Benedikte Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Benedikte Hansen
Personlig information
Født 24. september 1958 (64 år)
København, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Forældre Flemming Hansen og Aase Riegels Borch
Ægtefælle Gerz Feigenberg (g. 1983-93)
Michael Christiansen (g. 1998-2007)
Kæreste(r) Viggo Sommer (2011-2017)
Beskæftigelse Skuespillerinde

Benedikte Hansen (født 24. september 1958 i København) er en dansk skuespillerinde.

Hun blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1981 og har siden da bl.a. optrådt på Gladsaxe Teater, Hvidovre Teater, Det kongelige Teater og Nørrebros Teater.

Blandt de teaterstykker hun har medvirket i kan nævnes Sorg klæder Elektra, Schumanns nat, Købmanden i Venedig, Kjartan og Gudrun, Richard III, Livet er en drøm, Skybrud, Don Carlos, Egelykke, En spurv i tranedans og En skærsommernatsdrøm.

I tv har Benedikte Hansen bl.a. medvirket i serierne Gøngehøvdingen, Bryggeren, Rejseholdet og Album. Hun har også haft en rolle i tv-spillet To som elsker hinanden. Hun havde en gennemgående rolle som journalisten "Hanne Holm" i tv-serien Borgen.

Benedikte Hansen vandt i 2016 en reumert for bedste kvindelige hovedrolle i stykket TØRST, skrevet af Abelone Koppel.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Hun har været gift med Gerz Feigenberg frem til 1993 og gift med Michael Christiansen, teaterchef ved Det Kongelige Teater, fra 1998 og ni år frem. Hun er senere kommet sammen med Viggo Sommer.[1]

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mia Qvist Scheelsbeck (19. september 2012). "Benedikte Hansen: Det er rædselsfuldt at blive skilt". BT. Arkiveret fra originalen 22. september 2012. Hentet 7. april 2013.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Benedikte Hansen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.