Bruger:DemonstepsDK/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvorfor interessere sig for Giftig feminisme[redigér | rediger kildetekst]

https://theparrhesiadiaries.medium.com/is-gender-inequality-a-myth-339ff250a86

Bare fordi det leddene ideologi feminisme, siger at det er ligestilling og lovligt. så er det stadig ikke lovligt og ligestilling, det er diskrimination mod det mandlige køn, og det er desværre noget man kan se i flere kontekster og sociale lag. derfor vil der være fund, udtalelser og kilder man som feminist ikke kan genkende eller være enig i, da dens ideologi mener at bekæmpe disse fund. som i denne artikel vil genkende som Giftig feminisme og Misandri, som er en gren af feminismen som er ude efter mænd.

Det feministiske syn på Danmarks kvinders udfordringer, kontra de reelle udfordringer.[redigér | rediger kildetekst]

Der er en ulighed mellem Mænd og kvinder og vi kan se den flere forskelle steder. fx hvor vi i samfundet ser en lille top bestående af mænd, denne top er der meget fokus på fra den førende ideologi "Feminisme" som drejer sig om: magt, kvoter, løn/penge.[1] (Det feministiske syn og fokus)

Ser vi samfundet i en trekant, med en top, midte og bund og derefter sætter kønnet ind. Så har vi der efter toppen, en midte hvor kvinden står, hun er ikke den rigeste eller den med "mest magt" men hun er heller ikke den fattigste, paradoksalt heller ikke den med mindst magt, eller det værste helbred ej heller de værste/farligste arbejdsforhold, de betingelser er tilhøre bunden, hvor manden ligger. [2]


Giftig feminisme / Toksisk feminisme[redigér | rediger kildetekst]

Begrebsdefinition på Giftig feminisme


--Mangler--


Misandry

Misandri / Misandry[redigér | rediger kildetekst]

Misandri er en betegnelse for had, og stærke fordomme mod mænd (dvs. det mandlige køn)[3]

Udtryk/ord brugt i forbindelse med Misandri - had/fordomme/stigmatisering mod mænd:[redigér | rediger kildetekst]

“En mand ville aldrig forstå det her.” - "Mænd er er kun ude efter en ting og er sex." - "Hvad er der galt med dig? Mand op! Vær en mand!" - "Kan du virkelig ikke lide nogen sport?" - "mænd tænker kun med deres pik." - "Mænd er så besat af porno." - "Hvad mener du med, at du ikke vil have sex? Mænd vil altid have sex."[4]

Giftig feminisme & Misandri i Medierne, Lovgivning, Serier mm[redigér | rediger kildetekst]

Det ses desværre at det er legitimt at nedgøre, lyve og skade manden, mens det den anden vej er lig med hadforbrydelse eller mødes med Cancel culture og modstand, og forsøg på at pege på værre problematikker mødes med #whataboutism[5]

Film og Serier[redigér | rediger kildetekst]

  • I Batwoman (TV serie) Pilot (2019) ser/høre man denne sætning   "Luke Fox: The suit is literal perfection.  Kate Kane: It will be... when it fits a woman"[6] Kate Kane vil i serien have Luke Fox, til at "Fixe" batmans dragt, da den eneste måde den kan være perfekt, er ved at den passer til en kvinde.
  • I Dr. Who som de fleste nok er bekendt med, spilles nu af en kvinde og det i sig selv er et dilemma. Men det er med denne kommentar i S12E "I've had an upgrade" som bliver brugt over for karakteren C (Stephen Fry) af den nye Doctor (Jodie Whittaker)

Foreninger[redigér | rediger kildetekst]

  • danskkvindesamfund Med "Alt at vinde, stem på en kvinde" i forbindelsen med Folketingsvalget 2019 [7] som også gik ind med Hashtags på henholdsvis Facebook, Twitter og Instagram #AltAtVinde #StemPåEnKvinde[8] som endte ud i, at op til flere partier tog sloganet til sig, og brugte augmentet for at man skulle stemme på dem. Og altså ikke meritokrati, hvor den bedst egnede får stillingen, uanset køn. men henviser til at kun stemme på en kvinde (maj 2019)

