Bruger:Someoneisinhere/Percy Jackson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Perseus Jackson
Information
Første gang set Lyntyven
Sidste gang set Det skjulte Orakle
Skabt af Rick Riordan
Spillet af Percy Jackson as portrayed by Logan Lerman
Kaldenavn Tanghjerne
Race Halvgud
Arbejde Beskæftigelse
Familie Sally Jackson (mor)
Poseidon (far)
Paul Blofis (papfar)
Gabe Ugliano (tidligere papfar)
Tyson (halvbror)
Frank Zhang (Beskæftigelse)
Far Poseidon
Kæreste Annabeth Chase
Nationalitet Amerika

Perseus "Percy" Jackson er en fiktiv karakter, som titelfiguren og fortælleren af Rick Riordan's Percy Jackson & the Olympians serie. Han er også en af de syv vigtigste hovedpersoner af efterfølgeren række Helte fra Olympus), der vises i hver bog, bortset fra Den Helt Tabt, og vises i de igangværende Forsøg med Apollo - serien, hvilket gør ham til en af de få tegn, der vises i alle tre serier af Camp Half-Blood chronicles. Han har også været en fortæller og hovedperson i Riordan er Græsk-Romersk/Egyptiske crossover historier, del af Halvguder, og Tryllekunstnere samling. Den karakter, fungerer som fortælleren i Percy Jackson 's græske Guder og Percy Jackson' s græske Helte, også af Rick Riordan.

Oprettelse og udformning[redigér | rediger kildetekst]

Udviklingen af den karakter, Percy Jackson begyndte, da Rick Riordan begyndt at opfinde historier for sin søn Haley, der blev diagnosticeret med ADHD og dysleksi i foråret 2002.[1] Riordan ' s anden-klasses søn, Haley Riordan, havde studeret græsk mytologi spurgte hans far for at fortælle ham, sengetids historier baseret på disse myter. Da hans far løb tør for ideer, Haley foreslog, at han gør op for nye historier, der tilsammen eksisterende mytologiske figurer med nye. Dette førte Riordan til at skabe den fiktive karakter af Percy Jackson og historien om hans rejser tværs over Usa for at gendanne Zeus ' lyn. Haley så foreslås det være skrevet som en roman.[2] Riordan modtaget input på manuskriptet fra nogle af hans middle school studerende, før du tager ideen om Percy Jackson til et forlag.[3]

Riordan har sagt, at Percy Jackson ' s oprindelige karakter var "inspireret af min søn 's egen kamp" på skolen. Haley og Percy er blevet nævnt som den "samme alder" og dele flere karaktertræk, men de er på ingen måde den samme person.[4] Riordan har også udtalt, at Percy har "hans " humor" og er også baseret på mange af de studerende, [han] havde tidligere."

Karakter[redigér | rediger kildetekst]

I den historie, Percy Jackson er portrætteret som en halvgud, en søn af den jordiske Sally Jackson og den græske gud Poseidon. Han har ADHD og dysleksi, angiveligt fordi han er programmeret til at læse den Antikke græske og har medfødt "battlefield reflekser".[5] Percy ' s fødselsdag 18 August.[6] I den første roman i serien, The Lightning Thief, han er tolv år gammel.

Hans personlighed er beskrevet som "foranderlig som havet og er svære at forudsige — med den vigtige undtagelse, at han er farlig, loyal over for sine venner og familie. Gudinden Athena beskriver dette som hans fatal fejl.[7] Percy ' s "beføjelser", som begynde i det små, og udvikle sig som de bøger, gå videre, omfatter styring af vand, hvilket gør orkaner, er at trække vejret under vandet, og de taler til hest-lignende dyr og fisk. Han bliver også en dygtig sværd-fighter og leder. Hele Percy Jackson & The Olympians, Percy bliver mere og mere selvsikker og modig.[8] Han tjener som den første leder rådgiver af Poseidon hytte på hans halvgud sommer camp – Camp Half-Blood.

Efter Den Sidste Ol-deltager, næste gang Percy set er Søn af Neptun, den anden bog i efterfølgeren serien Heroes of Olympus. Han lider af hukommelsestab og langsomt kæmper for at genvinde sin hukommelse i løbet af romanen. Han ankommer til en Roman etablering kaldet Camp Jupiter, og er valgt til praetor som et resultat af den hjælp, han tilbyder dem på en søgen. I løbet af de sidste tre bøger i tredje-person, hans karakter udvikler sig betydeligt. Han udvikler en irrationel frygt for at drukne; er ydmyg ved at svække sværd-bekæmpe færdigheder; og giver udtryk for en ny tendens til at gøre tvetydige moralske valg i forsvaret af hans venner og familie. En af de tegn mørkeste øjeblikke kommer i Huset af Hades, da Percy, der opdager at han kan styre det vand, i en persons legeme, og bruger den til at tortur gudinden Akhlys. Percy ' s kæreste Annabeth Chase er til stede, og bringer ham til hans sanser, men er stadig hjemsøgt af hans vilje til at bruge magt.[9]

