Wikipedia:Landsbybrønden/Sletning af brugte skabelonparametre i infoboks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletning af brugte skabelonparametre i infoboks[redigér wikikode]

I artiklen Christian Kronman (digter) er der brugt {{Infoboks forfatter}} som er en de mange omdirigeringer til {{Infoboks Wikidata person}} Brugeren som indsatte infoboksen udfyldte et antal skabelonparametre for direkte at bestemme indholdet i stedet for kun at afhænge af hvad der kan hentes fra Wikidata. Dette arbejde ignorerede Bruger:Villy Fink Isaksen som 2 gange har fjernet alle de udfyldte skabelonparametre med teksten "bedre med infoboks der trækker på wikidata" i redigeringsopsummeringen. Jeg har spurgt ham på Diskussion:Christian Kronman (digter)#Infoboks hvorfor han ignorerer en anden brugers ønsker til indhold i infoboksen for i stedet udelukkende at lade indholdet afhænge af Wikidata. I stedet for at svare gentog han sin hærværkslignende ændring. Jeg har arbejdet meget med at påvirke brugen af Wikidata, så den kunne styres af os der redigerer Wikipedia, herunder skrevet fleste af de skabeloner og underliggende moduler, som henter indholdet fra Wikidata. Jeg har fået indført parametrene "wikidata" og "ingen_wikidata" så man kan vælge hvad der hentes, og arbejdet for at alle felter i infoboksene også kan udfyldes med indhold eksplicit indskrevet i infoboksskabelonerne. Jeg håber at Villy står alene med sit indtil videre ikke forklarede synspunkt om at det er "bedre med infoboks der trækker på wikidata". Men hvis det nu skal være acceptabelt at fjerne disse valg og derved fjerne al lokal indflydelse på hvad der står i infobokse, føler jeg at mit arbejde med at forbedre brugen af Wikidata har været spildt. I så tilfælde vil jeg konstatere at min opfattelse af hvordan Wikipedia skal fungere, er så afvigende fra de øvrige brugeres opfattelse, at jeg må forlade projektet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. jul 2019, 08:00 (CEST)

Første gang var det en forglemmelse/sjusk/fejl fra min side, men anden rettede jeg det og indsatte skabelonen fordi den ny tilføjede flere informationer, da en bruger havde tilføjet flere data på wikidata. Desværre laver vi alle fejl en gang i mellem. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. jul 2019, 08:16 (CEST)
Du kunne nøjes med at tilføje "wikidata = alle" for at tilføje flere informationer. Det forklarer eller begrunder ikke hvorfor andre udfyldte skabelonparametre skulle fjernes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. jul 2019, 09:19 (CEST)
Jeg håber ikke i lader misforståelser her i hedebølgen få indflydelse på jeres virken på dansk Wikipedia. Det er ofte svært for os ikke itkyndige at se hvor og hvordan en ændring er mest relevant i vores efterhånden komplicerede, men på mange måder velfungerende skabelon/WD-system. Som jeg læser diskussionen ser jeg ingen konflikt, kun misforståelser. Jeg forstår heller ikke det nuværende valg. Jeg ville også vælge den infoboks der viste flest informationer, men måske Villy ikke var opmærksom på at WD er integreret i Infoboks forfatter også? - Nico (diskussion) 27. jul 2019, 09:29 (CEST)
Det er i min optik vigtigt, at der ikke blot påsættes {{Infoboks Wikidata person}}, når andre skabeloner er mere specifikke. Yderligere er det vigtigt at de ikke indsættes, blot for at trække data derfra. Man skal være opmærksom på hvilke data, og om de er relevante. Udover det, så er jeg helt på linje med Kartebolle i dette spørgsmål. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. jul 2019, 15:31 (CEST)

Nu går der forhåbentlig ikke hysteri i denne diskussion, som sidst Wikidata person og udrulningen blev drøftet. Som jeg ser den ideelle verden kan Wikidata person benyttes som basisskabelon, og der kan så indsættes sær-parametre, der passer til den konkret biograferede politiker/forfatter/maler osv. Det tidligere system med et hav af mere eller mindre vedligeholdte sær-skabeloner for det enkelte faggruppe er problematisk. Pugilist (diskussion) 27. jul 2019, 15:40 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Mig bekendt henter de forskellige "sær-skabeloner" også foreskellige parameter. Eksempelvis har jeg måtte rette indtil flere tennisspillere, der manglede information om tennis - i stedet gav {{Infoboks Wikidata person}} blot standarddata som fødselsår etc, samt beskæftigelse. Kartebolle (eller anden mere tech-kyndig må gerne rette mig, hvis jeg har misforstået noget). mvh Tøndemageren (diskussion) 27. jul 2019, 15:46 (CEST)
Ja da, eksempelvis henter tennisspiller-skabelonen tennisdata. Min pointe er, at disse tennisdata (eller andre særdata) kan trækkes ind også via IWP-skabelonen. Problemet med de mange særskabeloner er, at mange er dårligt vedligeholdt, og mange er dårligt designet. Dertil kommer, at det er besværligt at skulle holde styr på de mange sær-skabeloner. For en ny bruger er der rigeligt at holde styr på, og skal en ny bruger også bruge energi på at finde en sær-skabelon, bliver det hurtigt mere uoverskueligt. Pugilist (diskussion) 27. jul 2019, 15:52 (CEST)
Til illustration af mit synspunkt er Skabelon:Infoboks skiskytte, som er noget rod. En ny bruger må formodes at holde sig fra at rode med den boks. Bemærk i øvrigt, at IWP-skabelonen helt eksplicit anbefaler brugen til bl.a. forfattere, se nedenfor i skabelonens brugsanvisning. Det virker lidt fjollet, at vi i IWP-skabelonen anbefaler brug af denne til eksempelvis forfattere, hvis det samtidig hævdes, at det er hærværk at bruge skabelonen fremfor forfatter-skabelonen. Pugilist (diskussion) 27. jul 2019, 16:02 (CEST)
Det er fint med en diskussion om hvilke infobokse man bør bruge, men det er ikke mit ærinde her. Som sagt i indledningen er {{Infoboks forfatter}} og {{Infoboks Wikidata person}} den samme infoboks da den førstnævnte har været en omdirigering siden 2017. Hvilket navn man bruger for infoboksen er ikke væsentligt for mig. Problemet er at udfyldte skabelonparametre blev fjernet uden anden begrundelse end at en bruger ønskede data hentet fra Wikidata i stedet for indhold som en anden bruger eksplicit havde placeret i infoboksen. Det er holdningen at indholdet i infobokse ikke må ændres ved at udfylde skabelonparametre, men at de at kun må have automatisk genereret indhold fra Wikidata som jeg opponerer meget stærkt imod, og som jeg opfatter som hærværk når den effektueres. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. jul 2019, 16:08 (CEST)
Det er vist beskrevet et par steder, at der synes at foreligge en misforståelse et sted, så den del af diskussionen er der vist næppe de store uenigheder om.
Lad os hellere se, om vi kan få strømlinet brugen af infoboksene. Tøndemagerens eksempel med tennisspiller-boksen er et godt eksempel på, at der fortsat er mulighed for at forbedre brugervenligheden. Pugilist (diskussion) 27. jul 2019, 16:16 (CEST)