Stickle Bricks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et udvalg af stickle bricks.

Stickle Bricks er en type konstruktionslegetøj, der primært er henvendt til småbørn, som blev opfundet af Denys Fisher i 1969.[1] Fra 2001 til 2008 blev de distribueret i Storbritannien af GP Flair. Varemærket er i dag ejet af Hasbro og fra 2016 var det udliciteret til Flair Leisure Products plc.[2]

De individuelle sickle bricks er ensfarvede plastik-brikker på nogle så centimeter, der på én eller flere sider "børste" i form af små plastikfingre. Fingrene på to brikker kan sættes sammen, hvilket gør det muligt at konstruere større former. De findes i en række klare farver og i forskellige former, hvor trekant, kvadrat og rektangulære brikker er en del af standardsættende. Mange nyere sæt inkludere andre typer som hoveder, jul og teddybjørn.

Lignende legetøj[redigér | rediger kildetekst]

Adskillige firmaer fremstiller lignende legetøj, men ikke alle er kompatible med stickle bricks. Blandt disse produkter er "Nopper", "Bristle Blocks", "Fun Bricks", "Clipo", "Krinkles", "Multi-Fit" og "Thistle Blocks".

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "UK toys celebrated on Royal Mail stamps". BBC News. 22. august 2017. Hentet 30. december 2018.
  2. ^ "Hasbro licenses UK rights for Stickle Bricks and Mr Frosty to GP Flair". Toy World Magazine. Alakat Publishing Ltd. 13. oktober 2015. Arkiveret fra originalen 11. april 2019. Hentet 2017-08-20.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SpilSpire
Denne artikel om spil eller lege er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.