Brugerdiskussion:Ainsha

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Ainsha!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.


Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Arne (Amjaabc) 13. feb 2008, 15:19 (CET)


Husk beskrivelse[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

Med venlig hilsen --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 19. jun 2008, 01:39 (CEST)

Det er ikke meningen, at Wikipedia skal indeholde anmeldelser af bøger eller lignende, bl.a. da disse sjældent kan skrives neutralt. Derimod skal der gives et handlingsreferat, der beskriver indholdet.

Derudover kan jeg se, at du skriver, at du har anmeldelserne fra Boggnasker.dk. Hvis du ikke selv er N. Bozo, er vi desuden ude i en overtrædelse af ophavsretten, hvis du ikke har fået specifik tilladelse til at udgive indholdet under GNU Free Documentation License.

Slutteligt skal du lade være med at signere artiklerne. Der står i historikken, hvem der har foretaget, hvilke ændringer hvornår. --|EPO| 19. jun 2008, 13:37 (CEST)

Kategorier[rediger kildetekst]

Hej Ainsha, jeg kan se, at du har tilføjet kategori:forfatter på forfatterartikler, men det er ikke nødvendigt. På f.eks. Astrid Lindgren hører artiklen under kategori:svenske forfattere, som er en underkategori til kategori:forfattere. Så alle kategorierne, du har tilføjet, er faktisk ikke nødvendige. --Mini Einstein (Allan) (Skriv til mig her...) 23. jul 2008, 11:49 (CEST) Okay, men syntes bare vi kunne samle allesammen på et sted.--Ainsha 23. jul 2008, 12:20 (CEST)

Det er de jo også --Rasmusbyg 23. jul 2008, 12:22 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Broadbeer, Thomas 7. dec 2008, 19:25 (CET)

Det gør jeg for det meste også --Ainsha 7. dec 2008, 19:28 (CET)

Hej Ainsha. Jeg kan se, at du er ved at tilføje engelske titler på danske film. Hvis du fortsætter med det, vil jeg bede dig om at indsætte et mellemrum efter den danske titel og inden parentesen med den engelske titel. Det andet ser lidt sjusket ud. --Arne (Amjaabc) 17. dec 2008, 23:11 (CET)

PS. Og så hedder det 'titel', ikke 'title' på dansk. --Arne (Amjaabc) 17. dec 2008, 23:12 (CET)

Skal nok skrive et mellemrum i mellem og jeg skal nok skrive titel på dansk :D --Ainsha 18. dec 2008, 11:13 (CET)

Jeg er ikke sikker på om de engelske titler er så vigtige for filmene, at de nødvendigvis skal nævnes i introen. --Palnatoke 18. dec 2008, 11:31 (CET)

Det kan det jo være at man får en engelskstil for om hvad man lavede i weekenden, så kan man lige slå op hvad den hedder på engelsk. Ainsha 18. dec 2008, 11:34 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Sabbe 22. dec 2008, 16:27 (CET)
Det gør jeg også for det meste, nogle gange glemmer jeg det. --Ainsha 31. dec 2008, 11:26 (CET)

WikiProjekt Tv-serier[rediger kildetekst]

Hej Ainsha. Jeg kan se under dine bidrag, at du er interesseret i diverse tv-serier, film og skuespillere. Vil derfor gøre opmærksom på, at vi på wikipedia har projektet WikiProjekt Tv-serier, som vi rigtig godt kunne bruge lidt hjælp til. Alle tv-serier kan godtages, så hvis du er interesseret, må du meget gerne skrive dig på listen over deltagere inde på projektsiden. --Chrallle 6. jan 2009, 16:14 (CET)

Jo, det vil jeg gerne. Jeg skal lige finde en jeg vil skrive. --Ainsha 9. jan 2009, 06:41 (CET)
Kan man godt skrive sig på to? --Ainsha 9. jan 2009, 06:43 (CET)
Det lyder rigtig godt Ainsha. Og selvfølgelig kan du skrive dig på to :) Har set at du har rettet lidt Prison Break artikler, er det noget du vil igang med, eller hvad har du i tankerne?--Chrallle 9. jan 2009, 15:30 (CET)
Jeg ændre Prison Break en gang i mellem, men nu har jeg ihvertfald tænkt mig at skrive karakterene. Men jeg er faktisk igang med at skrive om en tv-serie, som jeg kan lide at se når det kommer. Men I får den først at se når jeg er helt færdig, og det kan tage lidt tid, da jeg også skriver kort hvad hvert afsnit handler om. Prison Break er et mini-projekt da det meste er skrevet, så jeg skriver konstant på det store projekt. --Ainsha 9. jan 2009, 23:45 (CET)
Det lyder godt. Glæder jeg mig til at se! xD --Chrallle 13. jan 2009, 17:06 (CET)

Forhåndsvisning igen[rediger kildetekst]

Gider du prøve at huske forhåndsvisningen? Det har du vist glemt på Lucas Grabeel.
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 8. mar 2009, 15:45 (CET)

Jeg trykkede på den forkerte knap, men det rettede jeg lige bagefter --Ainsha 8. mar 2009, 18:07 (CET)
Du glemte det vist nogle gange. Du har redigeret den syv gange i træk :-).
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 8. mar 2009, 18:09 (CET)
Det kan jeg godt forklare. Det er fordi jeg lavede det i en tabel, men så fandt jeg ud af det så grimt ud, og lavede det om. Det andet tror jeg at jeg har klikket på et link forhåndsvisningen, så tror jeg den har gemt det. --Ainsha 8. mar 2009, 18:16 (CET)
Det behøves vi heller ikke koge mere suppe på. Alle kan glemme en gang i mellem :-).
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 8. mar 2009, 19:36 (CET)

Filmografi[rediger kildetekst]

Hej Ainsha, hvorfor har du slettet filmografien i Patrick Swayze og derefter tilføjet den igen ? --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 12. apr 2009, 13:08 (CEST)

Fordi jeg kom til at lave den da jeg var offline og vil gemme filmografien i mit navn. --Ainsha 13. apr 2009, 17:34 (CEST)

Handlinger af tv-serier etc.[rediger kildetekst]

Hej Ainsha. Det er ganske fint, at du skriver korte handlingsafsnit for Lost-afsnit mm. Kan man lokke dig til at sætte {{Spoiler}} øverst og {{Endspoiler}} nederst i hvert handlingsafsnit? Det er en hjælp for læsere, der måske er interesseret i afsnittet, men ikke har set det endnu. Mvh. Arne (Amjaabc) 14. apr 2009, 23:15 (CEST)

Øhh hvorfor? Der står ikke noget afslørende. --Ainsha 15. apr 2009, 00:00 (CEST)
Noget står der jo altid, når man beskriver handling, så det er en god vane at angive spoiler hver gang. Men jeg kan naturligvis ikke tvinge dig (og jeg sætter det i hvert fald ikke selv på ;-) ). --Arne (Amjaabc) 15. apr 2009, 00:03 (CEST)
Hvad så med The Glass Ballerina eller A Tale of Two Cities? --Ainsha 15. apr 2009, 00:08 (CEST)
Øh? De falder vel fint ind under min første kommentar? Eller hvad mener du med "Hvad så med ..."? --Arne (Amjaabc) 15. apr 2009, 09:03 (CEST)
Jeg er begyndt at sætte spoiler på afsnittenes handling og jeg vil måske sætte navne på alle bipersonerne i det afsnit. --Ainsha 15. apr 2009, 20:02 (CEST)
Det synes jeg lyder rigtig godt - det var jo egentlig bare det, jeg efterlyste :-) Fortsat god arbejdslyst! --Arne (Amjaabc) 15. apr 2009, 20:18 (CEST)
Tak og i lige måde :D --Ainsha 15. apr 2009, 20:24 (CEST)

Det 17 again-cover, du har lagt op, er ophavsretsligt beskyttet og kan derfor ikke anvendes på Wikipedia. Jeg vil i den forbindelse henlede din opmærksomhed på følgende:

