Spring til indhold

Verdens Skove

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Verdens Skove
Generelle informationer
TypeMiljøorganisation
HjemstedDanmark Aarhus, Danmark
Grundlagt1983; 41 år siden (1983)
Tidligere navnNepenthes
Eksterne henvisninger
www.verdensskove.org
CVR-nummer78920610 Rediger på Wikidata

Verdens Skove er en dansk miljøorganisation, der arbejder for bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove. Frivilligt arbejde er kernen i Verdens Skove. Foreningen skaber handlemuligheder for folk, der vil være med til at bevare verdens skove. Arbejdet består blandt af kampagner og lokale projekter i regnskoven og i den danske natur.

Verdens Skove blev stiftet under navnet Regnskovsgruppen Nepenthes i 1983 af en gruppe biologistuderende ved Aarhus Universitet.

I 1989 lancerede Regnskovsgruppen Nepenthes sit første regnskovsprojekt. Projektets mål var at opkøbe et regnskovsområde i Tortuguero i Costa Rica. Regnskovsopkøbet blev finansieret af regnskovscertifikater, som blev købt af medlemmer af den danske befolkning.

Fra 1989 til 1992 var kampagnen "Red Regnskoven" med til at skabe opmærksomhed i den danske befolkning omkring de trusler, verdens regnskove står overfor. Mere end 200.000 danskere købte regnskovscertifikater i forbindelse med kampagnen, Red Regnskoven. De næsten otte millioner kroner, der blev indsamlet, har betydet, at et område på størrelse med Rold Skov, også kendt som "Danskernes Regnskov",[1] er blevet bevaret. Red Regnskoven er den mest succesfulde indsamling i dansk miljøhistorie.[kilde mangler]

I 2011 skiftede Regnskovsgruppen Nepenthes navn til Verdens Skove.

Verdens Skoves udviklingsarbejde i regnskoven er primært finansieret af Danida, erhvervssamarbejder, samt medlemsindtægter.

I dag arbejder Verdens Skove også med at bevare og fremme den biologiske mangfoldighed i Danmark. Indsatsen omfatter konkrete rewilding-projekter, politisk arbejde og oplysning. Verdens Skove samarbejder med virksomhederne Natur-Energi og Coop.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Bevar regnskoven i Nicaragua". verdensskove.org. Hentet 28. februar 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]