Bruger:Jimmi Agerskov/Sandkasse2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Supernatural
Information
Genre Kult
Horror
Skabt af Eric Kripke
Medvirkende Jensen Ackles
Jared Padalecki
Spilletid 40-45 minutter
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 4
Antal afsnit 61
Produktion
Produktionsselskab The WB (2005-2006)
The CW (2006-)
Produktionsland USA USA
Udsendt
Oprindelig sendt 23. september 2005
Sendt Danmark 8. januar 2006

Supernatural er en amerikansk kult-horror-tv-serie, der omhandler det paranormale, og er lavet af Eric Kripke. Serien, som er filmet i Vancouver i Canada, havde premiere den 13. september 2005WB Television, som nu er en del af The CW, og blev vist første gang den 8. januar 2006 i DanmarkTV3. Den anden sæson af tv-serien havde premiere den 28. september 2006, og den tredje sæson havde premiere den 4. oktober 2007. Tredje sæson løb kun over 16 afsnit, mod de normale 22, pga. forfatterstrejken i 2007-2008. Den 18. september 2008 vendte Supernatural tilbage med den fjerde sæson, og indledte sæsonen med afsnittet "Lazarus Rising". Fjerde sæson er endnu ikke blevet vist i Danmark, hvorimod de forrige tre har været vist.

Serien handler om to brødre: Sam Winchester (spillet af Jared Padalecki) og Dean Winchester (spilet af Jensen Ackles). De to brødre rejser rundt i landet (Amerika) i en sort Chevy Impala fra 1967, hvor de undersøger og bekæmper paranormale ting og andre uforklarelige hændelser. Mange af disse ting er baseret på amerikanske vandrehistorier, folkeminder og klassiske overnaturlige væsner, så som vampyrer, varulve og spøgelser. I første sæson følger man de to brødrer på jagten efter deres far, John Winchester, som er forsvundet på mystisk vis. På jagten efter deres far, møder de to brødre andre mysterier, der skal opklares.

Hovedpersoner[redigér | rediger kildetekst]

Dean Winchester[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Dean Winchester.

Dean Winchester blev født den 24. januar 1979 af John og Mary Winchester. Han er parrets første fødte, og er senere hen blevet storebror til sin fire år yngre lillebror, Sam.

Dean kører i en sort firedørs Chevy Impala fra 1967 (givet til ham af sin far). Dean er bl.a. også fan af classic rockmusik og heavy metal. Han bærer altid en messing amulet, som han har fået af sin bror Sam[1], der hænger på en lang stort snor. I afsnittet "A Very Supernatural Christmas" bliver det afsløret, at halskæden er en gave fra Sam juleaften 1991. Amuletten var oprindeligt til deres far, John Winchester, men da det igen mislykkedes ham at komme hjem til jul, gav Sam gaven til Dean. Han sagde at "far løj over for mig, jeg synes du skal have den," og fordi Dean desperat havde prøvet at give ham en god jul, gav han den til ham istedet. Udover amuletten har Dean altid en sølv ring på hans højre ringfinger. Han har også en lille sort tatovering øverst på hans venstre bryst, det er et beskyttende pantagram med stråler fra solen der omgiver den.

Det viser sig også at Dean er fan af Jack Nicholson, og muligvis også ser Oprah. Han plejer også at lave sjov ud af ham og Sams eventyr, og er kendt for at bruge grov humor og lave seksuelle hentydninger. Dean er skrækslagen for at flyve, og han påstår det er grunden til at han kører alle steder. Trods hans viden om livet efter døden, er han modstander af religion, og tror ikke fuldt ud på Gud. Han sætter hans familie og deres sikkerhed over alt, han vil sågar gå så langt at dræbe en dæmon og dens menneskelige vært, for at rede Sams liv. Han sælger bl.a. også hans sjæl for at rede Sams live.

