Wikipedia:Sletningsforslag/Kina (kulturområde)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kopieret fra [1]:

   Det bærer vist hen imod at vi heller ikke finder nogen konsensus i denne omgang. Som et sidste forsøg vil jeg overveje om det var bedre helt at slette artiklen, efter at evt. brugbare elementer er skrevet ind i andre artikler. Som Kinamand har gjort opmærksom på, er det uklart hvilken definition af "Kina" der egentlig ligger til grund for artiklens forskellige afsnit, men så vidt jeg kan vurdere er det følgende:
       Indledning: Blandet
       Geografi, Klima, Plantevækst, Dyreverden: Primært (men ikke udelukkende) "Egentlige Kina" (baseret på Salmonsens).
       Demografi: Folkerepublikken Kina (bortset fra billedet) >>> Kinas demografi.
       Sprog: "Storkina" (eller en ny artikel om den kinesisk-talende verden).
       Territorium: Folkerepublikken Kina (i kontinuitet med tidligere statsdannelser).
       Kinas økonomi: Udelukkende historisk anlagt >>> Kinas historie (eller evt. "kinesisk-talende verden").
       Kultur og religion: "Storkina"/kinesisk-talende verden.
       Litteratur, Eksterne henvisninger: Blandet, men ikke primært "Egentlige Kina".
   Ville der være stemning for et nyt forslag om helt at slette artiklen Kina (kulturområde)? For mig at se er det mest de Salmonsen-baserede geografiske afsnit som det er svært at få til at passe ind noget andet sted. Jeg vil foreslå at de enten kan indgå i ny en artikel om Kinas geografi (dvs. Folkerepublikkens), som efterfølgende bør efterses og opdateres af en person med fagkendskab – eller også må vi forsøge at leve uden dem.--Nikolaj (diskussion) 24. nov 2015, 11:35 (CET)

Mit forslag er at helt slette artiklen. Lad os starte en artikel om kinas geografik med nye kilder i stedet for at lappe på det gamle. Kinamand (diskussion) 29. dec 2015, 15:55 (CET)

BeholdDer er ikke enighed om at slette. Altså forbliver artiklen indtil, at der træffes en ny beslutning. Rmir2 (diskussion) 29. dec 2015, 16:36 (CET)
Der var ikke enighed om at flytte eller sammenskrive artiklen med Det egentlige Kina, derfor tillod jeg mig at oprette et slette forslag i stedet for, hvilket jeg er i min gode ret til. Jeg synes Nikolajs argumenter er gode men som Nico skriver herunder, er det nok nemmere at komme igennem med et sletnings forslag efter der er lavet en geografi artikel. Kinamand (diskussion) 29. dec 2015, 20:03 (CET)

 Kommentar Hvad med at gå i gang med en artikel om Kinas geografi? Hvis der foreligger en opdateret artikel, er det måske lettere at opnå konsensus om at slette det forældede materiale i begge artikler. - Nico (diskussion) 29. dec 2015, 16:49 (CET)

 Kommentar Støtter Nicos og Kinamandens forslag, så vi kan blive af med forældede misfostre af artikler. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. dec 2015, 20:13 (CET)

Jeg har flyttet geografik afsnittene. Andre ting der bør flyttes inden artiklen slettes? Kinamand (diskussion) 30. dec 2015, 14:07 (CET)

Jeg har nu flyttet alt der ikke havde med kultur at gøre til andre artikler og ændre navnet på artiklen til Kultur i Kina. Sletningsforslaget er derfor trukket tilbage.Kinamand (diskussion) 30. dec 2015, 22:13 (CET)

Konklusion:
Artiklen omskrevet og sletteforslaget trukket tilbage. --Pugilist (diskussion) 4. feb 2016, 13:49 (CET)