Winni Grosbøll

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Winni Grosbøll
Winni Grosbøll interviewes af TV 2 på Folkemødet 2016 (cropped to Winni Grosbøll's torso).jpg
Winni Grosbøll på Folkemødet 2016.
Borgmester i Bornholms Regionskommune
Nuværende
Overtaget embede
1. januar 2010
Foregående Bjarne Kristiansen (V)
Personlige detaljer
Født 16. september 1976 (44 år)
Bornholm, Danmark
Nationalitet Dansk
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Officielt websted
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Winni Aakermann Grosbøll (født 16. september 1976Bornholm) er en dansk lektor og politiker, der er borgmester i Bornholms Kommune fra 1. januar 2010, valgt for Socialdemokraterne.

Grosbøll blev student fra Bornholms Gymnasium i 1995 og er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag fra Københavns Universitet. I 2005 blev hun lærer på Bornholms Gymnasium. Hun har tre børn og bor i Rønne.[1] Grosbøll blev politisk aktiv i DSU i 1992 og har bl.a. været amtsformand for organisationen på Bornholm samt siddet i dens hovedbestyrelse. Hun blev opstillet som spidskandidat til kommunalvalget 2009 og blev borgmester efter en konstituering med Venstre, Dansk Folkeparti og Borgerlisten.[2]

Grosbøll er blandt de mest citerede borgmestre i Danmark.[1]

Danmarks populæreste borgmester[redigér | redigér wikikode]

Ifølge en måling lavet i 2017 af analysebureauet, Voxmeter, er Winni Grosbøll den mest populære borgmester i Danmark[3], og hun er ligeledes i 2016 den tredje mest citerede politiker i danske medier[4].

Folkemødet[redigér | redigér wikikode]

Winni Grosbøll har siden det bornholmske folkemødes start spillet en fremtrædende rolle og i november 2018 blev hun tildelt posten som konstitueret formand for folkemødet efter den afgående formand og forhenværende direktør i Akademikernes A-Kasse, Michael Valentin[5]. Det blev imidlertid ikke til så lang tid som konstitueret folkemødeformand for Grosbøll, der blev afløst på posten af tidligere minister og nuværende formand i Rådet for Rådet for socialt udsatte, Jann Sjursen, i marts 2019.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]