Sam Winchester[redigér | rediger kildetekst]

Sam blev født den 2. maj 1983 af John og Mary Winchester. Han er parrets anden fødte, og er lillebror til hans fire år ældre storebror Dean

Sam er meget anderledes end Dean, Sam er mere følsom, fornuftig, mere uskyldig og virker mere bekymret om at have et "normalt liv*, end hans bror. På trods af dette vil han tilsyneladende gøre alt for Dean. Sam gjorde også oprør mod hans fars forsøg på at opdrage ham som en jæger, han valgte i stedet at begynde på universitetet i Stanford

Da Dean kom og spurgte Sam om hjælp i det første afsnit, blev seerne introduceret på Jessica, Sams kæreste. Det så ud til at Sam var populær på universitetet, på trods af at ingen vidste hvad hans familie virkelig laver. Hans øgenavn "Sammy" fik han af sin far, dog er der ingen udover Dean der må kalde ham det. Dette viser Sam i den første sæson i afsnittet "The Benders", hvor der er en der kalder ham Sammy. Sam svarede vredt igen, at hans navn er Sam. Jægeren Gordon Walker kaldte ham også Sammy i afsnittet "Bloodlust", hvor Sam efter forklarede at Dean er den eneste der må kalde ham det, efterfølgende fik Gordon et slag i hovedet.

På grund af hans bløde side og hans træng efter et normalt liv, er Sam mere forsigtig når det kommer til piger. Sam har derfor en større interesse for kærlighed, fx. Jessica, Sarah Blake, Madison og måske [[Ruby (Supernatural)|Ruby}}

Sam har en trinvis forandring over den tredje sæson, med start i slutningen af sæson to i "All Hell Breaks Loose, Part 2". Den mest bemærkelsesværdige forandring er hans usædvanlig koldhed i hans normale "nice guy" stil. Specielt i afsnittet "Bedtime Stories", hvor han dræber the Crossroads Demon hårdhjertet, og i afsnittet "Mystery Spot" hvor han er ved at blive sindsyg, og vil næsten gå så langt at dræbe Bobby for at få sin hævn for Dean.

Biroller[redigér | rediger kildetekst]

*

Sæsoner[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 1[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 1 består af 22 afsnit. Den blev sendt i USA første gang den 13. september 2005 og havde 5,69 millioner seere. I Danmark blev serien første gang sendt 8. januar 2006TV3

Da Sam Winchester var et lille barn, og hans storebror Dean Winchester kun var fire år gammel, blev deres mor, Mary, dræbt den 2. november 1993. Hendes mand, John, så der dryppede blod ned i Sams vugge, og fandt sin kone holdt fast i loftet, med maven skåret op. Lidt efter begyndt hun at brænde, og John råbte til Dean han skulle tage Sam udenfor. Imens Dean tog Sam udenfor, prøvede John desperat på at rede sin kone. Forsøget mislykkedes og huset gik op i flammer, sammen med hans kone

Efter at en synsk havde fortalt John, at hans kones død havde noget med den overnaturlige verden, blev han oprevet på at finde og ødelægge, den ting der slog hans kone ihjel. For at en ligende episode ikke skulle ske for hans to børn, Sam og Dean, begyndte John at træne sine sønner i at genkende og bekæmpe paranormale væsner. I en ung alder blev både Sam og Dean erfarne detektiver og jagere. Brøderne begyndte at hjælpe deres far i at dræbe farlige væsner, og finde den dæmon der havde dræbt deres mor. Men Sam gjorde oprør mod den livsstil hans far havde valgt for ham, og valgte i stedet at begynde at leve et "normalt" liv. Sam begyndte på Stanford University og boede sammen med sin kæreste, Jessica, i en lejlighed. En nat dukker Dean op, efter 2 års adskillelse, for at fortælle Sam deres far er forsvundet. Sam vælger at hjælpe Dean i hans søgen.

Brøderne sporer John til Jericho, California, hvor de finder flere spor om deres far, og vælger at løse det mysterium deres far havde arbejdet på, før han forsvandt. Det lykkedes ikke for brøderne at finde deres far, og Sam vælger at stoppe med at lede efter ham. Kort tid efter Sam kommer tilbage til sin lejlighed, finder han Jessica holdt mod loftet, blødende fra maven. Mens Sam hjælpeløs ser sin kæreste gå i flammer, og dø den samme måde sin mor gjorde 22 år tidligere, redder Dean sin bror fra den brændene lejlighed. Sam vælger at slutte sig til sin bror i hans søgen efter deres far, som måske har svarende på hvem der dræbte hans mor og hans kæreste. I Deans sorte Chevy Impala fra 1967, følger de to Winchester brøder deres fars spor.

