Vrads

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vrads
Vrads museum railroad.jpg
Veteranbanen i Vrads
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Silkeborg Kommune
Sogn Vrads Sogn
Postnr. 8654 Bryrup
Demografi
Vrads by 0[1] (2023)
Kommunen 99.400[1] (2023)
 - Areal 864,89 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.silkeborgkommune.dk
Oversigtskort

Vrads er en landsby i Midtjylland med 203 indbyggere i byområdet (2016)[1], byen nåede ifølge Danmarks Statistik for første gang over tohundrede indbyggere i 2009 [2]. Vrads er beliggende ved hedeområderne Vrads Sande fem kilometer vest for Bryrup og 20 kilometer syd for Silkeborg. Byen hører til Silkeborg Kommune og er beliggende i Region Midtjylland. Landsbyen hører til Vrads Sogn, og Vrads Kirke ligger i byen.

Vrads er kendt som en aktiv by med grøn profil. Der er et økologisk byggemarked, håndværkere der bygger i træ, halm og ler, opsætter finske masseovne, laver biologisk vandrensning, foruden almindeligt VVS-arbejde. Byens største virksomhed laver bæredygtige kvartsgulve. Der er endvidere terapeuter med tilbud om flere forskellige terapiformer og nogle få konventionelle og økologiske landbrug tilbage.

Vrads købmandsgård

Vrads Købmandshandel ligger i centrum af landsbyen og drives kollektivt af en gruppe indbyggere. Købmandshandlen indeholder også et lille galleri samt netcafe. Vrads har sin egen hjemmeside: www.vrads.dk

Fredag den 9. november kårede foreningen "Landsbyerne i Danmark" Vrads som Årets Landsby 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
  2. ^ Statistikbanken Tabel BEF44 – 2009
Silkeborgs byvåbenSpire
Denne artikel om geografi i Silkeborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi