Wimbledon-mesterskaberne 2020

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Wimbledon-mesterskaberne 2020
Arrangement
Arrangør All England Lawn Tennis and Croquet Club
The Lawn Tennis Association
Dato(er) 29. juni - 12. juli 2020
Kvalifikation: 22. - 25. juni 2020
Spillested All England Lawn Tennis and Croquet Club
Værtsby London, Storbritannien
Underlag Græs
Kategori Grand slam
Vindere

Wimbledon-mesterskaberne 2020 var en tennisturnering, der skulle have været spillet udendørs på græsbaner i perioden 29. juni - 12. juli 2020 i All England Lawn Tennis and Croquet Club i London, Storbritannien. Kvalifikationen var planlagt til perioden 22. - 25. juni 2020 i Bank of England Sports Club i Roehampton. Turneringen blev imidlertid aflyst på grund af den igangværende COVID-19-pandemi.

Den 1. april 2020 meddelte arrangørerne, at bestyrelsen for All England Lawn Tennis Club og turneringens styringkomite havde besluttet at aflyse Wimbledon-mesterskaberne i 2020 af hensyn til folkesundheden i relation til COVID-19-pandemien.[1] Det var første gang, siden anden verdenskrig aflyste Wimbledon-mesterskaberne i årene fra 1940 til 1945, at turneringen ikke blev afviklet, og det var første gang nogensinde, at mesterskaberne blev aflyst af en årsag, der ikke var relateret til krig.

Arrangørerne havde siden udbruddet af COVID-19-pandemien i januar 2020 fulgt vejledningerne fra den britiske regering og sundhedsmyndigheder i forhold til klubbens helårsdrift. Samtidig udviklede de en forståelse for den sandsynlige kurve for epidemiens udbredelse i Storbritannien, hvilket muliggjorde en analyse af den påvirkning, som regeringens restriktioner havde på de forberedelser, der var nødvendige for turneringens afholdelse, og som hvert år starter i april måned.

Disse overvejelser omhandlede særligt bekymringerne vedrørende store folkemasser og presset på sundhedsvæsenet samt de rejserestriktioner, der var indført i hele verden, herunder specielt de interne restriktioner i Storbritannien. Eftersom man anså det for sandsynligt, at regeringens tiltag ville fortsætte de kommende mange måneder, vurderede man, at det var mest ansvarsbevidst at beskytte det store antal mennesker, der kræves for at forberede turneringen, for smitterisikoen. Det omfattede bl.a. træning af boldbørn, tusindvis af officials, linjedommere, stewards, spillere, leverandører, mediefolk og entreprenører, der samles på AELTC's område. Samtidig vurderede man, at de personer, leverandører og tjenesteydere, der juridisk set krævedes for at gennemføre turneringen, formentlig ikke ville være tilgængelige på noget tidspunkt i løbet af sommeren, hvilket i praksis udelukkede en udsættelse af arrangementet.

På grundlag af ovenstående analyse vurderede turneringens styringskomite, at en aflysning af turneringen var den bedste beslutning af hensyn til folkesundheden.[1]

Wimbledon-arrangørerne blev dog ikke lige så hårdt økonomisk ramt som andre, der i denne periode måtte aflyse tennisturneringer. Det skyldtes, at All England Lawn Tennis Club siden SARS-epidemien i 2003 havde haft en forsikring mod aflysning på grund af pandemiske infektionssygdomme, der sikrede turneringen en erstatning på omkring £ 100 millioner.[2]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]