Det lykkedes brøderne af finde deres far, og han fortalte alt sin viden om hvad der dræbte Mary, og hvordan han vil slå den ihjel. Til at starte med nægter han brøderne at hjælpe ham, da han er bange for at miste dem, men vælger senere at lade dem hjælpe. Sammen leder Winchesterne nu efter et specielt våben, the Colt. Våbnet er lavet af Samuel Colt til en jæger, og siges at kunne dræbe alle væsner der bliver ramt af den. Alle tre Winchesters, efter at genvundet våbnet fra en gruppe Vampyrer, slår sig nu samme for, at for alvor jæge dæmonen. Mens dæmonen har besat John torturerer han næsten Dean til døde, før det lykkedes Sam at skyde ham i benet. Sam har nu valget mellem at dræbe dæmonen, og samtidig dræbe sin far, eller lade dæmonen slippe fri. Sam vælger at redde sin far, og lader dæmon slippe, og kører derefter hans far og Dean på hospitalet. På vejen til hospitalet, kører en besat lastbilchaffør ind i bilen. Bilen bliver nedrevet og indeni lægger de tre Winchesters bevidstløse.

Sæson 2[redigér | rediger kildetekst]

Sæson 2 består af 22 afsnit. Den blev sendt i USA første gang den 28. september 2006 og havde 3,93 millioner seere. I Danmark blev anden sæson af serien første gang sendt 5. november 2006TV3

I begynnelsen af sæson 2, bliver de tre Winchester reddet og taget til hospitalet. På grund af de store skader Dean har fået, både af dæmon og bilulykken, er han bevidstløs. For at reddet Dean, tilkalder John den dæmon der har forvoldt skaderne, og bytter the Colt og hans eget liv for Deans.

Både Sam og Dean kæmper for at overkomme deres fars død, og stadig gøre deres arbejde. Som de fortsætter med at jæge overnaturlige sjæle, støder de på personer der deler den samme historie som Sam. En mor der på mystisk vis dør i børneværelset, når barnet blev 6 måneder gammel. Disse "specielle børn" fandt hver især ud af de havde telepatiske kræfter. Midt alt det her, vælger Dean at fortælle Sam at deres far, lige før han gav sit liv til dæmonen, havde fortalt Dean, at han skulle redde Sam eller blive tvunge til at dræbe ham. Resten af sæsonen sker der flere hændelser, der får de to brøder til at tro at disse kræfter skal bruges til, at ledde en hær i den kommende dommedag.

Efter at have jæget i flere måneder, forsvinder Sam mens han bestiller mad ved et lille spisested. Sam vågner i en spøgelsesby sammen med fire andre med telepatiske evner, hvor han har mødt to af dem før (Ava fra afsnittet "Hunted" og Andy fra afsnittet "Simon Said"). I en drøm fortæller dæmonen Sam, at han har taget ham her for at konkurrere mod de andre, og vinderen, den eneste der overlever, skal ledde dæmonens hær. Tre af dem dør og tilbage står Sam og Jack, en soldat, der hævder, at han blev bortført fra Afghanistan. Dean har desperat forsøgt at finde hans bror, og finder senere ud af the Roadhouse er brændt ned, hvor Ash dør og Ellen er savnet. Med hjælp fra Andy, som kan sende tænkter til andre, genkender Bobbt det sted Sam og de andre befinder sig. Da de ankommer til byen, ser Dean og Bobby Sam blive dolket i ryggen af den eneste overlevende, Jake. Sam dør i Deans arme.

Dean er ude af sig selv og kan ikke klare tabet af sin bror, og tror han har svigtet ham. Dean kommer på noget og forlader Bobby og Sams lig tilbage. Han laver en aftale Crossroads Demon, hans sjæl for Sams. Dæmonen går med til det, og bringer Sam tilbage fra de død. Men hun fortæller Dean that han kun vil give ham et år tilbage at leve i, og hvis han prøver at forhindre hans død, vil Sam dø på stedet. Da Dean kommer tilbage, finder han sin bror i live, og uviden overfor hvad der lige er sker. Efter alt hvad Dean har været i gennem, ved at vide hvorfor hans far døde for ham, vil han beskytte Sam, og vælger ikke at fortælle Jake slog ham ihjel.

Ellen, som forsvand da the Roadhouse brændte ned, finder Bobby, Dean og Sam og viser dem det kort Ash havde lavet før hans død. De finder ud af at en port blev udbygget af Samuel Colt, for at spærre indgangen til helvede. Dæmonen fortæller Jake at han skal åbne porten, og the Colt er nøglen. Hele gruppen ankommer for at stoppe Jake, som er mere end overrasket over at se Sam i live, da han var sikker på han slog ham ihjel. Jake når at åbne porten, men bliver dræbt af Sam.