Politikker, politik.[redigér | rediger kildetekst]

  • Politikker Rosa Lund for enhedslisten gør brug af Misandri på sin Instagram, ved at benytte ordene "Hvilken mand har skrevet det her" i forbindelse med en snak om spice girls hos Gyldendal. Hun hævder blandt andet at det sker var gang en kvinden præstere noget[9] (nov 2021)
  • Sikandar Siddique feminist og i partiet Frie Grønnes går sig brug af Giftig feminisme og racisme, i hans udtalelser om at det ikke er en hadforbrydelse hvis hvide bliver overfaldet fordi de er hvide. men hvide er der overfalder andre på grund af deres hud farve er en hadforbrydelse. Hans påstand argumenter han på at det drejer sig om minoritet og majoritet [10] Sikandar Siddique kommer ind på minoritet og majoritet og magt fordeling, og henviser til 2 eksperter som nævner at hvide ikke kan være offer for racisme, fordi man skal have været udsat for had igennem mange generationer (Nov 2021)

ideologier[redigér | rediger kildetekst]

  • Feminisme Ideologien ser vi brugen af positiv særbehandling for kvinder, det kan bland andet dreje sig om hjælp efter et overfald, her blev der stillet et lovkrav om psykologhjælp til kun voldsramte kvinder[11] og det er selvom mere hver 4, der udsættes for fysisk partnervold, er en mand, så ligesom kvinder bliver mænd også udsat for psykisk vold[12].

Lovgivning[redigér | rediger kildetekst]

  • Serviceloven: § 109 "Kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til kvinder, som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Kvinderne kan være ledsaget af børn, og de modtager under opholdet omsorg og støtte. Stk. 9. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 10 timers psykologbehandling til kvinder, der får ophold i boformer efter stk. 1. Behandlingen skal udføres af en autoriseret psykolog. Pligten til at tilbyde psykologbehandling gælder uanset opholdets varighed. Tilbuddet skal iværksættes under selve opholdet eller i umiddelbar forlængelse heraf." [13] Denne ret til psykologbehandling er kun berettet kvinder.

Nyhederne og Aviser[redigér | rediger kildetekst]

Sociale Medierne: Facebook, Tiktok, Instagram ,Twitter mm[redigér | rediger kildetekst]

  • På de sociale medier, kan man også møde Misandri fra mindre/ukendte personer, det kan fx være hvor en pige/kvinder på Instagram, poster en video af/med hende selv, hvor hun komisk filmer sig selv som manden og hende selv, i sin situation, hvor hun siger til manden at han bare kan lade vægten side på, hvor efter hun i rollen som manden, bare står og kigger op og ned. og navn giver sin post "hurting men's egos" hvor man derefter kan se et kommentar spor med flere uforstående mænd.


Læs mere om Giftig feminisme, Misandri og undertrykkelse af mænd[redigér | rediger kildetekst]

Søren Egede Hansen, studerende, erhvervsøkonomi og psykologi, CBS: debat-tag-kampen-op-mod-den-giftige-feminisme aug 2017

Eva Selsing, filosof: Vestens giftige feminisme: Manden er ond, fordi han er mand januar 2019

Niels Jespersen, Cand. mag i historie og samfundsfag: i stedet for at nedgoere det traditionelt maskuline skulle feministerne hellere overtage det med kulturel appropriation feb 2019

Podcast radio loud - Hey Girl Hey Giftig Feminisme - Står feminisme egentlig ikke for ligestilling? august 2021

Lachlan Brown, degree in Psychology og founder, and editor of Hack Spirit Toxic femininity: What it is and how we can deal with it April 2020

The Parrhesia Diaries is gender inequality a myth 2019

Kilder[redigér | rediger kildetekst]