Virtual Manager

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Virtual Manager
Generelle oplysninger
Udvikler Playonic ApS
Udgiver Playonic ApS
Udgivet 9. marts 2004
Seneste version 2.4.2
Genre Sports Simulation
Spiltype Multiplayer
Platforme Webbrowser
Eksterne links
virtualmanager.com

Virtual Manager eller Vman, som det også kaldes, er et danskudviklet online-fodboldspil, hvor man som manager har muligheden for at styre en række aspekter omkring et fodboldhold. Dette inkluderer således bl.a. træning, taktik, køb/salg af spillere, drift af stadions og valg af shorts/trøje-farver.

Gennem spillet optjener man virtuelle penge, kaldet credits, ved at spille kampe og handle med spillere. Pengene kan investeres i nye og bedre spillere, der så kan føre holdet til tops i ligaen.

Vman har sit eget hjælpesystem i form af supportere, som er andre brugere, der hjælper spillets udviklere og administratorer med at holde det i gang.

Blandt spillets øvrige egenskaber er, at der eksisterer gode muligheder for at kommunikere om spillet i form af blandt andet et aktivt forum, som alle brugere har mulighed for at deltage i.

Der udsendes nye udgaver af spillet flere gange årligt, idet spillet er under stadig udvikling med et mål om, at det skal kunne begå sig på internationalt niveau. Et af tiltagene fra 2008 er versionering af spillet på andre sprog end dansk.

I 2009 er der dog, i en opdatering, blevet lavet nogle ændringer, der gør det muligt for udviklerafdelingen at udsende nye funktioner mere flydende. Det betyder at der er knap så mange store opdateringer som før. Derudover er udvikler-afdelingen også ved at skrive koden om fra PHP til Ruby on Rails, da de så regner med hurtigere udvikling – færre bugs.

Der er over 530.000 danskere, som spiller Vman, og det er blandt de mest populære online-spil i Danmark.[kilde mangler]. Spillet er udviklet af dengang 18-årige Rasmus Rønn Nielsen, men han solgte halvdelen af sit firma til Freeway ApS i 2007. I December 2008, var der 80 millioner sidevisninger på siden, hvilket er næsten ligeså meget som hjemmesider som, Ekstra Bladet, Den blå avis og Dating.dk.

Spillets forløb[redigér | redigér wikikode]

Som ny manager skal man vælge et hold ved at give det et navn samt vælge klubfarver og spilledragt. Man får nu tildelt 15 spillere, som ikke har en klub. og som man så kan træne op. Ud over at træne de spillere man har, kan man købe sig til gode spillere eller købe unge spillere der har potentiale til at blive rigtigt gode. Når man har fået de 15 start spillere, er man klar til at sætte taktikken og stille op i en turnering.

Spillet er gratis, men der er ekstra funktioner for betalende brugere eller som det kaldes "Vman Licens". Med "Vman Licens" har man mulighed for at oprette 5 ungdomsspillere om ugen, der med tilfældighedsgeneratoren enten kan blive gode eller dårlige. Med "Vman-klip" har man mulighed for automatisk at forlænge kontrakter og træne holdet automastisk. Det er et spil som kan løbe over flere år, hvis man skal have en god klub, og det tager endnu længere tid hvis man skal være blandt de bedste, så spillet kræver megen tålmodighed.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

computerspilStub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.