Dæmonen vender tilbage og håner Dean med at det ikke er sikkert hvad han har bragt tilbage er 100 % "ham". Dæmonen prøver at dræbe Deam, men John Winchester, som har flygtet fra helvede, når at redde sin søn. Dean skyder nu dæmonen med den sidste patron fra the Colt. Johns sjæl forsvinder, da han ikke længere er fordømt til et liv i helvede. Bobby og Ellen når at lukke porten, men ikke får hundrede af dæmoner når at flygte. Sam bliver mistænksom og vil vide hvorfor Jake var sikke på han havde slået ham ihjel. Dean er bliver tvunget til at fortælle Sam sandheden, om den aftale han har lavet med Crossroads Demon. Sam, som er oprørt, lover at redde Dean.

Gentagne elementer[redigér | rediger kildetekst]

Mens lokaliseringen og handlingsforløbet skifter næsten hver uge, er der nogle ting der dukker op regelmæssigt

The Colt[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: The Colt (Supernatural).

The Colt, og de 13 kugler der er lavet til den, blev lavet af Samuel Colt til en jæger i 1835. John Winchester påstår at alt der bliver ramt af en af de 13 skud, der bliver skudt fra The Colt, vil dø, inklusiv væsner der normalt er immune over for skud fra en pistol. Det er ukendt hvordan pistolen dræber ulegemlige ting, såsom ånder og dæmoner der ikke er i besiddelse af en krop, eller om den er effektiv mod dem, da et skud ville gå lige igennem dem, da de ikke er på en fast form. Det er dog muligt at den gør skade under sin vej igennem. Dødelige sjæle, så som mennesker, ser ud til at være modstandsdygtig over for skudene, hvilket kan skyldes deres neutralitet (være i stand til at vælge mellem godt og ondt), medmindre skudet rammer et dødeligt sted, et skud i hovedet, overlever personen.

Skudene til The Colt er lavet af sølv, og har hver især et nummer fra 1 gående mod 13. Pistolen ser ud til at være en Colt Paterson revovler, omend en der bruger moderne patroner. Bortset fra Rubys dagger, er The Colt det eneste kendte våben der kan dræbe dæmoner ved fysisk kraft.

På pistolen er der indgraveret "non timebo mala" som betyder "jeg vil ikke frygte noget ondt".

Deans bil[redigér | rediger kildetekst]

Dean's trademark black 1967 Chevrolet Impala was passed down to him by his father. It bears a Sedgwick County, Kansas license (though their hometown of Lawrence, Kansas is actually in Douglas County) plate KAZ 2Y5, a reference to Kansas, the Winchesters' home state, and 2005, the year the show premiered. Starting in the episode 2.20 "What Is and What Should Never Be", the car sports a new Ohio license plate (CNK 80Q3) to aid the brothers in hiding from the FBI.

The car has been prominently featured on the series, beginning with the teaser of the pilot which shows John Winchester holding his two sons as he sits on the car and watches his house burn. The car is Dean's most prized possession, and he protects it with nearly the same ferocity with which he protects his family. Despite this, however, he attacks the car's rear with a crowbar after a talk with Sam in the episode "Everybody Loves A Clown" due to the pressure from his dying father's secret about Sam. In the pilot episode, the trunk is revealed to hold various weaponry to fight the supernatural.

In an interview at a convention, Ackles said the main Impala they use has a 427 and skid plates. The actual car was bought from the Kelley family of Farmingdale, NJ in 2005. The Kelleys were the second owners of the car, they bought it from the original owners. The car was bought new in 1967 at Mathews Chevrolet in Farmingdale, NJ. It was originally baby blue with baby blue interior and dual bench seats. To fans of the show, the Impala has come to be nicknamed the "Metallicar". In The premier of Season 4, its radio is revamped with an Ipod jack (which Dean says has "douched" it up.)[4]


The Roadhouse[redigér | rediger kildetekst]

The Roadhouse er eget, og bestyret, af Ellen Harvelle. Hendes datter Jo Harvelle arbejdede der førhen, men stak af for at begynde at jage. Ash bor i bygningen, hvor han har sit eget værelse. På døren ind til Ashs værelse er der et skilt hvor der står "Dr. Badass is", nedenunder skiltet hænger der et andet skilt, hvor der enten står "in" eller "out", alt efter om han er der eller ej. The Roadhouse er et sted hvor jagere ofte stopper for at slappe af. The Roadhouse menes at være placeret i Nebraska. I afsnittet "No Exit" har en rejsende familie t-shirts på, hvor der står "Nebraska is for [Corn] Lovers". Ofte når der skiftes scene til the Roadhouse, står der Nebraska i bunden.