I slutningen af Blod, Olympus, Percy og Annabeth afsløre planer om at afslutte deres senior år i high school sammen i New York, og derefter deltage i college i New Rom (en halvgud-kun byen ligger i Californien, bevogtet af Camp Jupiter). I Det Skjulte Oracle, Percy er blevet godkendt til den højere læreanstalt med et fuldt stipendium, såfremt han kan bestå sin Eksamen , og bliver færdige til tiden på trods af det semester tilbragte han væk (mens forsvundne i løbet af De Tabte Hero). Percy ' s bekymring for, at hans fremtid og familie fører ham til ukarakteristisk skrue ned Lester Papadopoulous's anmodning om hjælp på en mission for at genvinde sin guddommelighed (Papadopoulous blive jordiske form af guden Apollo).[10]

Venner og familie[redigér | rediger kildetekst]

Familie[redigér | rediger kildetekst]

Percy er søn af Poseidon; hans mor, Sally Jackson, giftede sig med en mand ved navn Gabe Ugliano når Percy var ung. Ugliano var misbrug i retning af Percy og Sally, den sidstnævnte, som efterlader ham i The Lightning Thief.

I tidsrummet mellem Slaget af Labyrinten, og Den Sidste Ol-deltager, Sally Jackson gift med Paul Blofis, en mand, som hun mødte i en skriftlig seminar. Percy kan lide og respekterer sin nye stedfar og til sidst afslører han, at han er en halvgud. Men forståeligt nok chokeret, Paul stadig bliver hos Jackson-familien og accepterer, Percy, er kompliceret liv. I Det Skjulte Oracle, Percy 's mor er syv måneder gravid med Paul' s child (Percy ' s trin-søster).

Percy har en bror ved navn Tyson, der er en cyclops. Selvom Percy er relateret til stort set hver karakter og væsen i den græske mytologi gennem sin fader Poseidon, Tyson en af de eneste væsener, der, som han anerkender som familie. Percy første gang mødte Tyson på en skole der hedder Meriwether Prep, og ikke lære af deres forhold, før meget senere. Percy er også fjernt relateret til heste, pegasi, nogle andre monstre, og mange guder og halvguder, igennem sin far.[11]

Venner[redigér | rediger kildetekst]

Percy ' s ældste ven Grover Underwood, en satyr , der oprindeligt havde til opgave at beskytte ham og bringe ham sikkert til Camp Half-Blood. Hans næste ældste ven er Annabeth Chase, hvem han møder, når hun hjælper sygeplejerske ham tilbage til sundhed, efter at hans første kamp med uhyret Minotaurus. De to ledsage ham på hans første, og de fleste af hans efterfølgende, quests.

Percy er også tæt på at mange andre tegn i den bog serie. Hans nærmeste venner omfatter Thalia Grace, datter af Zeus og leder af Jægere af Artemis; Lukas Slotsfogden, søn af Hermes (ved første Percy 's ven, så er hans fjende, og endelig Percy' s ven på tidspunktet for hans død); Nico di Angelo, søn af Hades; Rachel Elizabeth Tør, en dødelig Pythia, eller være vært for en profetisk ånd; Hazel Levesque, datter af Pluto; Jason Nåde, søn af Jupiter, og Frank Zhang, søn af Mars. Frank Zhang er også en efterkommer af Periclymenus, efterkommer af Poseidon, og så fjernt relateret til Percy. Endelig, Percy har en interessant relation med Clarisse La Rue, datter af Ares og Camp Half-Blood ' s resident bølle, som han angiveligt ikke kan lide, men ofte hjælper.

Romantiske relationer[redigér | rediger kildetekst]

Percy ' s ældste romantisk forhold er med Annabeth Chase. Deres forhold gradvist ændringer i hele den første serie, med gudinden Afrodite første insinuating, at det var romantisk på Titan ' s Curse, når Percy påtager sig en mission for at befri Annabeth fra Titan, Atlas. Men percys første skridt i retning af et seriøst forhold, ikke forekommer, indtil de sidste sider i Den Sidste Ol-deltager.

Percy ' s andre vigtige romantisk forhold, forekommer i de mellemliggende af hans første. Da den endelige kamp med Titanerne tilgange efter Slaget af den Labyrint, Percy tilbringer tid med sin jordiske ven Rachel Tør. Deres forhold medfører konflikt mellem Percy og Annabeth Chase. Mod slutningen af Den Sidste Olympiske Rachel indser, at hendes tiltrækning er ikke til Percy, men at hans mytologiske verden, på grund af hendes skæbne som den næste oraklet i Delfi.

