Uponor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Uponor A/S
Uponor.JPG
Den nu nedlagte produktions og lagerbygning i Hadsund
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Grundlagt 1918
Hovedsæde Äyritie 20, P.O. Box 37, 01511 Vantaa
Nøglepersoner Jyri Luomakoski
Organisation
Antal ansatte
3.800[1]
Eksterne henvisninger
http://www.uponor.dk/

Uponor A/S er en finsk virksomhed med hovedsæde i Vantaa. Uponor tilbyder VVS og indeklima systemer til bolig- og erhvervsbyggeri markeder. I de nordiske lande leverer Uponor også rørløsninger til underjordisk infrastruktur. Uponor producerer rør af PEX materiale blandt mange andre emner.

Uponor har afdelinger i 26 lande, og 16 fabrikker i Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Polen, Canada, USA og Rusland. Selskabet har omkring 3.800 ansatte.

Danmark[redigér | redigér wikikode]

Uponor blev grundlagt i Danmark, da den finske storkoncern i 1982 købte det daværende S.D. Plastindustri A/S, som fremstillede plastrør i Hadsund. Uponor A/S består i dag af to salgsenheder i Danmark: Uponor VVS i Glostrup og Uponor Infrastruktur i Svinninge.[2] I Danmark har Uponor Infrastruktur sin PE rør-produktion af bl.a. Profuse drikke- og spildevandsrør i Middelfart. Øvrig produktion findes i Sverige og Finland. Uponor Infrastrukturs salg og administration ligger i Svinninge. I alt beskæftiger Uponor Infrastruktur i Danmark omkring 80 medarbejdere .[3][4]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

https://www.uponor.dk/vvs/virksomheden/uponor-i-danmark

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en virksomhed kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.