Baklava

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Baklava
Flere typer baklava

Baklava er meget sødt bagværk, der er udbredt i mange mellemøstlige nationer og lande på Balkan.

Fremstilling[redigér | redigér wikikode]

Baklava er filodej med hakkede nødder (valnødder eller pistacienødder). Mens den er varm, hældes en lage over lavet af sukker, citron og vand. Baklavaerne udskæres i rombeform. Det klassiske tilbehør til baklavadesserter er en kop stærk, mellemøstlig kaffe, da kaffens bitterhed er god sammen med baklavaens hvinende sødme.

Udbredelse[redigér | redigér wikikode]

Baklava er en national kage i Bulgarien, Kosovo, Albanien, Grækenland, Tyrkiet, Irak, Bosnien, Serbien, Montenegro og i mange andre lande i Mellemøsten. Baklava stammer fra Tyrkiet og Mellemøsten og er nu udbredt til andre lande. Den har været spist af osmannerne i 1300-tallet.[kilde mangler] Mange lande gør krav på at være ophavsland for baklava, ikke mindst Tyrkiet. Ordet baklava menes at stamme fra arabisk.

Kildeangivelser[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.