Bernard A. Smart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Bernard Arthur Smart)
Bernard A. Smart
Født 24. december 1891 Rediger på Wikidata
Luton, Storbritannien Rediger på Wikidata
Død 1979 Rediger på Wikidata
London, Storbritannien Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bernard Arthur Smart (24. december 1891 i Luton, nord for London – maj 1979 i Luton) var en britisk pilot i énsædede fly under 1. verdenskrig, som udførte nogle af verdens første flyangreb fra hangarskibe, der egentlig var ombyggede krydsere med katapult og et lille flydæk øverst.

Smart hædredes 9 uger efter nedskydningen af L 23 med DSO-ordenen. Ombord på HMS Furious i overværelse af admiral David Beatty præsenteredes han 24. juli 1918 til sin store overraskelse for kong George 5., der dekorerede ham med en ekstra bjælke, da han allerede havde DSO-ordenen i forvejen. [5]

Hjemme i Luton[redigér | rediger kildetekst]

Bernard Arthur Smart var søn af Charles Smart og hustru Kate i Luton og arbejdede 1911 i forældrenes firma, der producerede stråhatte.

I en alder af 24 år den 24. juli 1916 kvalificerede han sig til at blive pilot i Royal Naval Air Service.

Efter krigen stoppede han i 1919 som pilot og blev forretningsmand. I 1927 blev han kompagnon i sin fætter Geoffrey Bowman Jenkins' firma Bowman Models i Dereham, Norfolk, der producerede legetøj såsom dampmaskiner, både og lokomotiver. [6]

Smart døde 1979 i Luton og 2011 solgtes nogle af hans efterladenskaber, bl.a. hans DSO-medalje, for hammerslag 63.000 pund.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]