danmark bl.a. af følgende divisionsmålmænd [2]:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


TysklandSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.