Zealand Business College

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ZBC på Køgevej i Næstved.

Zealand Business College (ZBC) er en dansk erhvervsskole, som består af afdelinger i otte sjællandske byer, herunder Roskilde, Ringsted, Næstved, Køge og Vordingborg.

På ZBC udbydes der både de gymnasiale uddannelser, hhx (højere handelseksamen) og htx (højere teknisk eksamen), samt erhvervsuddannelser, som for eksempel grund- og hovedforløb til urmager, konditor, bager, mekaniker, it-supporter og merkantile erhvervsuddannelser inden for både handel, kontor og finnas. ZBC udbyder også en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) for unge med diagnoser inden for autismespektret.

Samtidig har skolen voksen- og efteruddannelser, der er korte kurser og længere uddannelseforløb til både enkeltpersoner samt virksomheder, institutioner og organisationer.

Hvis man har en læreplads for eksempel inden for tekstil, ernæring eller andre områder, som skolen udbyder, har man også muligheden for at tage sine obligatoriske skoleophold på ZBC.

Historie[redigér | redigér wikikode]

ZBC er opstået på baggrund af en fusion af Næstved Handelsskole og Vordingborg Handelsskole, hvor de i 2002 skiftede navn til Handelsskolen Sjælland Syd. Den 9 september 2009 besluttede bestyrelserne fra Handelsskolen Sjælland Syd i Næstved og Vordingborg og EUC Ringsted, at sammenlægge de to institutioner, og ændre navn til Zealand Business College (ZBC). Fusionen skete i sommeren 2010. I 2015 var der også en fusion med Slagteriskolen i Roskilde, der blev en del af ZBC.

I 2017 fusionerede ZBC med SOSU Sjælland og Selandia og blev dermed Danmarks næststørste erhvervsskole.

Citat Der er mange perspektiver i at fusionere. Med en større og mere robust skole kan vi bedre sikre udbuddet af små uddannelser såsom industritekniker, bager eller tarmrenser. For ved at gå sammen bliver vi mindre sårbare over for udsving i konjunkturer og skift i politiske prioriteringer. Citat
Bestyrelsesformand for ZBC og konstitueret bestyrelsesformand i Interim bestyrelsen, Vagn Sanggaard Jakobsen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.