Tre andre romanfigurer er romantisk interesseret i Percy, selvom han forbliver for det meste uvidende. Nico di Angelo's heltedyrkelse af Percy bliver til en stadig forværring crush på ham, men på samme tid, Nico fordrage Percy, fordi han mener, at der er søn af Poseidon tilladt hans søster Bianca til at dø i kamp.[12] Den anden er, Calypso, der blev forvist til øen Ogygia. Calypso senere møder Percy ' s ven Leo Valdez; han formår at redde hende, hvor Percy kunne ikke. Den tredje er, Reyna Ramírez-Arellano, der lydløst tiltrukket af hendes kammerat, Jason Nåde, finder sig tiltrukket mange af Percy ' s lignende træk.[13]

Magiske dyr kammerater[redigér | rediger kildetekst]

Percy har flere dyr kammerater. Den første er i Blackjack, en sort pegasus på, at Percy frigiver fra Prinsesse Andromeda i Havet af Monstre. Blackjack er først henvist til som en "mare" i Havet af Monstre, selvom han kaldes en hingst i alle senere bøger. Blackjack bliver Percy ' s personlige hest og følgesvend. Blackjack er yderst loyale over for Percy, og flere gange formår at redde Peter ' s liv. Blackjack altid opkald Percy "boss", og er ganske glad for sukker og bagværk. Blackjack er to venner, opkaldt Porkpie og Guido, både hvid pegasi, der undertiden ledsage ham. Alle tre er intelligente væsener i stand til at interagere med andre halvguder, der er uafhængige af deres hest-til-menneskelig oversætter, Percy.

Percy 's andet magisk companion er Mrs O' Leary, der er indført i den fjerde roman, Slaget af Labyrinten. Hun er en hellhound , at han modtager fra Daedalus (som Percy opfylder som et sword master ved navn Quintus), før opfinder, der dør. Selv om Mrs O ' Leary er beskrevet som "størrelsen af en tank", magisk slør kendt som Dug, der får hende til at fremstå som en puddel til dødelige. Percy ofte refererer til hende som "en hund". Percy nogle gange bruger Mrs O 'Leary' s evne til at "skygge rejse" til at krydse store afstande næsten øjeblikkeligt. Hans bror Tyson og ven Charles Beckendorf er Mrs O 'Leary' s andre pedeller, men hun er også glad for Nico di Angelo, søn af Hades.

Han kender også en hippocampus ved navn Rainbow , der kan lide Percy ' s half-brother Tyson. Han optræder første gang i Havet af Monstre, hvor han hjælper med Percy og hans venner ind Luke Slotsfogden båd Prinsesse Andromeda. Han senere redder liv af Tyson og vender tilbage for at hjælpe de to brødre ved flere lejligheder.

Percy har også rejste med en lille calico killing kaldet Lille Bob af Bob Titan. Lille Bob var et uheld, skabt af en af Atlas's ansatte, som forsøgte at indkalde en gruppe af spartoi. Når Percy er fanget i Tartaros i Huset af Hades, Annabeth, Bob, og han finde og rejse med killingen. Han er glad for Bob og beskyttende for de rejser gruppen, der fører Bob til at kalde ham "en god monster". Lille Bob kan overføre til en fuld størrelse sabel-tandet tiger, og lejlighedsvis vises som en x-ray for et par sekunder ad gangen. Hans spinde er uforholdsmæssigt højt for et dyr af sin størrelse. Lille Bob forbliver i Tartaros med Iapetus til at hjælpe med at holde åbne Døre for Døden. Det er uklart, om han lever eller dør, men han er ikke at blive nævnt igen.

Beskrivelse[redigér | rediger kildetekst]

Percy er beskrevet som smuk, med rodet jet sort hår, en "Middelhavet" teint, og havet-grønne øjne, som hans fader Poseidon. Hans mor bemærker, at Percy kiggede ligesom sin far, og hans ven Hazel siger, at han har udseende af en Romersk gud.

Evner[redigér | rediger kildetekst]

Som de fleste halvguder, Percy har ADHD og dysleksi, tidligere på grund af hans guddommelige kamp instinkter, og sidstnævnte, fordi hans hjerne tager mere naturligt til det Antikke græske end til engelsk. Efter at være blevet uddannet på Camp Half-Blood, har han udviklet en græsk kampstil (beskrevet som uforudsigelig af Nye Romerne) og er ekspert sværdkæmper. Efter badning i Floden Styx, Percy fik den forbandelse af Achilles, at gøre ham usårlig, bortset fra den lille af hans ryg. Han taber denne magt, når det er vasket væk i den Lille Tiberen omkring Nye Rom, som en del af hans accept der. hertil kommer, at han har en "empati link" med sin bedste ven fra Camp Half-Blood, Grover.

