Wikipedia:WikiProjekt Arkivernes Skatte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
People icon.svgDenne side beskriver et projekt på Wikipedia.
Projekterne på Wikipedia har til formål at samle og koordinere forbedringen eller oprettelsen af artikler inden for et bestemt område. Eventuelle diskussioner vedrørende projektet henvises til sidens diskussion.

Wikiprojekt Arkivernes Skatte koordinerer arbejdet med at få arkivalier fra Statens Arkiver (og måske senere andre arkiver) gjort mere synlige via Wikipedia.

Arbejdet falder i flere dele:

  • Liste 1: Statens Arkiver leverer en liste på indtil 50 arkivalier, som har en "særlig" karakter. Første version af listen er her.
  • Liste 2: Wikipedia udformer en liste over indtil 30 artikler, som mangler illustration og med fordel kunne rumme fotos af arkivalier. Denne liste skabes her.
  • På baggrund af liste 1 og liste 2 vil en arbejdsgruppe, nedsat af Statens Arkiver og Wikimedia Danmark, endeligt udvælge 25-30 arkivalier, som Statens Arkiver vil fremfinde til en fotodag.
  • På fotodagen vil et antal wikipedianere tage billeder af de udvalgte arkivalier.

Statens Arkiver er indforstået med, at fotos optaget i denne kontekst underlægges licensen CC-BY-SA og dermed kan blive gjort til genstand for kommercielt brug.

Wikimedia Danmark (eller i praksis Wikipedia eller Wikimedia Commons) sørger for licensskabeloner osv., så det fremgår, at det originale dokument findes i Statens Arkiver, samt at denne oplysning samt om muligt arkivsignatur, skal følge motivet ved videre brug.

Deltagere[redigér wikikode]

Fotografer[redigér wikikode]

Andre[redigér wikikode]

Selvstændigt initiativ om jernbaner[redigér wikikode]

Efter at have deltaget på Wiki Wednesday 6. marts 2013Rigsarkivet valgte jeg selv at snuse lidt til arkivets skatte og er i gang med:

Jeg vil prøve at lave nogle gode skud af forskellige illustrationer og lægge på Commons til brug for interesserede tog-entusiaster.

--VicVal (diskussion) 25. mar 2013, 18:00 (CET)[svar]