Wikipedia:Kandidater til gode artikler/Ove Sprogøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ove Sprogøe[rediger kildetekst]

Afgøres 30. marts 2023

Stemmer[rediger kildetekst]

Kommentarer[rediger kildetekst]

  1. Jeg vil blive glad hvis der kom til at stå nogle af hans film under "Filmografi". Nu skal man klikke sig videre for at få nogen som helst info om hans film. Måske man bare kan næven en 5-10 stykker?
  2. Jeg vil også blive glad hvis jeg kunne få en præcisering af "svært og krævende".
--Santac (diskussion) 18. mar. 2023, 18:28 (CET)Svar[svar]
  1. Jeg har inkluderet lidt om antal og nævnt fire af hans mest kendte roller på film og tv. Man kunne måske udvide med et par eksempler fra hver "genre", altså: et par tegnefilmsroller, et par teaterroller osv. Men nu giver afsnittet i hvert fald et vist overblik.
  2. Jeg har indsat en fodnote, der forhåbentligt uddyber det lidt.
 — Stempelquist (diskussion) 18. mar. 2023, 19:52 (CET)Svar[svar]
ad 1.: Det er bedre. Links til de forskellige film, tv-serier mm vil være godt.
ad 2.: Så det var Sprogøe, der anså det som svært og krævende og ikke den generelle befolkning? Lige nu står det som om det er den generelle befolkning der mener det, men kilden nævner at det er Sprogøe, der mener det.
--Santac (diskussion) 19. mar. 2023, 12:27 (CET)Svar[svar]
  1. Jeg har indsat links og årstal.
  2. Lige for at få på plads, hvad der egentlig står i bogen: "Men [Ove Sprogøe] tøvede med at sige ja. Tv-satire er revy på speed og det går for at være noget af det sværeste for en skuespiller." Ud fra hvordan bogen i øvrigt er skrevet, tror jeg det skal forstås sådan, at Sprogøe tøver, fordi "det går for" at være svært og krævende. Det er nok i skuespillerkredse frem for i den generelle befolkning. Man kunne måske skrive: "[...] han var tilbageholdende, da det blandt skuespillere blev anset for at være svært og krævende"? Man skal selvfølgelig passe på med at læse noget ud af kilden, der ikke står der, men det er jo nok sådan, det skal forstås.
 — Stempelquist (diskussion) 19. mar. 2023, 18:48 (CET)Svar[svar]
Det virker mere realistisk at holde det til at det er skuespillere, der anser det for svært og krævende. Jeg tænker ikke den generelle befolkning har nogen synderlig eller velunderbygget holdning til om den ene slags skuespilarbejde er sværere end den anden slags. Jeg tænker selv tv-satire må være nemmere end fx teater, da man jo bare kan tage det om hvis noget kikser, det går ikke på teatret. Men det er bestemt ikke en velunderbygget holdning. --Santac (diskussion) 19. mar. 2023, 22:22 (CET)Svar[svar]
Jeg har indsat "blandt skuespillere" som foreslået oven for. — Stempelquist (diskussion) 19. mar. 2023, 23:05 (CET)Svar[svar]