Wikipedia:Flytteforslag/xx ved Sommer-OL yy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der findes en række artikler, der er oprettet på ovennævnte form, fx Argentina ved Sommer-OL 1908. Jeg kan ikke se, hvorfor "sommer" staves med stort; der er ikke tale om et egennavn, og så må de normale retskrivningsregler gælde, som foreskriver, at ord generelt staves med småt på dansk. Jeg foreslår derfor, at de artikler (og evt. kategorier), der har denne form flyttes til det korrekte. Der er sikkert lignende tilfælde for vinter-OL. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. aug 2012, 11:54 (CEST)

Er det ikke et egennavn? Jeg ved ikke, om det er et officielt navn, men det er i hvert fald et kaldenavn, hvilket stadig høre ind under egenavne. Det samme gør sig gældende ves Vinter-OL. --Inc (diskussion) 1. aug 2012, 12:51 (CEST)
Danmarks Idræts-Forbund omtaler OL som sommer-OL og vinter-OL (kilde: dif.dk/OL.aspx) --Wholle (diskussion) 1. aug 2012, 13:34 (CEST)
Se her: opslag i Den Danske Ordbog - det støtter vist mit forslag. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. aug 2012, 14:22 (CEST)
Hvad, med kategorierne og skabelonerne? Trade (diskussion) 1. aug 2012, 14:23 (CEST)
De skal naturligvis tilsvarende ændres. Men måske kan man få en bot til at gøre det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. aug 2012, 14:25 (CEST)
Enig i flytningsforslaget. Jeg vil dog gøre opmærksom på, at vi samtidig bør tage stilling til om det hedder ved sommer-OL eller under sommer-OL, pt. har vi artikler og kategorier med begge ord, hvilket er noget rod. --Patchfinder (diskussion) 5. aug 2012, 20:58 (CEST)
Jeg vil mene at hverken DIF- eller DDO-linket egentlig taler om det, vi taler om her, nemlig "det specifikke sommer-OL, der fandt sted i år yy". Jeg finder et antal steder, hvor folk skriver med stort ([1], [2], [3], [4]), men efter 1994 har det jo ikke været nødvendigt at specificere sommer/vinter, så der ser det ud til at brugen af "Sommer-OL" eller "Vinter-OL" som egennavne nærmest er ophørt, og med mindre nogen graver i OL-historiebøger eller avisarkiver og finder grund til at foretrække store bogstaver, er det nok mest praktisk med små. --Palnatoke (diskussion) 6. aug 2012, 01:03 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er mest opbakning til at artikler, kategorier og skabeloner med Sommer-OL/Vinter-OK inde i titel ændres til sommer-OL/vinter-OK. --Steen Th (diskussion) 11. maj 2013, 16:36 (CEST)Svar[svar]

Opfølgning[rediger kildetekst]

Jeg er ved at efterbehandle Wikipedia:Henvisninger som måske er skrevet forkert/A-Z og jeg bruger denne diskussion til at ændres links i artikler og skabeloner så som dem som matcher i den kan ændres - men det er et større arbejde med at ensrette det - der er omkring 260 artikler som bruger Sommer-OL - så det vil tage tid at følge op. --Steen Th (diskussion) 9. maj 2013, 23:16 (CEST)Svar[svar]

Du ensretter uden at nogen har konkluderet? Det lyder ikke ganske smart.. --Palnatoke (diskussion) 10. maj 2013, 02:22 (CEST)Svar[svar]
Så kom der konklusion på. Ellers tager jeg ikke en systematisk ensretning lige nu - men det kan komme senere. Lige nu er det henvisninger som jeg kigger på, hvor der er en del omkring OL. --Steen Th (diskussion) 11. maj 2013, 16:36 (CEST)Svar[svar]