Som søn af Poseidon, en af de "Tre Store" (de andre er Zeus og Hades), Percy, er mere kraftfuld end de fleste af guderne " andre børn. Han har også en vis myndighed over sin fars fag. Percy er begavet med adskillige semi-guddommelige evner: evnen til at manipulere vand og strøm; øget styrke/energi og sanser, og samtidig tæt på vandet, evnen til at trække vejret under vandet og fungerer gamle sejlskibe med hans sind, mental kommunikation med marine dyr, enhovede dyr, vand, nymfer, og nogle af hans slægtninge; og skabelsen af små jordskælv og orkaner. Vand giver også Percy med en foranstaltning til beskyttelse mod personskader og brand. Alle af Percy ' s evner svarer til de myter om og evner af sin far.

Våben[redigér | rediger kildetekst]

Percy ' s vigtigste våben er Anaklusmos ("Riptide"), et sværd lavet af himmelsk bronze givet til ham af Chiron kentauren, om vejledningen af Poseidon; sværdet ' s historie går tilbage til Herakles,[14] , der blev begavet, at sværdet, som nymfe Zoë Nightmare, en datter af Atlas. Riptide kan ændre form, når det ikke er et sværd, ser det som en kuglepen indgraveret med navn. Det dukker op i karakter ' s lomme, når tabt. Da det er lavet af himmelsk bronze det vil skade guder, halvguder, og monstre, men blot passerer gennem dødelige. Percy har også brugt magi javelins foretaget af hans bror Tyson, magisk camouflere rustning lavet af Charles Beckendorf, og tryllestav af Carter Kane.[15] I Havet af Monstre, hans halv-bror Tyson giver ham et armbåndsur, at ændringer i et skjold, der er dækket med designs, men uret er beskadiget i Titan ' s Curse og mistede i Slaget ved Labyrinten.

Percy har flere magiske genstande indsamlet fra kampe mod monstre. Den første af disse er de horn af Minotaurus, som han får efter at dræbe dyret på Half-Blood Hill. En anden er hovedet af Medusa, som han skærer ud efter drab gorgon. Han giver hovedet væk flere gange, endelig at forlade det med hans mor, der "skiller sig af med det". Han også får en kugle - og sværd-bevis lionskin frakke, da han dræbte den Nemean løve, som han senere ofre, som et offer til Poseidon.

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Williams, Sally (8 februar 2010). "Percy Jackson: My Boy's Own Adventure". The Guardian. Hentet 27 maj 2015. {{cite news}}: Mere end en |first1= og |first= angivet (hjælp); Mere end en |last1= og |last= angivet (hjælp)CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
  2. ^ Riordan, Rick (2015). "Frequently Asked Questions". Rick Riordan's Pages. Disney-Hyperion. Hentet april 17, 2016.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
  3. ^ Riordan, Rick (2015). "An Interview with Rick". Rick Riordan's Pages. Disney-Hyperion. Hentet april 17, 2016.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: Dato automatisk oversat (link)
  4. ^ Riordan, Rick (2012). The Demigod Diaries. New York: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4231-6300-8. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  5. ^ Riordan, Rick (2005). The Lightning Thief. New York: Scholastic Press. ISBN 0-439-86130-6. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  6. ^ Knight, Mary-Jane (2009). Percy Jackson & the Olympians: The Ultimate Guide. London, England: Disney-Hyperion Books. ISBN 978-1-4231-2171-8. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp)
  7. ^ Riordan, Rick (2009). The Last Olympian. New York: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4231-0147-5. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  8. ^ Shrijith, A. "The World Of Percy Jackson And The Lightning Thief."
  9. ^ Riordan, Rick (2014). The Blood of Olympus. Los Angeles: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4231-4673-5. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  10. ^ Riordan, Rick (2016). The Hidden Oracle. Los Angeles: Disney-Hyperion. ISBN 9781484732748. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  11. ^ Riordan, Rick (2006). The Sea of Monsters. New York: Scholastic. ISBN 978-0-439-02702-1. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  12. ^ Riordan, Rick (2013). The House of Hades. New York: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4231-4672-8. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  13. ^ Riordan, Rick (2011). The Son of Neptune. New York: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4231-4059-7. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp); Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp); Mere end en |authorlink= og |author-link= angivet (hjælp)
  14. ^ Rick, Riordan (2007). Percy Jackson and the Titan's Curse. Great Britain: Puffin. ISBN 978-0-141-32126-4. {{cite book}}: Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp)
  15. ^ Riordan, Rick (2016). Demigods & Magicians: Percy and Annabeth Meet the Kanes. Los Angeles: Disney-Hyperion. ISBN 978-1-4847-3278-6.