Wikipedia:Sletningsforslag/Ændringen af skolestrukturen i Randers Kommune i 2015

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ændringen af skolestrukturen i Randers Kommune i 2015 er oprettet af Bruger:John Cambrick her i september 2020, og Bruger:Bornsommer satte hurtigt en notabilitetsskabelon på med kommentaren Ikke encyklopædisk vigtig betydning. Artiklen er fint wikificeret og har lidt kilder. Toxophilus (diskussion) 16. sep 2020, 10:36 (CEST)

  • Slet - Det er for lokalt til wiki. Emnet er måske nok relevant for forældre og lærere i kommunen, men så stopper interessen nok også. Vi kan ikke have artikler om alle kommunernes særskilte projekter og ændringer. Toxophilus (diskussion) 16. sep 2020, 10:36 (CEST)
  • Slet - Klart udenfor rammerne af en encyklopædi. Det er ærgerligt, da der er brugt betydelig energi på artiklen, men det bør ikke overskygge den begræsede relevans. --Pugilist (diskussion) 16. sep 2020, 11:25 (CEST)
  • Behold - Emnet er meget bredere og mere notabelt end artikelnavnet antyder. Hovedbetydningen af strukturændringen var nedlukningen af fem skoler med et samlet elevtal på 1503 elever, hvis relevans da også er årsagen til at hele forløbet var omtalt i forskellige medier. Det var af politisk betydning, da der var en kontrovers om deling af informationer til alle byrådsmedlemmmerne, hvilket førte til en vurdering af Social- og Indenrigsministeriet. Det var derudover afgørende for det politiske liv i byrådet, der dengang var stærkt splittet mellem de større partier og en række mindre partier, og at den daværende borgmester Claus Omann Jensen (V) ikke blev genvalgt. John Cambrick (diskussion) 16. sep 2020, 13:35 (CEST)
 Kommentar - At der lukkes skoler, hospitaler, nærpolitiskationer etc. er ikke usædvanligt, heller ikke, at der lukkes flere skoler på en gang. Og det er heller ikke usædvanligt, at sådanne beslutninger får bølgerne til at gå højt i kommunalbestyrelsen og i nærmiljøet. At et ministerium eller Ankestyrelsen kommer ind over formalia i den type sager er også mere reglen end undtagelsen. Det gør det imidlertid meget sjældent "sagen" relevant uden for sognet. --Pugilist (diskussion) 16. sep 2020, 14:32 (CEST)
 Kommentar - Det kaldes budgetforhandlinger. Disse forhandlinger foregår hvert eneste år i 98 kommuner og 5 regioner (som dog er underlagt staten) - dertil er i øvrigt Ertholmene under Forsvarsministeriet. Der ville blive travlt ved redigeringstasterne, hvis hver eneste ene af de omfattende kommunale budgetforhandlinger skulle gengives på grundig og fyldig vis på Wikipedia. I min kommune er der også lukket folkeskole(r), som nu står gabende tomme. Man kan nævne disse ting kort i artiklen for den enkelte kommune eller for den/det enkelte mindre by/område. Men ikke i en hel artikel. Derfor bør denne artikel slettes.--Bornsommer (diskussion) 16. sep 2020, 15:13 (CEST)
  • Slet - Jeg mener, at emnet er for lokalt og egentlig også for ubetydelig i det lange løb (jeg ved godt, at skolenedlæggelser har varig betydning, men det er jo sket i rigtig mange kommuner i tidens løb) til at berettige en artikel, jf. Bornsommers kommentar. Man kan evt. sammenligne med Wikipedia:Sletningsforslag/Uroen om de kommunale budgetter for 2007, som vi for nyligt har besluttet at slette. Og den vedrørte flere kommuner, mens denne jo kun handler om én. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. sep 2020, 20:46 (CEST)
Konklusion:
Bred enighed om at slette. --|EPO| COM: 23. sep 2020, 16:56 (CEST)