Wikipedia:Landsbybrønden/Videospil og Computerspil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Videospil og Computerspil[redigér wikikode]

Jeg har nu været lidt irriteret over at videospil samt computerspil ses som det samme, og tænkte derfor at jeg ville lave to forskellige kategorier samt artikler. Nu har jeg så kigget Kategori:Computerspil igennem og meget af det er mere videospil. Det jeg vil frem til er at der kommer til at være en del rettelser som jeg gerne vil høres jeres mening omkring, også om I måske ville være med til at hjælpe. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 08:40 (CET)

Hej SimmeD. Måske ses de to begreber som det samme, fordi det er det samme. Engelsk wiki kalder det Video Games, tyskerne Computerspiel, nordmændene Videospill og svenskerne Datorspel. Fælles er, at man kun har ét hovedbegreb, som så kan have nogle synonymer. Efter min mening burde der ikke være nogen dansk artikel, der hed "videospil" - den burde blot være en omdirigering til "computerspil". Har du nogle troværdige kilder, der argumenterer for to separate begreber? Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 19. jan 2017, 09:27 (CET)
Jeg har ingen kilder på at det er separate begreber, men er der kilder på at det ikke er? - Compuerspil spilles på en computer, hvorimod videospil spille på alt andet. Personligt ville jeg ikke kalde et PlayStation 2 spil for et computerspil, men et videospil. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 09:29 (CET)
Den Store Danske skriver under opslaget "computerspil": "Computerspil, videospil, gaming, underholdningsprogrammer til computere. ..." Altså samler man også her begrebet under én hat. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 19. jan 2017, 09:51 (CET)
@Rsteen: - du har ret. Som den nød jeg er, så havde jeg tjekket den :-) Det står godt nok "spil der spilles på en computer eller en spillekonsol, fx skak eller et animeret adventurespil". --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 09:54 (CET)
Men hvis man vil være mere specifik, så har vi jo stadig http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=videospil "spil der spilles ved hjælp af et særligt elektronisk apparat, ofte tilsluttet et fjernsynsapparat". --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 09:59 (CET)
Tror alligevel, vi er enige. Begreberne findes, men vi har her i landet valgt at lade "computerspil" være hovedbegrebet. Din interesse for området får mig til at tænke på, om du ikke har lyst til at bruge noget krudt på at oversætte materiale fra den engelske artikel om emnet. Den er sprængfuld af gode og veldokumenterede informationer. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 19. jan 2017, 10:13 (CET)
Jeg har også overvejet at gå på en lille spil-artikel maraton :-) - Er enig i at de fleste nok bruger "computerspil" og det skal vi jo nok forsat gøre, men kan stadig ikke undlade at være småirriteret over det ;-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 10:17 (CET)
Næ computerspil er spil som spilles på computer, hvor de andre spil så som playstations spil, xboks spil, wii spil og så videre, hedder spillemaskinen + spil --Zoizit (diskussion) 19. jan 2017, 10:28 (CET)
@Zoizit: Det er nok mere konsolspil hvis det er noget. --SimmeD (diskussion, bidrag) 19. jan 2017, 10:29 (CET)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar hold det simpelt - Videospil=TV computerspil=PC - gøre det ikke for kompliceret  Rodejong  💬 ✉️ 19. jan 2017, 10:58 (CET)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar - Nu kan man også spille computerspil over en tv-skærm, så den opdeling holder ikke. DDO skriver jo netop i de kilder der er vedlagt, at videospil er synonym for computerspil. Det er altså ikke to ord der beskriver noget forskelligt, men to ord der beskriver det samme :) mvh Tøndemageren (diskussion) 19. jan 2017, 16:53 (CET)
Det er overordnet set det samme begreb, men der kan godt være forskel på, hvordan de er programmeret. Jeg er imod en opdeling, men jeg kan godt støtte, hvis der oprettes underkategorier til videospil, pc-spil, mac-spil, osv. Det er dog et meget stort arbejde at gennemføre. --Patchfinder (diskussion) 23. jan 2017, 23:32 (CET)
Der er allerede en del, hvis ikke de fleste, underkategorier. Se under Kategori:Computerspil efter platform. TherasTaneel (diskussion) 24. jan 2017, 00:15 (CET)
Så synes jeg at vi skal fortsætte med de kategorier, som vi i forvejen har.--Patchfinder (diskussion) 24. jan 2017, 00:38 (CET)
Husk på at en spillekonsol også er en computer, blot en anden slags computer end en mac eller pc. En computer er blot en maskine der behandler data elektronisk. --Patchfinder (diskussion) 23. jan 2017, 23:39 (CET)
Jeg vil i øvrigt gerne have noget hjælp til arbejdet med kategorierne: Kategori:Computervirksomheder og Kategori:Computerspilsvirksomheder. Når jeg sammenligner med de andre wikier, så er vi meget langt bagud med underkategorier og kategorisering af artikler på disse to kategorier. --Patchfinder (diskussion) 23. jan 2017, 23:44 (CET)