Anders Peter Bro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anders Peter Bro
Personlig information
Født 26. oktober 1965 (56 år)
Nationalitet Danmark Dansker
Forældre Helle Hertz og Christoffer Bro
Beskæftigelse Skuespiller

Anders Peter Bro (født 26. oktober 1965) er en dansk skuespiller og ældste barn af skuespillerne Helle Hertz og Christoffer Bro, og bror til Nicolas Bro og Laura Bro. Derudover er han fætter til skuespilleren Steen Stig Lommer samt nevø til skuespillerinderne Vigga Bro og Lone Hertz og skuespilleren Tony Rodian.

Bro er uddannet fra Statens Teaterskole og debuterede i Biloxi BluesDet Danske Teater. Af andre roller kan bl.a nævnes sønnen i Den Gamle Dame Besøger ByenAveny Teatret og Simon i HøfeberDet Ny Teater, desuden har han medvirket i flere af store danske tv-serier; bl.a. en ledende rolle i julekalenderen Hallo det er julDR1.

Anders Peter Bro har desuden medvirket i flere film bl.a. Kongekabale, instrueret af Nikolaj Arcel og den internationale film "Fremmedlegionen" instrueret af Peter MacDonald.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Udgivelsesår Titel Rolle Noter
1991 En dag i oktober Kurt
1994 Bryllupsfotografen Max
1995 Hallo det er jul Raporter Jakob Laursen Julekalender
1998 Fremmedlegionen Lt. Charlier
2001 Hotellet Dortes mand Tv-serie, sæson 1, afsnit 20
2004 Kongekabale Lars Grønbæk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Anders Peter Bro kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.