Bruger:Franner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Die Herren[redigér | rediger kildetekst]

Die Herren er et U2-kopiband fra København. Bandet blev dannet den 1. marts 1991. Bandets oprindelige besætning bestod af forsanger Mono (Morten Marcher Jønsson), fra Hillerød. Guitarist Haeggen (Esben Nielsen) fra Falster. Bassist Topp (Claes René Topp) fra Kirke Såby og trommeslager Casemannen (Carsten Madsen) fra Bagsværd. I 1994 blev Cassemannen erstattet af trommeslager Von Hinten (Niels Werner Larsen) fra Birkerød. I maj 2006 blev Von Hinten erstattet af nuværende trommeslager Lord Nilsson (Ulrik Steen Hyld Nilsson) fra Horsens.

Navnet[redigér | rediger kildetekst]

Navnet Die Herren, valgtes fordi det var et godt og billigt navn, med den helt rigtige dybere betydning og klang. Det har flere gange været genstand for heftig kritik; bl.a. fra bookere som mente at et andet navn, kunne sælge bandet bedre.

De første år[redigér | rediger kildetekst]

Det første år spillede de udelukkende alle sangene fra U2s første plade Boy og det resulterede i én koncert i juli 1991 - deres første - i en kælder til en klæd-ud-fest i Nordhavnen, København. Alle i bandet var ved den lejlighed klædt ud som transvistitter. I efteråret 1991 lavede Die Herren deres første musikvideo til Desire. Die Herren's første rigtige koncert, blev afholdt i foråret 1992, på Kanal Københavns lokaliteter i Valby. Dagen efter blev Die Herren bekræftet i at de havde fat i det rigtige, da de spillede på en nu nedlagt brandstation i Birkerød, og publikum gik efter bandets egne ord - helt berserk.

I 1995 kom der virklig fart på. Det startede med én udsolgt natkoncert i Pumpehuset i februar, efterfulgt af 5 koncerter i Pumpehuset samme år, med ialt ca. 3.000 tilskuere. Nu begyndte bandet at rykke og deres Interessent-selskab (Supporter-gruppe) nåede nu op på over 500 medlemmer.

I dag[redigér | rediger kildetekst]

Die Herren spiller kontinuerligt mange koncerter rundt om i Danmark, omkring 90 koncerter om året. Koncertstederne er både små og store spillesteder, private arrangementer, kirkekoncerter, byfester og store festivaller. Die Herren har også spillet i udlandet: Kirgisistan, Bosnien, Kosovo, Grønland, Island, Norge, Sverige og Tyskland.

In The Name Of U2[redigér | rediger kildetekst]

I 2008 har Die Herren lavet et koncertshow med titlen In The Name Of U2. Showet er en hyldest til U2's musik og en fejring af det irske bands 30 års jubilæum.

Egne numre[redigér | rediger kildetekst]

I 1995 blev også året hvor Die Herren begyndte at skrive egne numre. Bandet var nået til et punkt, hvor der skulle ske noget mere. Ved udgangen af 1996 lå der et lille repertoire på 15 sange, som blevet prøvet af, foran et publikum, på små spillestedersteder i København. Højdepunktet var, da Die Herren spillede på et totalt udsolgt RustNørrebro, den 14. februar 1996.

I løbet af foråret 1997 indspiller Die Herren en mini-cd med 5 egne numre på. Titlen er Egne Numre og tracklisten indeholder: "Skin", "Drifting Away", "1st Wonder", "Storm over Equanimity County" og "T.R.O.C.K." CD-udgivelsen fejres med en pladereception, den 1. september 1997, på Park CaféØsterbro. Ved den efterfølgende koncert var ca. 200 mennesker mødt frem.

Efter næste et års slid og slæb måtte Die Herren desværre sande at, et band kan kun være kendt for én ting. På trods af, at de mennesker der mødte op til koncerterne med egne numre var vildt begejstrede, var et fremmøde på 20 til 40 personer for lidt, og efter moden overvejelser besluttede bandet at sætlisten udelukkende skulle bestå af U2 sange. Den 22. august 1998 i Lille Vega i København, blev der holdt en afskedskoncert, hvor Die Herren indspillede live-cden Die Herren Egne Numre - (af)Live.

Store koncerter[redigér | rediger kildetekst]

I 1997 spillede Die Herren for første gang på Midtfyns Festivalen, fredag, klokken 02 om natten, hvor 4000 mennesker tog imod med velkomstråb en halv time før koncerten startede. Denne koncert står i dag, som en af de allerstørste oplevelser, og en koncert der startede Die Herren's etablering i Jylland. Der skulle også kun gå en måned før Die Herren spillede for første gang på Skanderborg Festival, på Kopi-dagen på Bakkescenen. Dette blev en ligeså stor succes, som på Midtfyns Festivalen. Og året efter, i 1998 var Die Herren igen tilbage på Skanderborg festival, og har siden spillet på festivalen 8 gange, senest den 7. august, 2008.

Vega-events[redigér | rediger kildetekst]

Den 7. november 1997 spillede Die Herren deres første af mange koncerter i Vega i København. Næsten 1400 publikummer mødte op til det der gik under betegnelsen Jubilæumskoncerten. De fik en kæmpe oplevelse med mega-lys og lyd, gæsteoptræden og et kanontændt band. Succesen blev gentaget 7. maj 1998, med koncerten "Los Vegas Røv I", igen med et næsten udsolgt Store Vega.

Samtlige Die Herren Vega-events:[redigér | rediger kildetekst]

"Jubilæumskoncerten" (7/11 1997)

"Los Vegas Røv " (7/5 1997)

"Los Vegas Røv II" (7/11 1998)

"Die Herren - Mega Herren" (8/10 1999)

"Die Herren, Synden og Hele Hånden" (7/10 2000)

"10 års fødselsdag" (2/3 2001)

"U2 Phone Home" (4/10 2002)

"U2 Cover Bryllup" (3/10 2003)

Koncerterne i Vega har alle været stort sat op, i lyd og lys, og med forskellige gæstemusikere og specielle optrin, bl.a. dansere fra Den Kongelige Ballet, motorcykler fra Dansk Harley Davidson Klub, flamingomusikere og dansere, afrikanske trommespillere, direkte transmission via internettet, og "I mailer, vi spiller"-konceptet, hvor publikum kunne stemme på de sange de helst ville høre.