Amager Hospital

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Amager Hospital
Bust of Lauritz P. Holmblad 01.jpg
Buste af L.P. Holmblad i gården på Amager Hospital.
Generelle informationer
Sted Amager, København
Region Region Hovedstaden
Oversigtskort

Amager Hospital er et hospital beliggende på Amager i København, der drives af Region Hovedstaden. Hospitalet har et årligt budget på 608,7 mio. kr. og beskæftiger 700 medarbejdere. Årligt behandles 46.236 patienter ambulant, mens 16.416 indlægges.[1]. Hospitalet dækker hele Amager, dvs. dele af Københavns Kommune samt Dragør Kommune og Tårnby Kommune.

Amager Hospital har afdelinger indenfor anæstesiologi, kun dele af døgnet og er en udefunktion under Hvidovre Hospital, klinisk biokemi, intern medicin, ortopædkirurgi, kun planlagte operationer i kontortid, radiologi, urologi, kun ambulante kontroller samt skadestue, som udmærker sig ved fastansatte speciallæger. Der er desuden en psykiatrisk afdeling, der drives af Reigon Hovedstadens Psykiatri.

Hospitalet blev i sin nuværende form dannet 1. april 1997 ved en sammenlægning af Sankt Elisabeths Hospital, der blev drevet af Københavns Amt og Sundby Hospital, der blev drevet af Hovedstadens Sygehusfællesskab. Amager Hospital blev derfor frem til strukturreformen i 2007 drevet af både Hovedstadens Sygehusfællesskab og Københavns Amt. Siden har hospitalet hørt under Region Hovedstaden.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.