Vildbjerg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vildbjerg
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Herning Kommune
Sogn Vildbjerg Sogn
Postnr. 7480 Vildbjerg
Demografi
Vildbjerg by 4.051[1] (2019)
Kommunen 88.917[1] (2019)
 - Areal 1.323,5 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.vildbjerg-borgerforening.dk

Koordinater: 56°11′50″N 8°46′0″Ø / 56.19722°N 8.76667°Ø / 56.19722; 8.76667 Vildbjerg er en by i Vestjylland med 4.051 indbyggere (2019)[1], beliggende i Vildbjerg Sogn. Byen ligger i Region Midtjylland og hører til Herning Kommune.

Den er især kendt for Vildbjerg Cup, der er en årlig ungdomsfodboldturnering. Vildbjerg fungerer som satellitby til både Herning og Holstebro, hvor mange af byens borgere arbejder.

De lokale virksomheder er udprægede jern- og metalproducerende virksomheder, der er højt specialiserede og med et højteknologisk produktionsapparat.

Vildbjerg er ligeledes kendetegnet ved mange forskellige foreninger på en lang række forskellige felter og et højt aktivitetsniveau på fritidsområdet

Vildbjerg sports- og kulturcenter står for mange arrangementer i Vildbjerg og omegn. På centeret er der både svømmehal, hotel, konferencelokaler og meget mere. Der er et helt nyt og stort fitnesscenter, samt en ny sportshal.

Der er 30 fodboldbaner i Vildbjerg, her i blandt 2 kunststofbaner. Der er en kunststofmultibane, som mange af de unge mennesker benytter sig af.

Byen var indtil 2007 hovedby i den tidligere Trehøje Kommune.

Flere unge landmænd fra Vildbjerg-egnen skabte store virksomheder. Det gælder Brødrene Aage og Mads Eg Damgaard og Jens Bjerg Sørensen som skabte henholdsvis A Hereford Beefstouw, Egetæpper og JBS.[2] Merrild Kaffe, Uno-X m. fl. er også stiftet af driftige folk fra Vildbjerg.

Vildbjerg er og så kendt for deres oktobermesse, hvor der kommer boder fra forskellige virksomhedder, fra Vildbjerg og byer omkring.

I Vildbjerg ligger de to skoler Kildebakkeskolen og Vildbjerg Skole. Kildebakkeskolen har kun fra 0. klasse til 6. klasse, derefter kommer eleverne over på Vildbjerg Skole.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ Torben Benner. I Ohio kalder de Herning 'Det lille Las Vegas'. Politiken. 
Dansk geografiStub
Denne artikel om geografi i Herning Kommune er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi