Brugerdiskussion:10Lionel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, 10Lionel! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. aug 2019, 16:26 (CEST)

Brugernkonti[rediger kildetekst]

Hvis du gerne vil fortsætte her på dansk Wikipedia, må vi lige få løst problemet med flere brugerkonti - skriv gerne herunde, hvilken konti, du vil bruge fremover, og hvilke(n) konto/konti, der skal neutraliseres. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. aug 2019, 16:26 (CEST)

Tråden herunder er kopieret fra Brugerdiskussion:Zoizit, hvorfra kun det øverste rigtig giver mening. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2019, 10:36 (CEST)

Siden Djaffar Shalchi[rediger kildetekst]

Hej Zoizit,

Jeg skriver til dig da du lader til at være erfaren og har allerede bidraget på denne side.

Jeg har for nyligt oprettet Djaffar Shalchi, og en bruger med blot en ip-adresse (38.113.188.69) har nu 2 gange indsat

uden videre forklaring eller uddybning. Jeg er i tvivl om hvordan jeg kan gøre siden mere objektiv, da jeg ikke har formuleret noget selv, men forholdt mig til de kilder der nu engang er angivet. Kan du ved lejlighed vejlede mig nærmere om, hvordan jeg håndtere/udbedre sidens tilstand?


10Lionel (diskussion) 8. aug 2019, 15:11 (CEST)

Jeg stødte tilfældigvis på dette indlæg og har kigget på Djaffar Shalchi-artiklen, der jo blev oprettet i går af Bruger:Arco2018, som i parentes bemærket kun har det ene bidrag. Det behøver der ikke at være noget galt i, ligesom jeg kan se, at artiklen er den eneste du har bidraget til. Du skriver så herover, at det er dig, der har oprettet artiklen, hvilket jo må betyde, at du har oprettet to brugerkonti her, hvilket vi ikke tillader.
En anonym bruger har sat de (indrømmet) ret støjende advarsler på. Men tanken er, at Bidragydere, dvs. dig, overvejer beskederne i advarslerne og måske handler ud fra dem.
  • Du bruger to konti - som nævnt et stort problem, men det finder vi ud af, da du nu er ny (for du har vel ikke også flere navne end disse?).
  • Synes du, at artiklen kan virke reklamerende?
  • Har du et tæt forhold til emnet? Det er almindeligvis et problem, se wikipedia:Selvbiografier. Derfor vil det være en stor fordel, hvis du meldte ud om dette; selv om vi ikke kan sikre os generelt,vil det bidrage stærkt til vurderingen af artiklens overlevelseschance i sin nuværende form.
  • Sproget: ikke så vigtigt som de to første punkter, men kan altid overvejes.
hvis vi går ud fra, at du ikke umiddelbart kan se nogle af de anførte problemer med artiklen, er det vigtigste, at du ikke bare kopierer tekst fra kilderne, men formulerer artiklen med egne ord på baggrund af kilderne. Ellers får vi problemer med copyright. Bemærk, at billedet ikke er godkendt på Commons - klik på det og dernæst på knappen nederst til højre, så kan du se nærmere, stavefejl, tilføjet en kilde.
Jeg håber, det hjælper. Ellers spørg gerne igen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. aug 2019, 16:20 (CEST)

Hej Arne (Amjaabc)

Du har helt ret i det med de to brugere, jeg har ledt og ledt med søgelys efter en lukningsknap/deaktivering af brugeren Arca2018. Årsagen til nyoprettelsen, er at jeg ikke længere had adgang til førstenævnte brugers e-mailadresse. Jeg kunne ikke komme videre, og oprettede en ny (10Lionel). Du må hjertens gerne slette den, som du nævnte var en mulighed på min disskutionsside.


I forhold til dine spørgsmål, syntes jeg ærlig talt ikke at artiklen virker reklamerende, men snarere beskriver det billede offentlige uafhængige af hinanden kilder beskriver Djaffar. Der er en masse spændende stof om ham, som dog er skrevet af ham eller hans fond, bl.a. fra deres hjemmesider og facebooksider; som jeg bevidst undlod for at opretholde objektivitet og fakta. Jeg kan på din anden sidste note se at jeg måske i højere grad har citeret artikler direkte, fremfor at omformulere ordene. Dette vil jeg helt afgjort tage til efterretning.

I forhold til min tæthed af emnet, så finder jeg ham fascinerende. Han er for mig et frisk pust i debatterne om beskatning og ulighed, hvor han bringer noget nyt på banen. Efter at have set ham et par gange i fjernsynet, hørt ham i radioen, læst artikler skrevet om ham og hans fond mm. Erkender jeg at jeg nok er lidt af en fan, i den forstand at jeg følger ham på de sociale medier på ligefod med f.eks. Tim Whyte, som jeg tænkte skulle være min næste artikel. Jeg er som du selv nævner ny bidrager og oprettede udelukkende artiklen for at bringe lys på for mig at se en af hverdagens helte. Jeg har kun "kendt" til hans eksistens i et års tid og undrede mig indledningsvis over at jeg ikke kunne finde ret meget om ham på nettet, når nu han var så velhaven.

Som du kunne se i indledende indlæg til Zoizit, vil jeg hjertens gerne lære mere om hvordan artikelskrivning fungere, så jeg for eftertiden kan undgå disse børnsygdomme.

10Lionel (diskussion) 9. aug 2019, 13:29 (CEST)

Hej igen 10Lionel. Jeg kopierer lige denne diskussion til din egen diskussionsside og foreslår, at den køres videre der, da den ikke har så meget med Zoizit at gøre. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2019, 10:36 (CEST)

Kopieret stykke slut

Tak for opklaringen af de to konti. Jeg kan se, at Arco2018~kontoen nu er slettet. Derfor er denne konto der fremover gælder - det gør situationen en smule simplere. Hvis du vil gøre det glasklart, skriver du lige en forklaring på Bruger:10Lionel om, at du ha lavet én redigering med dette brugernavn, men at du fremover kun bruger den her konto.
Også tak for, at du belyser dit forhold til emnet for den artikel, du har arbejdet med. Jeg tror dig i forhold til, at du ikke har et direkte tæt forhold til ham, og så handler det jo i bund og grund om den gråzone, der er, når man er fan af en person etc. Her drejer det sig om at være så åben som mulig, dvs. at prøve at se både positive og mulige negative sider om personen, så artiklen bliver så balanceret som mulig. Vi ser ofte forherligelser (også det modsatte) på biografier om sports-, pop- og filmstjerner samtpolitikere, hvorimod det er sjældnere, vi ser decideret fans af erhvervsfolk, men i bund og grund er det samme situation. Jeg tænker, at du kan håndtere problematikken her, og du skal jo ikke finde negative historier, hvis der ikke rigtig er nogen.
Det, jeg i hvert fald vil bede dig om, er at omskrive tekst, der er direkte kopier fra kilder - det behøver ikke at være specielt svært. Så vil jeg i passende omfang fjerne de grimme skabeloner fra artiklen.
Fortsat god arbejdslyst, også med Tim Whyte. Mvh. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2019, 10:36 (CEST)
Ups, pinligt! Jeg havde ikke tjekket - andre brugere har allerede gjort meget af arbejdet og bl.a. fjernet skabelonerne. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. aug 2019, 10:40 (CEST)