I episoden "All Hell Breaks Loose, Part I", ankommer Dean Winchester og Bobby til the Roadhouse, hvor de finder ud af huset er brændt ned. Dean finder Ash lig, og går ud fra at alle der var i huset er døde, inklusiv Ellen. I det næste afsnit, "All Helle Breaks Loose, Part 2", finder de ud af Ellen er i live, da hun møder op hos Bobbys genbrugsplads.

Seriens skaber, Eric Kripke, konstaterede at han hadede the Roadhouse, hvilket resulterde i en beslutning om at ødelægge den. Han sagde under et interview(engelsk):

Citat It just didn’t work in a road show... It’s a road show! But we have a home. No, that’s the point, it’s a road show, so you don’t have a home. So, burn it![5] Citat
Eric Kripke

Rubys dagger[redigér | rediger kildetekst]

Ruby er i besiddelse af en mystisk, formentlig magisk, "dæmon-dræbende" dagger. Den har været set og brugt mange gange gennem sæsonnerne, især som et våben til at dræbe dæmoner. Hvis man bliver stukket af daggeren, oplever både dæmonen og den menneskelige vært en øjeblikkelig død. Dæmonen der besætter mennesket får voldsom krampe, som var den skudt med The Colt. Bagefter gnister det med lys, før den bliver drevet ud af menneskekroppen, hvor både dæmonen og mennsket dør. Dæmonen der havde besat mennesket splittes, som daggerens effekt afspejler The Colt. Hvordan daggeren er lavet, og hvordan den kan dræbe dæmoner, er endnu ikke afsløret.

Singer Salvage Yard[redigér | rediger kildetekst]

Genbrugspladsen Singer Salvage Yard bliver eget og bestyret af Bobby Singer. Bobby er en gammel ven af John Winchester, og hjælper nu hans to sønner, Dean og Sam Winchester, når de har brug for det.

Genbrugspladsen fungerer som et tilflugtssted i afsnittet "Devil's Trap" indtil Meg Masters dukker op. De tre jægere sætter en fælder op for Meg, hvor hun senere dør.

I sæson 3 i afsnittet "Dream a Little Dream for me" viser det sig, at en tiden før Bobby blev en jæger, så både det indre og det ydre meget finere ud på huset. Det viser sig også, at på det land genbrugspladsen er placeret, var der engang et stort åben område. Efter Bobbys kone døde stoppede han med at opretholde husets udseende, og lod det rode med dæmoniske fælder og bøger om det overnaturlige. Han solgte også det meste af landet, og lavede resten af det han havde tilbage om til en genbrugsplads.

I sæson 4 i afsnittet "Are You There God? It's Me... Dean Winchester!" finder man ud af at Bobby har et beskyttelsesrum mod paranormale væsner, der bliver brugt til at beskytte Bobby og Winchester brødrene fra ånder.

Production notes[redigér | rediger kildetekst]

Supernatural is a Warner Bros. Television Production Inc., in association with Wonderland Sound and Vision. From executive producers McG and Peter Johnson with writer/executive producer/creator Eric Kripke and director/executive producer David Nutter. Though the pilot was filmed in California, principal filming takes place in Vancouver, British Columbia[6] with post production work taking place in California.

Production was halted on December 5th 2007 upon completion of the twelfth episode due to the 2007–2008 Writers Guild of America strike. Originally twenty-two episodes were ordered for the third season, but the season number was shortened down to sixteen episodes, with four new episodes airing in April and May 2008.

Like other recent TV dramas such as Lost, the show does not have an opening credit sequence or theme music, but instead only a title card, generally following a brief recap of previous episodes and the current episode's opening scene. In Season One, the "Supernatural" logo is a flickering aqua-blue text. In Season Two, it appears in flames and the "A" becomes a pentagram. In Season Three, "Supernatural" is a moving silvery text against a background of clouds of spirits. Beginning with the first season episode "Scarecrow", the name of each episode appears before the cast credits. In Season Four, crows are flying before "Supernatural" is flickering in red against a solid black background.

