Transformers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Autobots)
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Transformers (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Transformers)

Transformers er en, oprindeligt, japansk legetøjsserie fra 1984, skabt og produceret af firmaet Takara Co., Ltd.. Det blev senere, i USA, overtaget af Hasbro i, som genskabte dem som "redocos".

Franchisen/serien/universet, er, og blev, også populær i andre medier såsom tegnefilm, tegneserie og spillefilm. Konceptet bag serien har altid omhandlet robotter fra det ydre rum der kommer til Jorden, der opnår fordele ved at kunne forvandle sig fra humanoide robotter til bl.a. biler, fly, våben, dyr og andre ting for at skjule sig på Jorden.

Tegneserie[redigér | redigér wikikode]

Serien handler om de gode Autobotter, som bekæmper de onde Decepticons (kaldet "Bedragere" i den danske tegneserie pga. dårlig oversættelse), der ikke tænker på andet end at få nok energiressourcer til at overtage herredømmet over hele universet. Transformers kom til Jorden da de ca. 4 millioner før vores tidsregning nødlandede på Jorden med en fraktion af både Autobotter og Decepticoner om bord, hvorved de alle blev deaktiveret. Men i året 1984 blev de alle reaktiveret af rumskibets computer, og tilpasset Jordens befolkning, som computeren fejlagtig troede bestod af biler og fly osv.

Tegnefilm[redigér | redigér wikikode]

Transformers tegneserien i den amerikanske udgave løb over 4 sæsoner, mens den i Japan fortsatte med originalt materiale i et par år endnu, hvor serien endnu var populær; i USA begyndte interessen fra publikum at dalen i slutningen af 1980'erne, og både legetøj, tegneserie og tegnefilmsserien holdt en pause.

Biograffilm[redigér | redigér wikikode]

I 1986 kom den første biograffilm, Transformers: The Movie, hvilken skulle fungere som "brobygning" mellem tegnefilmsseriens sæson 2 og 3. Er bedst kendt for den ultimative kampscene mellem Optimus Prime og Megatron, samt senere Optimus Primes død og overtagelsen af lederposten hos Autobotterne af Rodimus Prime.

De oprindelige Transformers figurer blev hentet fra (primært) de japanske Diaclone og Microman legetøjserier. Amerikanske legetøjsproducent Hasbro så muligheden i at forene disse figurer omkring en fælles baggrundshistorie, og udviklede historien sammen med forskellige forfattere hos Marvel Comics, med hvem de havde haft et succesfuldt samarbejde omkring udviklingen af G.I.Joe/Action Force.

Spillefilm[redigér | redigér wikikode]

Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg

Den 4. juli 2007 fik spillefilmen Transformers med Megan Fox i den kvindelige hovedrolle, verdenspræmiere, også i Danmark i de danske biografer, og er blevet en kæmpe succes verden over. Filmen har forløbigt indkasseret over $600 millioner, og sommeren 2009 fik Transformers: De faldnes hævn premiere i USA.