Wikipedia:Sletningsforslag/Erik Dalberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklens indhold er lige nu kun: "Erik Dalberg (født 1936) er en dansk portrætmaler.", et link til Weilbach samt op til flere kvalitetsskabeloner. Som Bruger:PHansen skriver her, kan der ikke findes ret meget på ham og det er ikke til at finde ud af, om der muligvis er mere end én person med samme navn og profession. At ifølge kulturarv.dk at have lavet ét portræt, er det nok til at være notabel? Desuden har artiklen stået som {{substub}} siden 2009, og har kun ét indgående link fra artikelnavnerummet.

  • Slet Hvis ikke der kan fremskaffes mere information om manden, vil jeg absolut ikke savne artiklen. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. apr 2021, 11:24 (CEST)
  •  Formalia Artiklen er oprettet af en anonym bruger i 2009.
  • Bevar lidt endnu... En interessant portrætmaler, hvilket ses af portrættet af oberst Rolf Kall fra 1927, Fotografier og Dias af dansk Billedkunst. Når Dalberg er blevet bestilt til at portrættere den kulturpersonlighed i sin tid, vil han have haft en kunst- og kulturhistorisk betydning, som berettiger ham til en plads i et digitalt opslagsværk. Jeg undersøger gerne nærmere; det kræver dog mere tid og lejlighed til at besøge Rigsarkivet og fjernlageret for Kunstbibliotek Danmark i Søborg, hvor der kan være materiale i Weilbach III kort, museumsdirektør Otto Andrups indsamling. Kan tage et stykke tid. Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion) 24. apr 2021, 16:47 (CEST)
 Kommentar @Lene Rasmussen KKS-arkivet: Hvis han er født i 1936, kan han da umuligt have malet et portræt i 1927 :-) Så der må være tale om to forskellige personer med samme navn og profession. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. apr 2021, 16:49 (CEST)

En nærmere undersøgelse vil kunne afdække denne fejl hos Weilbach. Årstallet 1936 har med portrætmaleriet på Koldinghus at gøre. Bruger: Lene Rasmussen KKS-arkivet 24. apr. 2021, 17.14

  •  Kommentar - Lad os afvente nærmere undersøgelser. —Pugilist (diskussion) 24. apr 2021, 18:37 (CEST)
Konklusion:
Der er tvivl om, hvem artiklen omhandler. Når dette er afklaret, kan der eventuel indstilles til sletning igen. --|EPO| COM: 14. maj 2021, 09:26 (CEST)[svar]

Er det ikke lidt forhastet at drage konklusion midt i, at vi andre arbejder med at afdække forholdene? Lad os afvente nærmere undersøgelser, skriver Pugilist, hvorefter vi selvfølgelig arbejder videre i sporet, som er fundet. Besøg på Det kgl. Bibliotek og Danmarks Kunstbibliotek er nært forestående.

Undersøgelsen af materiale om Erik Dalberg bekræfter ægteskabet med komponisten Nancy Dalberg. På denne baggrund har jeg nu udbygget teksten om ham i artiklen. Lene Rasmussen KKS-arkivet