A "previously" sequence before each episode highlights a montage of past events. This may be scored to a classic rock song, particularly when the episode is important to the story arc. This was first done with the episode "Salvation", in which the entire season was recapped to Kansas's "Carry On Wayward Son".[7] This continued with the second and third season finales.

The production team also created a "coming soon" sequence midway through Season Two, set to Nazareth's "Hair of the Dog".

Series creator Eric Kripke has stated that the series' storyline is planned out for five seasons, and that he hopes to end it there on a high note.[8]

Alternative platforms[redigér | rediger kildetekst]

  • Supernatural seasons were made available on iTunes beginning on December 5, 2006.[9] In most cases, the episodes may be downloaded one day after they are aired. It is the first CW show available on iTunes. A notable change for Season One episodes: some of the accompanying classic rock music selections have been changed from the original aired versions.
  • The CW has also begun offering the four most recent full, streamed episodes directly from its website here. It is, however, only available to United States residents.
  • Australia's Network Ten began offering full episodes for download via their website, through an exclusive deal with Warner Bros. Television in January 2006. It is the first U.S. television show available for free download in Australia. The episodes appear online soon after being televised, and are viewable for up to a month after download.
  • In November 2006, Season Two episodes of Supernatural were made available for download on Microsoft's Xbox Live Marketplace for 160 Microsoft Points ($2) each. Similar to iTunes, the entire season up until the most recent episode has been made available.

Forbindelser[redigér | rediger kildetekst]

  • In the episode "Tall Tales", the website Sam mentions his computer is stuck on is actually a link back to the Warner Brothers website.
  • For a time, Dean's cell number was a real number, 1-866-907-3235, with Jensen Ackles reading the message: "This is Dean Winchester. If this is an emergency, leave a message. If you are calling about 11-2-83, page me with your coordinates."[10]
  • The episode "Tall Tales" centers on the tabloid newspaper Weekly World News. Both the print edition (dated February 19, 2007) and online Weekly World News feature an exclusive interview with both Sam and Dean as well as a spoiler-free sneak preview of the episode. In the article, written by Paul Kupperberg, Dean says he's been subscribing to the Weekly World News since the fourth grade.
  • An official Season One guide was published on September 25, 2007, with an official Season Two guide to follow on April 8, 2008. An additional companion guide, The "Supernatural" Book of Monsters, Spirits, Demons, and Ghouls, by Alex Irvine, functions as a "Dad's Journal" for the viewer, giving additional background on creatures and mythology featured on the show.
  • The official Supernatural magazine premiered on November 27, 2007, published by Titan Magazines. Six issues a year will contain cast and production crew interviews and behind the scenes features.
  • In June 2007, the winner of the CW and Promax "making the cut" competition was announced. The winning Supernatural promo can be viewed here.

In-continuity[redigér | rediger kildetekst]

  • Ravenloft RPG game is also believed to be a source / continuity RPG of the show, with similar well known urban legends and horror folk tales put into this Ravenloft RPG: url=http://www.fraternityofshadows.com with its freakish supernatural mist effects, recuring horror dreamlike effects, and gothic horror villains (werewolves, vampires, doppelgangers, changelings, ghosts, etc.)

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Dean's Amulet".
  2. ^ "'Supernatural' Lets Katie Cassidy Go". TVGuide.com. Hentet 2008-06-23.
  3. ^ "'Supernatural' creator talks season four". Digital Spy. Hentet 2008-05-08.
  4. ^ Auden, Sandy (2008-04-28). "Nicholas Knight on the Official Companions to 'Supernatural' series one and two". UK SF Book News. Hentet 2008-05-26.
  5. ^ "Supernatural Creator Eric Kripke Answers Fan's Questions – Part II". Eclipse Magazine. Hentet 2008-05-25.
  6. ^ "HNR - Vancouver & BC Film & TV News, Lists and Links". Hollywood North Report. Hentet 2007-02-04.
  7. ^ YouTube - carry on my waywar son SUPERNATURAL
  8. ^ "Supernatural Creator Eric Kripke Answers Fan's Questions – Part III". Eclipse Magazine. Hentet 2008-05-25.
  9. ^ "Supernatural on iTunes". iTunes. Hentet 2006-12-07.
  10. ^ "A SUPERNATURAL Number". Cinescape. 2005-10-08. Hentet 2006-10-10.
  11. ^ "'Supernatural RPG' from Margaret Weis Productions". April 20, 2007. Hentet 2007-06-26. {{cite web}}: Tjek datoværdier i: |date= (hjælp)

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]