Bernard A. Smart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bernard Arthur Smart (24. december 1891 i Luton, nord for London – maj 1979 i Luton) var en britisk pilot i énsædede fly under 1. verdenskrig, som udførte nogle af verdens første flyangreb fra hangarskibe, der egentlig var ombyggede krydsere med katapult og et lille flydæk øverst.

Smart hædredes 9 uger efter nedskydningen af L 23 med DSO-ordenen. Ombord på HMS Furious i overværelse af admiral David Beatty præsenteredes han 24. juli 1918 til sin store overraskelse for kong George 5., der dekorerede ham med en ekstra bjælke, da han allerede havde DSO-ordenen i forvejen. [5]

Hjemme i Luton[redigér | redigér wikikode]

Bernard Arthur Smart var søn af Charles Smart og hustru Kate i Luton og arbejdede 1911 i forældrenes firma, der producerede stråhatte.

I en alder af 24 år den 24. juli 1916 kvalificerede han sig til at blive pilot i Royal Naval Air Service.

Efter krigen stoppede han i 1919 som pilot og blev forretningsmand. I 1927 blev han kompagnon i sin fætter Geoffrey Bowman Jenkins' firma Bowman Models i Dereham, Norfolk, der producerede legetøj såsom dampmaskiner, både og lokomotiver. [6]

Smart døde 1979 i Luton og 2011 solgtes nogle af hans efterladenskaber, bl.a. hans DSO-medalje, for hammerslag 63.000 pund.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]