Respekter ophavsretten
Hej Ainsha. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 21. apr 2009, 15:35 (CEST)
Det samme gælder Fil:HoraceGoodspeed.jpg og Fil:HoraceProfile.jpg (samme billede), som stammede fra http://lostpedia.wikia.com/wiki/Image:HoraceProfile.jpg. Der licenseres det som ikke-frit og kan heller ikke bruges på Wikipedia. --Allano (Skriv til mig her...) 21. apr 2009, 15:49 (CEST)
Det med 17 again er at billedet fra den engelskewikipedia ikke virker på det danske. Kan du ikke prøve at se om du kan sætte det på. --Ainsha 21. apr 2009, 16:07 (CEST)
Ainsha, billedet er beskyttet af ophavsretten, og kan kun bruges på den engelske wikipedia, fordi der tillader de noget der hedder fair use. Det har vi bestemt på den danske wikipedia, at vi ikke vil have. --Masz (Skriv besked) 21. apr 2009, 16:09 (CEST)
Hvem skal man spørger for at tage billedet og bevis til jer, om vi må tag det. --Ainsha 21. apr 2009, 16:23 (CEST)
Man må bare ikke lægge det ind på wikipedia, medmindre rettighedsindehaveren indsender en skriftlig tilladelse. Og for resten: hvem er vi? --Masz (Skriv besked) 21. apr 2009, 18:37 (CEST)
Altså hvis jeg nu får tilladelse og lægger det ind, så har vi tilladelse. Og det du mener med skriflig skal du så være mail eller brev? Hvis det skal være brev bliver det lidt dyrt. --Ainsha 21. apr 2009, 20:30 (CEST)
Du kan læse lidt om det her --Masz (Skriv besked) 22. apr 2009, 19:46 (CEST)

Wikipedia:Sider der bør slettes/Se min kjole er der en diskussion, som er af betydning for artiklen. Du skal derfor ikke slette {{ds}} fra Diskussion:Se min kjole. --Palnatoke 2. jul 2009, 13:51 (CEST)

Hvorfor ikke? Jeg har jo rettet hele artiklen, så derfor bør den ikke slettes --Ainsha 2. jul 2009, 13:54 (CEST)
Diskussionen handler om evt. manglende notabilitet - altså om emnet er værd at have en artikel om, og det kan ikke nødvendigvis rettes i artiklen. Diskussionen er i øvrigt ikke afsluttet formelt endnu. Med fire "behold"-stemmer er det dog særdeles sandsynligt at den overlever. --Palnatoke 2. jul 2009, 14:04 (CEST)
Lav det til fem "behold"-stemmer for jeg har brugt tid på den artikel :D--Ainsha 2. jul 2009, 14:06 (CEST)


Begrundelse for sletning af Far til fire - på japansk[rediger kildetekst]

Jeg har slettet Far til fire - på japansk, da den lader til at være hentet her. I tilfælde af der ikke står noget om rettigheder på siden, er der normal ophavsret, hvilket betyder, at man skal have rettigheder til at lægge teksten ud under Creative Commonslicensen. Du skal altså selv have skrevet teksten eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på sidens diskussionsside.

Du skal være velkommen til at oprette artiklen igen med dine egne ord, evt. med den nævnte side som kilde. Med venlig hilsen Rasmusbyg 13. sep 2009, 20:14 (CEST)

Syntes nu ikke der stod at vi ikke må tage det? --Ainsha 13. sep 2009, 23:22 (CEST)
Som der står ovenfor: Står der ikke noget, må du ikke kopiere teksten. --|EPO| COM: 13. sep 2009, 23:24 (CEST)

Oprettelse af kategorier[rediger kildetekst]

Du har i flere artikler brugt en kategori, der ikke findes, nemlig Kategori:Bøger af Dennis Jürgensen. Det må du også gerne, men gider du ikke - til en anden gang - huske også at oprette kategorien :-)? Nu har jeg dog gjort det denne gang.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 19. feb 2010, 20:46 (CET)

Det vidste jeg ikke, sorry :( --Ainsha 19. feb 2010, 23:11 (CET)
Det er ligesom med artikler. Rødt link = eksisterer ikke, blåt link = eksisterer :-).
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 20. feb 2010, 11:57 (CET)