Zealand Business College

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ZBC på Køgevej i Næstved.

Zealand Business College (ZBC) er en selvejende dansk uddannelsesinstitution,[1] som består af syv uddannelsessteder i Holbæk, Roskilde, Ringsted, Næstved, Køge, Slagelse og Vordingborg.[2] ZBC har cirka 7000 årselever, over 1000 ansatte og en omsætning på 710 millioner kroner.[3][4]

På ZBC udbydes der mere end 40 forskellige erhvervsuddannelser, som for eksempel grund- og hovedforløb til urmager, konditor, bager, mekaniker og it-supporter, samt merkantile erhvervsuddannelser inden for både handel, kontor og finans.

Der udbydes der også gymnasieuddannelserne HHX og HTX med forskellige studieretninger. ZBC udbyder også en særligt tilrettelagt studieretning for unge med en ASF-diagnose på deres HTX-uddannelse i Slagelse.[5]

Samtidig har ZBC voksen- og efteruddannelser, der er korte kurser og længere uddannelsesforløb til både enkeltpersoner samt virksomheder, institutioner og organisationer.

Hvis man har en læreplads for eksempel inden for tekstil, ernæring eller andre områder, som skolen udbyder, har man også muligheden for at tage sine obligatoriske skoleophold på ZBC.

Historie[redigér | redigér wikikode]

ZBC er opstået på baggrund af en fusion af Næstved Handelsskole og Vordingborg Handelsskole, hvor de i 2002 skiftede navn til Handelsskolen Sjælland Syd. Den 9 september 2009 besluttede bestyrelserne fra Handelsskolen Sjælland Syd i Næstved og Vordingborg og EUC Ringsted, at sammenlægge de to institutioner, og ændre navn til Zealand Business College (ZBC). Fusionen skete i sommeren 2010. I 2015 var der også en fusion med Slagteriskolen i Roskilde, der blev en del af ZBC.

I 2017 fusionerede ZBC med SOSU Sjælland og Selandia og blev dermed Danmarks næststørste erhvervsskole.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b "ZBC – Zealand Business College Vedtægter" (PDF). 2017. Hentet 2019-06-19. 
  2. ^ "Uddannelsessteder". ZBC. Hentet 2018-06-19. 
  3. ^ "Hvem er ZBC". ZBC. Hentet 2019-06-19. 
  4. ^ "Zealand Business College". Virk Data CVR. Erhvervsstyrelsen. Hentet 2019-06-19. 
  5. ^ "ASF - Teknisk gymnasium". ZBC. Hentet 2019-06-19. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.