Brugerdiskussion:AnnKatrin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, AnnKatrin!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen |EPO| COM: 29. nov 2009, 12:21 (CET)

Hej AnnKatrin. Jeg ser, at du er gået i gang med en ny artikel. Det ser fint ud, men artiklens navn vil nok mest hensigtsmæssigt være Sydskandinavisk Klassebåd B. Det giver lidt knas med en artikel, der indeholder både forkortelsen og det fule navn, hvis ikke begge dele normalt benyttes som et hele. Så med mindre der er gode grunde til at navnegive artiklen med såvel forkortelse som fuldt navn, så vil jeg tillade mig at flytte artiklen. En læser, der vil søge efter SSB kommer ind på flertydigsiden, så din artikel skal nok blive fundet af interesserede. --Pugilist 30. nov 2009, 13:07 (CET)

Hej AnnKatrin. Det er dejlig at se, at du har lyst til at bidrage her på Wikipedia. Jeg har lige et lille tip om Wikipedia:Kategorier. De kan godt være svære at finde rundt i, så derfor kan det i starten være en god ide at prøve med en meget bred kategori og forhåndsvisning. Hvis denne kategori findes (giver en blå link), kan man prøve at åbne den og se, om der skulle være en mere specifik underkategori (de findes øverst, hvis der er nogen), og sådan kan man blive ved, til man finder en, der dækker godt nok. Og et råd til: Når du sætter en underkategori ind, f.eks. Kategori:Forfattere fra Danmark, så behøver du ikke også at indsætte en overkategori, her Kategori:Forfattere, da den er dækket ind; kategorierne oprettes i en hierarkisk struktur. Og endelig skal du være opmærksom på, at når der er tale om en person, så er f.eks. Kategori:Biografier ikke en relevant kategori - den bruges til værkerne.

I Hugo Hørlych Karlsen satte du en masse kategorier ind, men ingen af dem fandtes, og så er der jo ikke så meget ide i at have dem. Jeg har rettet det til, så de mest oplagte er der. Prøv at sammenligne, så kan du få en ide om, hvad jeg mener med rådene ovenfor. Men ellers fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) 30. nov 2009, 21:14 (CET)

Rødforskydning[rediger kildetekst]

{{Oprydning}}sskiltet i Mit Helbred drejede sig om det du udvælger til senere selvstændige opslag, og som altså optræder som "røde links" indtil de er skrevet. Her er et par eksempler; det drejer sig i første omgang om at finde substantivet i ental (uddybning), dernæst at vurdere om der er stof til et opslag:

Det var "rødforskydningen" – Med hensyn til medicinalindustrien er det ikke let at se hvad den bidrager med i artiklen, men de to firmaer er begge nævnt ikke mindre end to gange, og det ene firma er markeret rødt begge gange. Er de mon økonoimisk involveret i tidsskriftet?
PS: det indledende Mit Helbred skal være med fed: Mit Helbred er et dansk ... (kode: '''Mit Helbred''')

Et par hjælpemidler

Da du sikkert har materiale til flere opslag, er her et par hjælpemidler som du kan have glæde af – tilpasset opgaven:

-- Mvh PHansen 25. dec 2009, 21:03 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

- det vil hjælpe til at fange mange småfejl, inden den endelige redigering af artiklen gemmes, og gør det lettere for andre at overskue, hvilke ændringer der er blevet foretaget. --Medic (Lindblad) 31. dec 2009, 12:53 (CET)

Hejsa. Næste gang bør du lige huske at man ikke må kopiere tekst direkte fra en hjemmeside medmindre man har ret til det. Det kan jo godt være du havde :-) Se evt Wikipedia:Ophavsret. --Masz 2. jan 2010, 09:28 (CET)

Hugo Hørlych Karlsen[rediger kildetekst]

Jeg er for så vidt enig i, at artiklen om Hugo Hørlych Karlsen nok kunne strammes op, og at der kan luges ud i de lange rækker med endeløse opremsninger af stort og småt. Men det er at gå i den anden grøft at slette stort set alt indhold og blot efterlade nogle links til et par hjemmesider, hvor en læser så kan orientere sig om biograferede.

Bemærk også, at du bør undlade at slette skabelonen {{FD|født|død|navn}}. Skabelonen benyttes i alle biografier og skal ikke slettes. --Pugilist (diskussion) 4. apr. 2023, 18:18 (CEST)[svar]