Wikipedia:Landsbybrønden/Håndtering af flere problemer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Håndtering af flere problemer[rediger kildetekst]

Jeg har kigget på hvordan vi kan indfører skabelonen {{Flere problemer}}, der kan vise flere kvalitetsskabeloner som en skabelon. Det bliver vores udgave af den engelske Template:Multiple issues. Eksempel på brug:

Som formateres som

{{flere problemer|
{{notabilitet/sandkasse|dato=2020}}
{{Wikificering/sandkasse|dato=april 2020}}
{{ingen kilder/sandkasse|dato=april 2020}}
{{substub/sandkasse|dato=2020}}
}}

Det tekniske[rediger kildetekst]

For at det kan virke, skal skabelonerne, som er inde i Skabelon:Flere problemer, være forberedt til det. Og grundskabelonen {{Ambox}} er forbedret på det. Dvs. alle de nødvendige skabeloner skal ændres til {{Ambox}} fra {{Hønsedesign}} eller andet skabelon-form.

Forskellen imellem {{Hønsedesign}} og {{Ambox}} er småting og enkelte indbygget funktioner: Der er ingen overskrift-parameter i {{Ambox}} og teksten skal fordeles på 2 parametre: issues, som teksten som vises både når skabelonen står alene og er inde i Skabelon:Flere problemer, og fix, som bruges til vejledning for hvordan problemerne løses. Derudover har Ambox indbygget mulighed for at håndtering af kategorier og datomærkning, når det er i artikelnavnerummet. Den kan tjekke om sporingskategori for et år/måned er oprettet og datomærkning vises i parentes.

Ambox er del af en familie af skabeloner med fælles kodebase. Det bliver allerede brugt meget på kategori med {{Cmbox}}. Til {{forældet}} blev Ambox brugt, da dens design er mere gennemarbejdet end hønsedesign. Der var nogle visningsproblemer, som blev løst ved at skifte til Ambox.

Opgaver[rediger kildetekst]

Kunsten er at få en præsis tekst på en linje til parameteren issue, som kan bruges til alle formål. Det skal der bruges lidt tid til ændring og tilpasning af de berørte skabeloner. Jeg vil gerne have hjælp til det. Specielt, når parametre SDBS er indblandet, kan teksten i issue blive længere end det er beregnet til, hvis vi ikke får formuleret teksten kort og præcis.

Noget andet, som bliver ændret, er at {{Eftersyn}} og {{Kilder}} går væk fra det nuværende design. Det er nødvendig,, hvis det skal kunne fungere sammen Skabelon:Flere problemer. Der vist tidligere været diskussioner med formatet for de 2 skabeloner, specielt Skabelon:Kilde, som brug diskutteret i 2016.

Og der bør også skrives en vejledning til at fjerne kvalitetsskabeloner. Jeg har navngivet det Hjælp:Fjernelse af kvalitetsskabeloner. Og den engelske Wikipedia har følgende side til det: en:Help:Maintenance template removal

Jeg har konvereret de første skabeloner i sandkasse-version. For at få et overblik har jeg lagt dem på Bruger:Steenth/sandkasse/flere problemer ambox - her er en oversigt over de skabeloner, som jeg ved skal konvertes og bliver brugt meget. Det kan bruges til at tjekke om teksten ser ok ud. De test-eksempler kan senere flyttes over som testcases på den enkelte skabeloner

Vi bør bruge godt tid at kigge på de nye udgaver af skabelonerne og få gennemarbejdet dem før vi begynder at bruge de nye udgaver i praksis. Jeg vil hellere vente lidt, så der bør ikke sættes for meget i drift for hurtig.

Tidligere diskussioner[rediger kildetekst]

Tidligere debatter:

For at kunne overskue diskussionen, så opret en nyt debat under en overskrift, hvis det er nyt emne. For vi kan godt komme langt ud i diskussionerne. --Steen Th (diskussion) 27. apr 2020, 15:48 (CEST)

Generel diskussion[rediger kildetekst]

Diskussion her fra. --Steen Th (diskussion) 27. apr 2020, 15:48 (CEST)

Jeg synes det ser svært ud at få beskrevet problemerne på hver 1 linje. Kunne man ikke i stedet som standard have boksen klappet sammen?--Weblars (diskussion) 29. apr 2020, 15:53 (CEST)
I hvilke skabeloner er det svært at beskrive problemet på en linje? Det vil kunne uddybes med parametrene "info", men hvis bare parametrene "issue" holdes på 1 linje, så bliver det ikke for voldsomt til skabelonen Flere problemer.
Hvilke skabeloner er det tanken, at Flere problemer skal kunne optage?--Kjeldjoh (diskussion) 30. apr 2020, 12:33 (CEST)
Hvis man reducerer teksten til en enkelt linje under parameteren issue (og placerer resten af den tidligere tekst under parameteren fix), går der meget tabt, når skabelonen bruges sammen med {{Flere problemer}}, fordi denne nye skabelon kun bruger teksten fra issue-parameteren. Bl.a. forsvinder informationen om, hvordan problemet løses. Se fx Skabelon:Ingen kilder/sandkasse. Steenth har samlet mange skabeloner i Bruger:Steenth/sandkasse/flere problemer ambox.--Weblars (diskussion) 30. apr 2020, 20:15 (CEST)