Hasbro

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hasbro, Inc.
Hasbro 4c no R.png
Hasbro Distribution Centre, Newport, 11 January 2013 (2).jpg
Distibrutionscenter i Newport.
Virksomhedsinformation
Grundlagt Providence, Rhode Island i USA 1923
Grundlægger Henry Hassenfeld
Hilal Hassenfeld
Herman Hassenfeld
Hovedsæde Pawtucket, Rhode Island
Organisation
Datterselskaber Hasbro Studios
Tiger Electronics
Wizards of the Coast
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata

Hasbro Inc. (tidligere Hassenfeld Brothers) (NASDAQHAS ) er en amerikansk multinational legetøjs- og brætspilsproducent. Koncernens hovedsæde er i Pawtucket i Rhode Island. Majoriteten af virksomhedens produkter fremstilles i det østlige Asien. I 2009 var koncernens omsætning 4,07 mia. US $[1] Der var i 2012 omkring 10.000 ansatte i koncernen. I 2013 var virksomheden målt på omsætningen verdens tredjestørste legetøjsproducent efter Mattel og LEGO.

Virksomhedens kendte legetøjsprodukter omfatter bl.a. Action Man, My Little Pony, Transformers, Magic: The Gathering og Dungeons & Dragons.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Hasbro blev etableret i 1923 med det daværende navn Hassenfeld Brothers. I 1968 blev dette forkortet til Hasbro Industries, og i 1984 overtog de firmaet Milton Bradley. Den 12. oktober 2021 døde den mangeårige direktør Brian Goldner.[2]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hasbro (HAS) annual SEC income statement filing via Wikinvest
  2. ^ "Hasbro Announces the Passing of Beloved Leader and Longtime Chairman & CEO Brian D. Goldner". www.businesswire.com. 12. oktober 2021.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.