Diskussion:Erik Dalberg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sletningsforslag: For korte artikler siden 2009

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

I Kategori:For korte artikler siden 2009 ligger der pt. 25 artikler, som der i ca. 12 år ikke har været tilstrækkelig interesse for at forbedre. De er alle meget korte, har enten igen eller for få kilder, og er generelt uencyklopædisk. Det drejer sig om følgende:

  • Slet - Jeg mener at de kan slettes, med mindre de inden for kort tid bliver forbedret.--Kjeldjoh (diskussion) 16. apr 2021, 11:15 (CEST)
  •  Kommentar - Jeg mener, at vi bør diskutere/stemmer på dem enkeltvis. Eksempelvis er Ole E. Barndorff-Nielsen i Kraks blå bog, og dermed automatisk notabel. Baren derimod er en realityserie, som ikke har en indlysende notabiltet. Toxophilus (diskussion) 16. apr 2021, 12:13 (CEST)
Enig i dette rationale. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 16. apr 2021, 12:19 (CEST)
  • Behold/ Kommentar - Jeg er ikke meget for at diskutere massesletning af forskellige artikler, der hver især har forskellige udfordringer. Vi må diskutere de enkelte artikler enkeltvis. Flere af dem er ikke indlysende sletbare. --Pugilist (diskussion) 16. apr 2021, 12:15 (CEST)
  • Behold - Er sådan set meget enig med Pugilist. En del af artiklerne kan, på ikke man minutter, gøres brugbare og informative. Skal gerne melde mig til at hjælpe til. --SimmeD (diskussion, bidrag) 16. apr 2021, 12:35 (CEST)
Konklusion:
Der er ikke opbakning til at foretage en samlet sletning. Der bør foretages individuelle afvejninger. --|EPO| COM: 23. apr 2021, 09:58 (CEST)
  • Behold Beklager jeg tilføjer efter konklusionen. Nogle vil jeg lige nu godt stemme for bliver slettet hvis der oprettes selvstændige sletteopslag, fx Aspirationsgruppe, BPMN, Claus Blem Jensen og Julian Luxford. Vicepolitikommissær mener jeg bør på en listeartikel om grader i politiet. Andre har forskellige udfordringer uden jeg nødvendigvis vil stemme for slet, og andre igen har gode muligheder for at udvide fra fx en:wiki. Under alle omstændigheder har sletteforslaget været en effektiv måde at få gjort noget ved nogle problemartikler, der har fået lov at ligge i alt for lang tid ;-) --Santac (diskussion) 24. apr 2021, 08:15 (CEST)
Ja, enig i, at det er en fin idé at få ryddet op i noget gammelt noget. Jeg foretrækker, at man tager den slags én ad gangen (som Toxo gjorde for et års tid siden), men det skal ikke overskygge, at det er fint at få ryddet op. Så et skulderklap til Kjeld for at få sat gang i debatten/forbedringerne. -Pugilist (diskussion) 24. apr 2021, 18:48 (CEST)
Konklusion:
Problemerne anerkendes, men der er ikke opbakning til ét samlet forslag. --|EPO| COM: 14. maj 2021, 09:22 (CEST)[svar]

Flyttet fra artikelsiden[rediger kildetekst]

Kunstmaler Erik Dalberg og godsejer Chr. B. Schjörring

13. november 2009 købte jeg antikvarisk et portræt af godtejer Chr. B. Schjörring, malt af Erik Dalberg. Det er begrænset hvad jeg har kunnet finde på begge navne, så kan nogen hjælpe? Jan Fagerlund fagerlund@surfmail.dk

[ Ovenstående flyttet hertil ]

Til Jan Fagerlund: Du skulle oprette dig som bruger og lave nogle opslag; spørg dernæst Bruger:KLN -- Mvh PHansen 13. nov 2009, 17:57 (CET)

Hvem var/er Erik Dalberg ?[rediger kildetekst]

Erik Dalberg har en næstem tom indgang på Weilbach ('kid navn|4681') med eneste nyttige link:
"Værker af kunstneren på danske museer [1]"
.. som viser sig at være en side "Portræt af dommer L.J.K. Schjørring" med bl.a. disse oplysninger:

Kunstner: Dalberg, Erik 
Dateret: 1936
...

.. altså et billede af en Erik Dalberg malet samme år som artiklen her mener at en Erik Dalberg er født. Er det mon en anden ?
Der efterlyses derfor flere oplysninger om en portrætmaler Erik Dalberg, født ?, død ? og er der tale mere end én, da Weilbach noterer 1936 for hans fødsel og ligeledes 1936 for et maleri udført af en Erik Dalberg

PS

? Evt. Bruger:Lene Rasmussen KKS-arkivet ved lejlighed ?
-- Mvh PHansen (diskussion) 24. apr 2021, 11:05 (CEST)

Prøver gerne - melder tilbage senere. Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion) 24. apr 2021, 11:38 (CEST)

Portrætmaleren, ingeniørofficer Erik Dalberg (1875-1945) var gift med komponisten Nancy Dalberg (1881-1949), og jeg går nu videre med søgen i arkiverne efter dokumentation for diverse til at opdatere den gamle artikel med. Derfor skal han nødig slettes fra Wikipedia. Det tager lige lidt tid at komme rundt på lokaliteterne. (Skrev Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Fint. Jeg har indsat billedet af dommer Schjørring, da Dalberg har været død i mere end 70 år.
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. apr 2021, 10:10 (CEST)

Tusind tak! Jeg har bygget en smule videre på teksten, men må vente ca. en måned på at kunne besøge Det Kgl. Bibliotek pga tidernes ugunst. En lille rettelse: Nancy Dalberg døde i 1949, ikke i 1945, som anført i infoboksen. Jeg prøvede at slette oplysningen om, at der findes flere med samme navn, for der er ikke flere, hvis navn staves på præcis samme måde. Måske vil du borttage skabelonen - den forvirrer bare, vil jeg mene??? Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion) 26. apr 2021, 14:48 (CEST)

Årstallene 1901-1945 gælder deres giftermål og styres af https://www.wikidata.org/wiki/Q12310305#P26 jævnfør denne redigering
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Erik_Dalberg&curid=399142&diff=10742208&oldid=10742196 af 87.49.45.118
-- Mvh PHansen (diskussion) 27. apr 2021, 08:37 (CEST)

Sletningsforslag[rediger kildetekst]

Sletningsforslag: Erik Dalberg

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklens indhold er lige nu kun: "Erik Dalberg (født 1936) er en dansk portrætmaler.", et link til Weilbach samt op til flere kvalitetsskabeloner. Som Bruger:PHansen skriver her, kan der ikke findes ret meget på ham og det er ikke til at finde ud af, om der muligvis er mere end én person med samme navn og profession. At ifølge kulturarv.dk at have lavet ét portræt, er det nok til at være notabel? Desuden har artiklen stået som {{substub}} siden 2009, og har kun ét indgående link fra artikelnavnerummet.

  • Slet Hvis ikke der kan fremskaffes mere information om manden, vil jeg absolut ikke savne artiklen. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. apr 2021, 11:24 (CEST)
  •  Formalia Artiklen er oprettet af en anonym bruger i 2009.
  • Bevar lidt endnu... En interessant portrætmaler, hvilket ses af portrættet af oberst Rolf Kall fra 1927, Fotografier og Dias af dansk Billedkunst. Når Dalberg er blevet bestilt til at portrættere den kulturpersonlighed i sin tid, vil han have haft en kunst- og kulturhistorisk betydning, som berettiger ham til en plads i et digitalt opslagsværk. Jeg undersøger gerne nærmere; det kræver dog mere tid og lejlighed til at besøge Rigsarkivet og fjernlageret for Kunstbibliotek Danmark i Søborg, hvor der kan være materiale i Weilbach III kort, museumsdirektør Otto Andrups indsamling. Kan tage et stykke tid. Lene Rasmussen KKS-arkivet (diskussion) 24. apr 2021, 16:47 (CEST)
 Kommentar @Lene Rasmussen KKS-arkivet: Hvis han er født i 1936, kan han da umuligt have malet et portræt i 1927 :-) Så der må være tale om to forskellige personer med samme navn og profession. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 24. apr 2021, 16:49 (CEST)

En nærmere undersøgelse vil kunne afdække denne fejl hos Weilbach. Årstallet 1936 har med portrætmaleriet på Koldinghus at gøre. Bruger: Lene Rasmussen KKS-arkivet 24. apr. 2021, 17.14

  •  Kommentar - Lad os afvente nærmere undersøgelser. —Pugilist (diskussion) 24. apr 2021, 18:37 (CEST)
Konklusion:
Der er tvivl om, hvem artiklen omhandler. Når dette er afklaret, kan der eventuel indstilles til sletning igen. --|EPO| COM: 14. maj 2021, 09:26 (CEST)[svar]

Er det ikke lidt forhastet at drage konklusion midt i, at vi andre arbejder med at afdække forholdene? Lad os afvente nærmere undersøgelser, skriver Pugilist, hvorefter vi selvfølgelig arbejder videre i sporet, som er fundet. Besøg på Det kgl. Bibliotek og Danmarks Kunstbibliotek er nært forestående.

Undersøgelsen af materiale om Erik Dalberg bekræfter ægteskabet med komponisten Nancy Dalberg. På denne baggrund har jeg nu udbygget teksten om ham i artiklen. Lene Rasmussen KKS-arkivet